Terugkijken: Nintendo Direct over Mario Kart 8

mk8nintendodirect
Haiku’s? Tell Sell-reclame’s? Polygoonjournaals? Dit is de gekste Nintendo Direct die ik ooit heb gezien. Directeur Iwata is maar een paar seconden in beeld en daarna wordt er gezapt tussen fictieve televisieprogramma’s. Het oogt allemaal een beetje amateuristisch, al is dat ook wel weer de charme van Nintendo Direct. (En respect voor de Nederlandse stemacteurs die er het beste van proberen te maken. Vooral de Philip Bloemendal-imitaties zijn mieters leuk).

  • Die opmerking dat je tijdens het racen nauwelijks merkt dat je ondersteboven rijdt is wel een beetje teleurstellend… maar niet echt onverwacht. In F-Zero en 3D Sonic--spellen vallen de loopings ook altijd tegen.

Kijken op YouTube

  • Ik heb helaas niets gehoord over een optie om de blauwe schilden uit te schakelen. Wel is er eindelijk een voorwerp waarmee je aan de blauwe dood kunt ontsnappen. Ik ga heel zuinig zijn op die claxons.
  • Snapt iemand hoe de “botsboost” nu precies werkt? Want als je sneller gaat door tegen je tegenstanders te botsen… dan gaat je tegenstander door diezelfde botsing toch ook sneller? Wat schieten jullie er dan mee op?
  • Die Bonusgame-actie is bizar voordelig! Koop Mario Kart 8 en download gratis een tweede spel. En dat zijn niet de minsten; Pikmin 3, Wind Waker HD, Sonic Lost World en The Wonderful 101 zijn allemaal erg interessant. Het is lullig voor Nintendo dat de Wii U zo slecht verkoopt, maar voor het publiek zijn al die aanbiedingen fantastisch. (En vergeet ook niet dat je de aanschaf van Mario Kart 8 nog steeds kunt combineren met de eerdere actie om het SNES-spel Super Mario Kart gratis te downloaden).
  • Mario Kart 8 is in Nederland te koop vanaf 30 mei.

[g.forum]

Lees ook:Amerikaanse versie Super Mario Kart naar Wii U eShop
Lees ook:Mario Kart Wii’s downloadbare wedstrijden
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:De bedenker van het blauwe schild over het blauwe schild

6 reacties op “Terugkijken: Nintendo Direct over Mario Kart 8

  1. Jeffrey

    Wat belooft Mario Kart 8 toch een toffe game te worden, wauw. Het ziet er allemaal zeer gelikt uit! Ook de retro courses zien er tof uit. En die muziek! Erg mooi allemaal. Ik krijg meer en meer zin in deze game!
    .
    Wat betreft je vraag over de botsboost: van wat ik zag uit de video is dat de botsboost voor degene die de botsing veroorzaakt wat groter is, ook omdat die rechtuit kan blijven rijden. Het lijkt erop dat degene waar tegenaan gebotst wordt iets uit zijn pad wordt geduwd. Nog steeds voordelig, maar de botsende racer heeft wel meer voordeel.
    .
    Ik vond deze Direct overigens opvallend leuk. Een stuk vlotter dan een half uur een Engels sprekende Iwata aanhoren. Het is een beetje raar, maar dat zijn we op zich wel van nintendo gewend (kijk maar maar die video van gister over de E3 plannen gezien trouwens? Of de tomodachi direct van een paar weken terug en het heeft ook zo zijn charme vind ik. En de stemacteurs waren niet eens zo slecht ;)
    .
    En dan ook nog zo’n voordelige 3-voor-1-actie erbij, dat is natuurlijk altijd zeer mooi meegenomen. En dit keer niet eens gekoppeld aan de koop van een console (zoals bij de 3DS meestal is). Voor €50 heb ik dus dadelijk én Zelda én Mario Kart. De Wii U mag dan wel de rampzaligste console voor Nintendo ooit zijn, ik zal mij er deze zomer niet mee vervelen ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. micha

      Ik zat me dus juist echt te irriteren aan dat nederlandse geleuter en de nederlandse benaming van banen/karts/etc (zeker dat ik mijn wiiu op engels ga zetten)

      enne de virtual boy blijft de slechtste console van nintendo he ;)

        /   Beantwoorden  / 
  2. G.Tom

    Ik weet niet waarom, maar ik erger me altijd gruwelijk aan dat klinisch-correcte perfecte ABN wat bij dit soort Nederlandse (Nee-dur-lant-suh, vooral die klemtonen en articulatie) voice-overs gebruikelijk is. Verder ben ik onder de indruk! Behalve dan van de speelbare characters, ik had liever Funky Kong of King Boo weer terug gezien in plaats van Metal Peach of Baby Rosalina. Gemiste kans!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    Ik ben klaar voor mk8.ik zat nog in twijfel maar nu ik er een Zelda bij krijg… Kom maar op…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Zaaltje

    Ik heb de direct onbewust in het Engels gekeken omdat ik de kwaliteit in de eshop niet goed genoeg vond heb ik hem op youtube in HD gekeken ;)

    Ik ben er ook helemaal klaar voor!!! Ik heb er echt heel erg veel zin in. Vooral ook lekker wat “toernooitjes” doen net als bij MK7.

    Voor mij wordt het ook Zelda erbij waarschijnlijk (of misschien 101…).

      /   Beantwoorden  / 
  5. G.Tom

    Ik ben ook erg bereid om met toernooien mee te doen! Ik denk dat ik Pikmin download, ik heb mijn Wii U sinds eergister (het Zelda-model, erg happy) dus Wind Waker heb ik al. De rest interesseert met niet zo (Nintendoland lijkt me een tech demo, 101 kan ik van een vriend van me lenen, Monster Hunter heb ik erbij gehaald, etc, etc), dus dat is me ook duidelijk. Wat zijn jullie friendcodes, ik wil jullie graag adden! Of staan ze in het forum en heb ik ze gemist?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.