Online spelletje: Scenic

Potverdrie, die online spelletjes worden ook steeds mooier! Wie me een paar jaar geleden had verteld dat ik nog eens een gratis F-Zero kloon zou spelen in flash was hard uitgelachen, maar toch is dat precies wat Scenic probeert te zijn.

Grafisch is het misschien zelfs mooier dan de klassieke 16 bit F-Zero. De bomen (en andere voorwerpen) langs de weg brengen het landschap wat meer tot leven en ik ben bijzonder gecharmeerd van de dromerige scherptediepte. Alles wat te dichtbij of ver weg is wordt onscherp, alsof je door een kijkdoos naar binnen gluurt. En dan ook nog die muziek… de presentatie van Scenic is werkelijk foutloos.

Maar, hoe speelt het? Het vinden van een écht goed racespelletje in flash is door de jaren heen een soort heilige graal voor me geworden en helaas… Scenic is nog net niet mijn droomgame. Maar van alle mislukte pogingen die ik heb gespeeld is dit wel met afstand de beste. De besturing is redelijk goed (als je maar kiest voor keyboard-controls en de ‘Swallow’ neemt als voertuig – blijf ver weg van de ‘Floater’!), het gevoel van snelheid is niet onaardig en de banen zijn kort. Een race van twee laps duurt ongeveer een minuut en dat is precies goed. Simpel genoeg om de tracks snel te leren kennen en kort genoeg om even tussendoor te spelen. We blijven zoeken naar ons ultieme racespel in flash, maar tot die tijd spelen we Scenic.

Speel: Scenic

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: One Button Arthur
Lees ook:Online spelletje: Coma
Lees ook:LocoRoco 2 als gratis browser-spelletje? Liever niet!
Lees ook:Online spelletje: Blockquest
Lees ook:Online spelletje: Mountain Maniac

3 reacties op “Online spelletje: Scenic

  1. Niels

    Leuk. Maar Erik, ik vind die nieuwe site look heel onoverzichtelijk! Ik denk dat het standaard is maar het is in ieder geval erg onhandig!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oscar

    wat.. de.. f*ck.. is er met de site gebeurt..
    o.0
    erg onhandig..
    oud: 9/10
    nieuw: 4/10
    srry.. maar ik ben er niet erg enthousisast over..

      /   Beantwoorden  / 
  3. marco

    Wow, die lay-out is wel opeens heel erg…anders zeg. En dat is niet positief eerlijk gezegt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.