Sega kondigt Sonic Boom aan voor Wii U en 3DS

sonicboom
Drie Sonic-spellen die exclusief verschijnen voor de spelcomputers van Nintendo, dat kondigde Sega vorig jaar aan. De eerste was Sonic Lost World, de tweede was een nieuwe Mario & Sonic at the Olympics en vandaag werd dan eindelijk het mysterieuze derde spel onthuld. Het heet Sonic Boom, het verschijnt later dit jaar voor Wii U en 3DS en Sega is van plan om tegelijkertijd ook een nieuwe tekenfilmserie en een nieuwe speelgoedlijn te lanceren. Dat klinkt ambitieus!

Er is ook een trailer en die ziet eruit als… nou ja, zoals alle Sonic the Hedgehog-spellen eigenlijk. Je kent het wel: kleurrijke landschappen, mechanische vijanden, gouden ringen en razendsnelle platformactie. In trailers maakt Sonic altijd een goede indruk, maar de uiteindelijke kwaliteit van de spellen is erg wisselend. We kunnen alleen maar hopen dat dit weer een goede wordt.

Opvallend genoeg wordt Sonic Boom niet ontwikkeld door Sega zelf. De Wii U-versie is uitbesteed aan Big Red Button (een studio die een paar jaar geleden is opgericht door voormalige medewerkers van Uncharted- en Jak & Daxter-ontwikkelaar Naughty Dog) en de 3DS-versie wordt gemaakt door Sanzaru Games (verantwoordelijk voor het goed ontvangen PS3-spel Sly Cooper: Thieves in Time). Dus wel allemaal mensen met verstand van driedimensionale platformspellen. Het wordt op z’n minst interessant om te zien wat zij anders gaan doen dan Sonic Team.

Kijken op YouTube
Spel

Kijken op YouTube
Tekenfilmserie

[g.forum]

Lees ook:Achter de schermen bij Sega’s Sonic Boom
Lees ook:Sega maakt een ouderwetse 16-bit Sonic the Hedgehog
Lees ook:Fraaie nieuwe trailer Sonic Lost World
Lees ook:Kijk dit: melige Sega commercial uit 1993
Lees ook:Nieuwe trailers Sonic Forces en Sonic Mania

4 reacties op “Sega kondigt Sonic Boom aan voor Wii U en 3DS

  1. Inno Vation

    Het is nog niet bevestigd, maar Nintendo zegt dat dit het tweede exclusieve Sonic spel is.
    .
    http://www.gonintendo.com/?mode=viewstory&id=221904
    .
    Sonic Boom wordt in nauwe samenwerking met Sonic Team ontwikkeld. Daarbij ligt de focus op de westerse (jeugdige) markt en komt daarom voorlopig niet uit in Japan. De televisie serie wordt overigens in Frankrijk gemaakt.
    .
    Grappig is wel dat Twitter vol staat met het nieuwe uiterlijk van Sonic. Vooral zijn lange benen, sjaal én blauwe armen vallen op. Knuckles moet het helemaal ontgelden. Hij lijkt het meest op een American football speler die aan de anabole steroïden zit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Klinkt als een verspreking, dat van dat derde exclusieve spel, maar we zullen zien.
      .
      En ik heb ook geglimlacht om al die commotie over hipster Sonic. Haha, arme Sonic fans. Het wordt nog een heel gedoe om dat allemaal te verwerken in de fanfiction. ;)
      .
      Als Sega zich echt op de westerse en jeugdige markt wil richten zou het me trouwens niet eens verbazen als ze die muziek van Skrillex echt hebben gelicenseerd voor het spel. Ik hou mijn hart vast!

        /   Beantwoorden  / 
    2. G.Basioh

      Ik vind ‘t prima dat ze een nieuwe look krijgen, ik denk dat ik, als ik eenmaal aan nieuwe Sonic gewend ben, voorkeur voor hem heb. Maar Knuckles vind ik iets te overdreven gedaan. Net iets over de rand, de verhouding ziet er niet meer uit zo. Hoop dat k daar ook aan kan wennen, haha.

        /   Beantwoorden  / 
  2. micha

    Ik hoop wel dat ze die troep die skrilex muziek noemt niet in het uiteindelijke spel stoppen.
    dat is voor mij echt een reden het spel niet te kopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.