Nintendo verlaagt prijskaartje 3DS naar 169 euro


De 3DS ligt nu zo’n vier maanden in de winkel en verkoopt nog niet zo goed als verwacht. Om het tij te keren en een scenario als bij de geflopte Virtual Boy te voorkomen kondigde Nintendo vandaag twee dingen aan:

  • Een drastische prijsverlaging. (Overigens een tactiek die in 1995 – toen al na twee maanden – niet hielp bij de Virtual Boy). Zoals gebruikelijk mogen winkeliers zelf bepalen hoeveel ze precies voor de 3DS vragen, maar ga uit van een prijsverlaging van ongeveer 80 euro. Vanaf 12 augustus is de verwachte verkoopprijs van de 3DS dus nog maar €169,- Even duur als een DSi XL.
  • Definitieve titels voor nieuwe afleveringen in twee van Nintendo’s populairste series plus de garantie dat beide spellen (ook in Europa) nog dit jaar in de winkel liggen. Mario’s nieuwe avontuur heet nu dus Super Mario 3D Land en is te koop vanaf eind november. Mario Kart 3D wordt omgedoopt naar Mario Kart 7 (het eerste genummerde spel in de serie!) en ligt begin december in de winkel.

Goed nieuws dus… behalve voor trouwe Nintendofans die vier maanden geleden al een 3DS hadden gekocht. Tachtig euro extra betalen voor een spelcomputer waar het eerste half jaar nauwelijks spellen voor verschenen is niet leuk. Maar let op: omdat Nintendo zich realiseert dat deze prijsdaling wel extreem vroeg komt, worden early adopters gecompenseerd. Met gratis spellen. Iedereen die vóór 12 augustus verbinding heeft gemaakt met de 3DS eShop krijgt 20 downloadbare spellen voor niets. Tien NES-spellen (let op: gewone ports, geen bewerkte 3D Classics) die later ook beschikbaar komen voor het gewone publiek, en tien GBA-spellen die alleen via deze actie worden gedistribueerd. Als Nintendo zich aan die belofte houdt zijn titels als Metroid Fusion en Mario Kart: Super Circuit dus exclusieve cadeautjes voor early adopters. Het zal voor weinig mensen aanleiding zijn om nu nog even snel een dure 3DS te kopen, maar het is absoluut een sympathiek gebaar.

Nog niet alle gratis spellen zijn aangekondigd, maar de voorlopige lijst ziet er zo uit:

NES:

Super Mario Bros.


Donkey Kong Jr.


Balloon Fight


Ice Climber


The Legend of Zelda

GameBoy Advance:

Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3


Mario Kart: Super Circuit


Metroid Fusion


WarioWare Inc: Mega Microgame$


Mario vs Donkey Kong

[g.forum]

Lees ook:Gratis GBA-spellen voor 3DS Ambassadeurs vanaf vrijdag beschikbaar
Lees ook:Mario Kart watch! Wie heeft hem al?
Lees ook:Retrobaan Yoshi Circuit komt naar Mario Kart 8
Lees ook:Videos: Bowser Castle 3, Waluigi Stadium
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes

16 reacties op “Nintendo verlaagt prijskaartje 3DS naar 169 euro

  1. Gulzt

    Ze hadden veel beter een jaar kunnen wachten en dan beginnen met een fatsoenlijke line-up. De collectie is zo treurig, ik zou ‘m voor €80,- nog laten liggen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik vrees voor Nintendo dat je niet de enige bent. De 3DS bewust lanceren zonder een grote launchtitle was achteraf toch niet het beste idee. De bedoeling was om third party ontwikkelaars de ruimte te geven, maar die stellen hun spellen juist massaal uit tot de 3DS een grotere installed base heeft bereikt. Het is een vicieuze cirkel waardoor 3DS-bezitters nu niks te spelen hebben. Hopelijk heeft Iwata zijn les geleerd zodat de Wii U met minstens een nieuw Mario-avontuur gelanceerd kan worden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gulzt

        Oei, daar had ik nog helemaal niet over nagedacht. Ik dacht; dan maar over een jaar.. maar inderdaad, als het niet gelijk aanmoedigend om 3rd party spellen te lanceren dan zitten ze na een jaar met nog niet veel meer dan alleen 1 zelda en 1 mario game.. dan moet je ook behoorlijk fan zijn wil je dan een 3DS oppakken..

          /   Beantwoorden  / 
      2. Kikujiro

        Erik, off topic, ik zag Endless Ocean 2 bij de Mediamarkt in de bakken liggen voor 15 euro (mocht je nog belangstelling hebben, een mooie prijs m.i.). On topic, waar blijft de aankindiging van Endless Ocean 3DS?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Die heb ik een tijdje geleden al tweedehands gekocht voor ongeveer hetzelfde bedrag. Nog niet gespeeld, maar wel gekocht. ;) Toch bedankt voor de tip! Ik moet er inderdaad eens tijd voor vrijmaken.
          .
          En een 3DS-versie zou ik inderdaad meteen aanschaffen! Lijkt me nog steeds een perfecte combinatie, maar ik vrees dat Arika zoiets pas overweegt als de verkopen van de 3DS aantrekken.

            /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Wel jammer voor mensen die door het prijsverschil, vóór de zomervakantie, een goedkopere DSi XL hebben gekocht in plaats van een 3DS. Ik zag op verschillende fora van gamesites en sites van kranten al wat negatieve reacties van mensen (die zoals de early adopters die al een 3DS hebben, niet zullen worden gecompenseerd).
    .
    Ik denk dat veel mensen de 3DS toch zien als een Nintendo DS, maar dan met een 3D schermpje. Nintendo zal denk ik toch moeten laten zien, dat de 3DS een stuk krachtiger is. Ik vrees dat de gemiddelde consument de 3DS anders gewoon zal blijven zien als ‘weer een nieuwe versie van de DS’. Misschien was het zelfs niet onverstandig geweest het ontwerp helemaal om te gooien, zodat de vergelijking met de DS wat minder snel gemaakt zou worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zaaltje

      Het is niet helemaal waar dat de mensen die hun 3DS vroeg hebben gekocht niet worden gecompenseerd, kijk maar in de E-Shop, daar is te zien dat er een ambasadeursprogramma is opgezet :P We krijgen 20 gratis spellen

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        @ Zaaltje
        .
        Ja, dat weet ik wel. Ik had het ook over de mensen die i.p.v. een 3DS een DSi XL hebben gekocht (omdat deze goedkoper is dan de 3DS). Als die mensen even hadden gewacht, hadden ze voor hetzelfde geld een 3DS kunnen hebben (maar ja, weet alles eens vooruit).

          /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    ik heb veel plezier van mijn 3DS, alleen speel ik er voornamelijk DS games op :) het 3d kan me niet echt boeien. Ook in de laatste zelda euro reclames heeft nintendo het niet over de 3D functie, de 3DS kan nu pas echt de opvolger van de DS worden nu ze de prijs beter hebben gemaakt… Nu kan het massa publiek binnenkomen.
    .
    Kom nu maar op met die toffe 3DS (downloadbare) software :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. G.Tom

    De grap is dat Mario Kart 7 eigenlijk 9 is…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Berend Jan

    tja maar de 2 arcade spellen zijn niet door nintendo gemaakt en mogen dus in de “officiële” tijdlijn niet worden meegeteld…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    Ik was vanmorgen even bij de Mediamarkt en zag toch weer twee mensen weglopen met een DSi XL in hun handen. Best wel sneu eigenlijk om er dan over twee weken achter te kopen dat ze voor hetzelfde geld een 3DS hadden kunnen hebben.
    .
    Ik wacht nog even op een uitgebreider software aanbod en ook wat de Vita van Sony te bieden heeft, de prijs van de 3DS vind ik nu precies goed eigenlijk (nou ja, nog goedkoper is altijd beter natuurlijk). Wie weet zit ik voor het eind van het jaar aan de 3DS.

      /   Beantwoorden  / 
  7. PINHEAD

    Ik wacht tot december met het kopen van een 3DS. Meteen 2 mooie spellen erbij en 80 euri korting! Perfect kertcadeau voor mezelf!:D

      /   Beantwoorden  / 
  8. SonofTuur

    Sorry hoor, maar heb idd het certificaat voor het ambassadeurschap gekregen en heb de games die zijn te downloaden bekeken.
    WAT EEN OUWE MEUK VOOR DIE 80 EURIES WAARMEE IK EN MIJN ZUS GENAAID ZIJN!!!
    Als ze nu 2 of 3 actuele games geven, OF…. gewoon een waardebon van 80,- euro zodat 3DS aangeschaft kunnen worden zodra er titels beschikbaar komen die echt de moeite waard zijn.

    De games die je zgn als geste krijgt had ik jaren geleden al op de gba en de ds-lite.

    GROVE SCHANDE VAN NINTENDO OVER DE RUGGEN EN HET SPAARGELD VAN KINDEREN!!!
    Om kotsmisselijk van te worden
    BAH

    Ik heb alle Nintendo consoles al gehad en wilde nooit iets van sony of iets anders.

    Mijn volgende console wordt de Xbox of PsP, die games zien er tenminste mooi en vernieuwd uit.
    Ik zal dit ook op elk forum wat ik tegenkom uitspreken.

    Lekker gecashed en vervolgens hopen dat een ieder die 249,- euro!!
    hier vrede mee heeft, NOU ECHT NIET!!!!!!!!!!!!
    Volgende console wordt

      /   Beantwoorden  / 
  9. Carmen

    dsi xl en de 3ds in huis. De kinderen neigen toch meer naar de dsi XL. He grotere scherm is toch meer in trek en ze hebben weinig op met 3d….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.