Gerucht: Nintendo werkt aan nieuwe 3DS met twee analoge sticks


Wordt de 3DS volgend jaar opnieuw uitgebracht in een radicaal andere uitvoering? ‘Ja,’ zegt de Franse gamesite 01Net. Hun anonieme bron heeft gehoord dat Nintendo achteraf spijt heeft dat de 3DS maar beschikt over één analoge richtingknop. Het nieuwe model zou dat probleem dus oplossen met een extra schuifknop aan de rechterkant. Voor bestaande 3DS-bezitters komt er een goedkoop accessoire dat de functionaliteit van een tweede analoge stick nabootst. (Het enige wat ik kan bedenken is een mini-joystick om over de vier actieknoppen te plakken – verder zijn er geen aansluitpunten voor extra electronica). Verschillende teams zouden al bezig zijn met spellen die gebruik maken van de “dual analogue” besturing.

Een vreemd verhaal? Het wordt nog veel vreemder. Volgens diezelfe anonieme bron krijgt de nieuwe 3DS ook een andere naam en wil Nintendo minder nadruk gaan leggen op het 3D-effect. Bijna alsof het gaat om een compleet nieuwe spelcomputer die als extra functionaliteit toevallig ook nog backwards compatible is met de “geflopte” 3DS. Ik snap dat de verkoopcijfers tegenvallen, maar deze maatregelen klinken wel erg drastisch. Als ik Nintendo was zou ik in ieder geval eerst de gevolgen van de prijsverlaging en het geplande najaarsoffensief (Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Kid Icarus) afwachten. Als iemand de 3DS kan redden is het Super Mario!

Eurogamer noemt dit ook een vreemd gerucht, maar wijst erop dat 01Net eerder dit jaar wel de specificaties van de PlayStation Vita, het touchscreen van de Wii U én de codenaam Project Café goed had voorspeld. Wie hun anonieme bron ook is, hij lijkt te weten waar hij over praat. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

[g.forum]

Lees ook:New Super Mario Bros Wii gaat niet online
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Pokémon Snap in winkelkanaal, koop hem zelf of geef hem kado!
Lees ook:En wederom nieuwe New Super Mario Bros screenshots
Lees ook:Drie en een halve minuut Super Mario Galaxy

8 reacties op “Gerucht: Nintendo werkt aan nieuwe 3DS met twee analoge sticks

  1. Inno Vation

    En 01Net komt met nog meer Nintendo-geruchten. Dit keer gaat het over de chipset die in de controller van Wii U moet komen, volgens bronnen is deze chipset niet goed genoeg voor wat Nintendo er mee wil. “A tad too cheap” volgens de geruchten.
    De dev-kits, die bepaalde developers als Ubisoft en EA op dit moment hebben, schijnen ook nog niet naar behoren te werken.
    Overigens wordt juni 2012 als releasedatum gezien, met een mogelijke vertraging naar september.
    .
    http://nintendoeverything.com/72144/
    .
    Nogal boute beweringen zou ik zeggen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      1+1 = “kat uit de boom kijken”.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

    Anyway, Nintendo is van plan om een grote aankondiging te doen op of rond 13 september. Het zou gaan over een ‘extremely big title’ voor de 3DS.
    Toevallig valt 13 september paar dagen voor de Tokyo Game Show (van de 15e tot de 18e). Normaal is Nintendo daar niet van de partij. Maar vorig jaar hield Nintendo zijn persconferentie, over de aankondiging van de 3DS in Japan, een paar weken na de Tokyo Game Show.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Sorry, bron vergeten: Andriasang.com

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      De geruchten nemen toe dat het waarschijnlijk gaat om Monster Hunter 3D. Niet zo’n hele grote naam in de rest van de wereld, maar in Japan het spel dat de PSP heeft gered. Daar zou het dus wel een “extremely big title” zijn. We zullen zien.

        /   Beantwoorden  / 
  3. berend jan

    En de “ambasadeurs” krijgen 200 Games om het goed te maken. Ik denk niet dat het volgend jaar uitkomt. Wel dat hun volgende handheld waarschijnlijk 2 analog pas heeft. Net als in de console wereld zal de handheld wereld meer en meer gelijk worden. PS en 360 hebben ook dezelfde knoppen dat zal de 4ds en de psvita ook krijgen denk ik. Zodat er makkelijker multi platform games gemaakt kunnen worden.
    .
    Helemaal in concurentie met de telefoons die nu de voornaamste tegenstanders zijn van handheld ga ING, hoewel ik mijn 3ds altijd nog 1000 keer beter vindt gamen als mijn telefoon speel ik al meer spellen op mijn telefoon (en android pad) dan op mijn 3ds. Maar de spellen van de 3ds blijven fijner om te besturen… :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Het wachten is dus op een telefoon met een paar knoppen en een d-pad. Zoiets als die Xperia Play van Sony, maar dat er dan ook echt dagelijks nieuwe spelletjes voor uitkomen die gebruik maken van die knoppen. Dan komen de 3DS en de PSP pas echt in de problemen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        De Xperia Play wodt door 99% van de gebruikers alleen maar gebruikt om NES, SNES en GB emujlators op te draaien. De sony SP1 zooi spellen verkopen nog geen 5000 stuks alles draait in die telefoon op Emulators en Piracy. Ik verwacht niet dat Sony er nog ooit een uitbrengt, wat jammer is aangezien ik volgend jaar een nieuwe telefoon mag en ik wel een opvolger van de play wil :)
        .
        Een vriend van mij heeft er een, en het is te makkelijk. SNES emulator erop romzoeker er naast, tik je rom in de romzoeker dan download die de rom en de emulator speelt automatisch je game af.
        .
        Geweldig en prachtig maar niet wat Sony bedoeld had.
        .
        Maar misschien is dat anders nu Minecraft exclusief voor de Xperia play is (tijdelijk). Maar ik verwacht dat zodra minecraft voor iedereen beschikbaar gaat worden het een knaller van een hit gaat worden op de Pads en dan besturen met je 360 controller of Wiimote.
        .
        Ahhh android is zo fijn, zelfs mijn USB SNES pad wordt keurig ondersteund in android 3.1. Ik zit dus ook Unirally te spelen op mijn Asus Android pad…

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.