Dragon Quest X aangekondigd voor Wii én Wii U, wordt online speelbaar


Herinnert iedereen zich deze nog? In 2008 verraste Square-Enix vriend en vijand door Dragon Quest X niet aan te kondigen voor de PlayStation 3, maar voor Nintendo’s veel minder krachtige Wii. De fans (nog maar net bekomen van de schrik dat Dragon Quest IX zou verschijnen op de Nintendo DS) waren not amused, maar vanuit zakelijk oogpunt was Square-Enix’s beslissing best te begrijpen. Dit was de tijd dat de Wii in zo’n hoog tempo over de toonbank en uit de winkel vloog dat Nintendo’s fabrieken nauwelijks aan de vraag konden voldoen. Twee jaar na de lancering stonden mensen nog steeds in de rij (letterlijk!) om er een te bemachtigen. Het was raar geweest als Square-Enix niet had geprobeerd een graantje mee te pikken van de hype.

Drie jaar later liggen de verhoudingen ietsje anders, maar Squeenix heeft hun vertrouwen in Nintendo blijkbaar nog niet verloren. Vannacht werd Dragon Quest X: The Five Awakening Races: Online opnieuw aangekondigd, deze keer zelfs met een trailer. Op het eerste gezicht ziet het spel eruit als een logisch vervolg op deel VIII en IX: cel-shaded graphics, uitgestrekte landschappen en ouderwetse turnbased gevechten. Precies wat de fans zo fijn vinden aan deze serie. Toch verrast deel X op twee manieren:

  • Dragon Quest X verschijnt nog steeds voor de Wii, maar tegelijkertijd werkt Square-Enix ook aan een versie voor de Wii U. En niet op de slappe “we veranderen alleen de besturing”-manier van Twilight Princess. De Wii U-versie benut daadwerkelijk de krachtigere hardware om de graphics zo mooi mogelijk te maken. Zo kunnen de fans toch nog een glimp opvangen van hoe Dragon Quest X eruit had kunnen zien op de PS3.
  • Dragon Quest X is volgens bedenker Yuji Horii een “online RPG.” Of hij daar een MMO mee bedoelde of een traditionele (verhaalgedreven) RPG waarin een groep avonturiers samen op reis kunnen gaan, dat werd niet helemaal duidelijk. Wel benadrukte Horii dat spelers er ook voor kunnen kiezen om het spel in hun eentje te spelen. Een échte MMO zal het dan wel niet worden. In Japan moeten spelers overigens abonnementsgeld betalen om online te spelen, maar Monster Hunter Tri heeft al laten zien dat dat niet automatisch voor Amerika en Europa hoeft te gelden.

[g.forum]

Lees ook:Dragon Quest X naar de Wii
Lees ook:Dragon Quest 9 naar de DS
Lees ook:Eerste screenshots Dragon Quest V remake
Lees ook:Dragon Quest XI naar PS4, 3DS en NX
Lees ook:Dragon Quest Builders komt naar Europa

2 reacties op “Dragon Quest X aangekondigd voor Wii én Wii U, wordt online speelbaar

  1. Berend Jan

    Tja, voor mij te laat ik ga waarschijnlijk Zelda al niet eens aanschaffen voro de Wii dus een Dragon Quest is helemaal uit den boze…
    .
    Online is wel leuk maar vergeet niet dat het een Japanse Console RPG is en niet een in het westen online MMORPG (World Of Warcraft) zodat het heel anders kan spelen. Ik verwacht een Fantasy Star Online achtig spel max 4 spelers groepjes en lekker online grinden en dan questen inleven.
    .
    Ik vraag me af hoelang het Wii enthousiasme nog aanhoud, het enige wat er echt niet uitkomt zijn RPG’s en Zelda daarnaast is alleen Retro City Rampage op Wiiware interessant genoeg om mij Wiimotes weer van batterijen te voorzien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Retro City Rampage… hoe staat het daarmee eigenlijk? Heb mijn Wii al in tijden niet gebruikt. Is dat spel al uit inmiddels?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.