Racespel en shoot’em up ineen: The Next Penelope

thelastpenelope
Je ziet de screenshot en je denkt dat The Next Penelope een racespel is, maar in beweging lijkt het meer een shoot’em up. Inclusief upgradebare wapens en schermvullende eindbazen. Alsof je F-Zero kruist met Pixeljunk Shooter, en dat dan ook nog combineert met stukjes Griekse mythologie. Een spannend concept met vrolijke, kleurrijke graphics. Iedereen die houdt van flitsende 2D spelletjes moet deze trailer beslist even bekijken.

Programmeur Aurelien Regard werkte hiervoor bij ontwikkelaar Arkedo (Big Bang Mini, Hell Yeah, Arkedo Series: 01 JUMP, 02 SWAP en 03 PIXEL), maar is nu dus voor zichzelf begonnen. The Next Penelope is een klein project dat hij gewoon in elkaar zet met de Game Maker-software, maar er zijn grote plannen om het spel naar zoveel mogelijk platforms te brengen. De pc- en Mac-versies verschijnen nog dit jaar, de Wii U staat gepland voor 2015 en andere aankondigingen zouden binnenkort moeten volgen. Zo komen alle contacten die Regard opdeed bij Arkedo toch nog van pas.

Kijken op YouTube
Trailer!

Kijken op YouTube
Uitlegfilmpje!

Lees ook:The Next Penelope komt nog steeds naar Wii U
Lees ook:Nieuwe trailer race/schiet-spel The Next Penelope
Lees ook:Zie Arkedo’s Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit in beweging
Lees ook:Arkedo Series verhuist naar XBLA/PSN
Lees ook:Arkedo Series mogelijk/misschien/hopelijk ook naar andere platforms

2 reacties op “Racespel en shoot’em up ineen: The Next Penelope

    1. Erik

      Ja ja, de F-Zero-invloed ligt er dik bovenop. Met een gekanteld perspectief zou het eruitzien als een screenshot van Big Blue.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.