Nintendo verdubbelt productie van de Switch

switchproduction
Nintendo Co. has decided to at least double its planned production of the Switch console in the year ending March 2018 owing to strong demand, people briefed on the plans said. That suggests the Switch, which went on sale globally March 3, is on a similar track in its first year as Nintendo’s popular Wii system a decade ago.

Goed nieuws voor Nintendo. Die vergelijking met de Wii lijkt me een beetje voorbarig, amper 2 weken na de lancering, maar het is absoluut een positief teken als Nintendo de productie van de Switch nu al moet verhogen om aan de vraag te voldoen.

Eerlijk gezegd had ik dit succes niet verwacht. Niet dat de Switch een slechte spelcomputer is, het verbaast me alleen dat zoveel mensen er nu al eentje willen hebben. Wat heeft Nintendo deze keer goed gedaan dat bij de lancering van de Wii U niet lukte?

  • Misschien zijn er nog steeds mensen die niet begrijpen dat de Wii U (slechtste naam ooit) een andere spelcomputer was dan de Wii? Als je het gamingnieuws niet dagelijks volgt, kan ik me best voorstellen dat de Switch eruitziet als de opvolger van de Wii. Helemaal met reclames die de nadruk leggen op partygame 1-2-Switch. Aan de andere kant: early adopters zijn meestal goed geïnformeerde gamers die zulke dingen prima weten.
  • Of is het idee van een hybride console/handheld zo aantrekkelijk dat gamers er bij voorbaat al in geloven? Vooral voor Nintendofans moet het een fijn idee zijn dat ze al hun favoriete spellen voortaan op één apparaat kunnen spelen… ook al zijn er momenteel nog niet zoveel spellen voor dat apparaat beschikbaar.
  • En anders is dit misschien het Zelda-effect. Het internet staat vol met recensies die Breath of the Wild uitroepen tot het beste open wereld-spel ooit gemaakt. Dat maakt nieuwsgierig. Trouwe fans kunnen BotW gewoon spelen op hun Wii U, maar voor wie die console heeft overgeslagen is het waarschijnlijk aantrekkelijker om meteen een Switch te kopen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Voorlopig geen Virtual Console op de Switch
Lees ook:Ook de Switch eShop regiovrij?
Lees ook:Nieuwe trailer: Mario Kart 8 Deluxe
Lees ook:“Microsoft’s Project Natal ongeveer 120 euro”
Lees ook:Gerucht: GameCube-spellen in Switch Virtual Console

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.