Firmware update maakt menu overzichtelijker en bereidt de 3DS voor op patches


Je gedownloade 3DS-spellen sorteren in verschillende mappen. Dat kan nu nog niet, maar Nintendo maakt het mogelijk met een firmware update die gepland staat voor woensdag 25 april. Handig! Al sinds ik via het ambassadeursprogramma 20 gratis spellen mocht downloaden is het menu van mijn 3DS een puinhoop. Mijn oplossing was tot nu toe om de icoontjes steeds kleiner te maken (zodat er meer tegelijk op het scherm passen), maar dat komt de overzichtelijkheid niet bepaald ten goede. Ik ga woensdag dus meteen aan de slag. Het schijnt dat alleen de eerste letter van de naam die je aan een map geeft wordt weergegeven, dus ik zit te denken aan een Retromap, een Filmpjesmap, een DSiWare-map en een 3DS-map voor software die specifiek voor de 3DS is ontworpen.

De andere grote verbetering die de firmware update met zich meebrengt is de mogelijkheid om spellen te patchen. Het eerste spel dat daar gebruik van maakt wordt Mario Kart 7. Volgende maand verschijnt er een patch die het gebruik van “oneerlijke afsnijroutes” (wat een mooie vertaling van shortcut!) onmogelijk maakt. Dat kan maar één ding betekenen: Nintendo gaat de beruchte Maka Wuhu glitch aanpakken. Eindelijk! Ik verheug me er nu al op om alle valsspelers de eerste dagen na de patch tevergeefs in het ravijn te zien springen.


Kijken op YouTube

Een mooie ontwikkeling dus, die patches, al hoop ik niet dat Nintendo’s programmeurs er lui van worden. Kleine foutjes oplappen is geen probleem, maar ik ben geen fan van ontwikkelaars die patches gebruiken om maanden na de release de laadtijden te verkorten of de framerate te optimaliseren (wat op de PlayStation 3 niet ongebruikelijk is). Laat Nintendo alsjeblieft blijven streven naar spellen die geen patches nodig hebben.

[g.forum]

Lees ook:Deze week piraten, ninja’s, reuzen en offline co-op naar Fat Princess
Lees ook:PS3 firmware 2.41 nu online
Lees ook:Wii firmware update beschikbaar
Lees ook:Dreigende taal in 3DS piraterij-waarschuwing
Lees ook:Ingame XMB en Trophies officieel aangekondigd

5 reacties op “Firmware update maakt menu overzichtelijker en bereidt de 3DS voor op patches

  1. micha

    Nu hopen dat ze de patch verplicht stellen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Waarschijnlijk moet je de firmware update uitvoeren, als je met Mario Kart 7 online wilt gaan.
      .
      Japan krijgt naast de Mario Kart 7 patch, nog patches voor twee andere games. Dat zijn; New Love Plus van Konami en Kingdom Hearts 3D van Square Enix.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Dat zei Satoru Shibata inderdaad tijdens Nintendo Direct. Als de update eenmaal beschikbaar is MOET je hem downloaden om Mario Kart online te kunnen spelen. :) Vanaf die dag is de glitch dus voor niemand meer mogelijk.

          /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    de patch voor MK7 is toch pas half mei?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Ja, er staat ook “Volgende maand verschijnt er een patch die het gebruik van “oneerlijke afsnijroutes” (wat een mooie vertaling van shortcut!) onmogelijk maakt.”
      Nu krijg je de firmware update. :)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.