Griezelen op de 3DS met Spirit Camera. Binnenkort ook in Europa?


Kort gameplayfilmpje van Spirit Camera: The Cursed Memoir voor de 3DS. En daaronder, als je echt nieuwsgierig bent, een korte horrorfilm (Japans gesproken maar goed te volgen) die Nintendo speciaal voor dit spel liet produceren. Beide zijn al een paar weken oud, maar Nintendo maakte vandaag bekend dat dit horrorspel ook in Amerika wordt uitgebracht. Het is nog niet bekend of hij daarna ook naar Europa komt, maar die kans lijkt nu in ieder geval een stuk groter. Dit berichtje is mijn kleine bijdrage om NoE er van te overtuigen dat Europeanen ook graag griezelen.

Spirit Camera is een spin-off van de survival horror-serie Fatal Frame. Deze aflevering werd speciaal ontwikkeld voor de 3DS en maakt veelvuldig gebruik van de ingebouwde camera. Het wordt ook geleverd met een dagboek van 16 pagina’s (de Cursed Memoir uit de titel) die het spel gebruikt om augmented reality-effecten op te roepen. Op die manier ontstaat een horrorspel dat zich gedeeltelijk afspeelt bij de speler thuis. Maya, een spookachtig meisje en de eigenaar van het dagboek, is gedurende het hele spel bij jou in de kamer. Door de camera te richten op het dagboek kom je vervolgens terecht in flashbacks van haar leven. Soms ontsnappen er ook personages aan het dagboek die je dan in je eigen huis aanvallen.

Ik betwijfel of de 3DS kractig genoeg is om zulke scenes écht eng te maken, maar het klinkt in ieder geval als een interessant experiment dat ik graag zelf zou ervaren.


Kijken op YouTube


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Potato Fools Day: hoe GLaDOS infiltreerde in 13 indiegames
Lees ook:GameTrailers bespreekt The Legend of Zelda: Spirit Tracks
Lees ook:Help, de draaiknop van mijn 3DS is afgebroken
Lees ook:Nintendo lanceert berichtjes-app Krabbelpost voor 3DS
Lees ook:Kijk dit: de Awesomenauts titelsong als authentieke zaterdagmorgencartoon

2 reacties op “Griezelen op de 3DS met Spirit Camera. Binnenkort ook in Europa?

  1. DCMetaZero

    Lijkt me toch een toffe game :o Ik heb Fatal Frame 1 tot 3 paar keer volledig uitgespeeld. Deze gaat dus een must-have zijn voor mij als hij hier uitkomt ^^

      /   Beantwoorden  / 
  2. Esther

    lijkt me idd een chille game. ^^
    alleen jammer dat er bij dit filmpje geen ondertietelling is.. mja

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.