Zelda Wii U-techdemo niet representatief voor het uiteindelijke spel


“You probably remember that when we introduced the GameCube, we showed a somewhat realistic Zelda demo,” he said. “And what we actually created was the cel-shaded Wind Waker. So when we show a graphic demo, people think, ‘Oh, this is what the next Zelda will look like,’ but that’s not necessarily the case,” he said.”

Dit zal voor weinig mensen een verrassing zijn, maar misschien is het toch goed om het nog eens bevestigd te zien worden door Zelda-producer Eiji Aonuma zelf: die Zelda-demo op de Wii U zegt niets over hoe The Legend of Zelda eruit zal zien op Nintendo’s volgende spelcomputer. Sterker nog: het filmpje is niet eens geproduceerd door Nintendo’s vaste Zelda-team (dat momenteel druk bezig is met het afronden van Skyward Sword). Het was alleen bedoeld om te illustreren hoe Nintendo-spellen eruit kunnen zien in 1080p.

Hoe fantastisch zou het zijn als Nintendo in het geheim weer een verrassing plande? Ik zie het al voor me: de hele zaal verwacht tijdens de E3 2013 een fotorealistische Zelda HD, en dan onthult Miyamoto met een stiekem glimlachje The Wind Waker 2 met tekenfilmgraphics van Ni No Kuni-kwaliteit. Een groter plezier zou Nintendo mij nauwelijks kunnen doen.

[g.forum]

Lees ook:Het complete demofilmpje van Zelda op de Wii U
Lees ook:Nintendo overwoog een vervolg op The Wind Waker
Lees ook:De tien beste GameCube spellen volgens Screw-Attack
Lees ook:2008 was het eerste Zelda-loze jaar van deze eeuw
Lees ook:Citaat: Eiji Aonuma over de nieuwe Wii-Zelda

13 reacties op “Zelda Wii U-techdemo niet representatief voor het uiteindelijke spel

  1. Ap0c

    lol, dat zegt dus al genoeg, shit apparaat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Parashade

    Haha inderdaad erik dat zou een GROTE verassing zijn, hoe dan ook ik vind het allemaal best, hoe het er ook uit gaat zien!

    Also.. Ap0c L2P Brah
    Do not speak, of what you do not understand. /end mockery

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Over Ni no Kuni gesproken… al duidelijkheid over een Europese release?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Geen nieuws over de releasedatum van Ni No Kuni. :( Ik heb nog eens gezocht, maar het enige wat steeds boven komt drijven is de belofte (morgen precies een jaar geleden) dat in ieder geval de DS-versie naar Amerika en Europa zou komen.

        /   Beantwoorden  / 
  4. ed hardy lagerverkauf

    The Legend of Zelda eruit zal zien op Nintendo’s volgende spelcomputer. Sterker nog: het filmpje is niet eens geproduceerd door Nintendo’s vaste Zelda-team (dat momenteel druk bezig is met het afronden van Skyward Sword). Het was alleen bedoeld om te illustreren hoe Nintendo-spellen eruit kunnen zien in 1080p.

      /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    Grafisch gezien moet de Wii U dit makkelijk aan kunnen, dus Ap0c’s reactie is er eentje van een Sony/M$ fanboy.

    Nintendo moest natuurlijk wel iets spectaculairs laten zien om de Wii U goed te presenteren. Maar wel jammer dat Skyward Sword ondergesneeuwd is (qua aandacht) door een tech-demo.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Een paar quotes van Saturo Iwata-san:
      .
      “Regarding ‘Zelda HD,’ Japanese developers said that it could not be replicated on other machines,”
      .
      But Iwata noted that “Zelda HD” would be released for the Wii U only, in hopes of attracting longtime “Zelda” fans as well as those interested in increased HD adoption.
      .
      http://www.dailytech.com/Wii+U+Looks+to+Attract+Core+Gamers/article22044.htm

        /   Beantwoorden  / 
      1. The Dude

        Twee (volgens mij) loze opmerkingen van Iwata. Grafisch gezien kunnen zowel de 360 als de PS3 die tech-demo makkelijk draaien. En “for the Wii U only”? Ja, voor wat anders?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Ja inderdaad, Zelda zal niet snel multiplatform gaan. Maar goed, ik begrijp uit het artikel dat hij die uitspraken deed voor een zaal investeerders en aandeelhouders. Die waren zo te horen bang dat de Wii U geen goede lanceertitels zou hebben, waarop Iwata Zelda HD naar voren schuift als een ervaring waar gamers graag een nieuwe spelcomputer voor kopen.

            /   Beantwoorden  / 
    1. Parashade

      Zo’n Windwaker als op die link zou ik zeker wel willen spelen haha.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Stiekem vind ik de originele graphics nog steeds mooier. Dat blauwe water met die getekende golfjes was juist zo charmant! En het is een raar gezicht dat die bomen bovenop de berg nog wel de oude stijl hebben. Verder wel een mooi concept.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Inno Vation

          Ik dacht in eerste instantie ook dat die bomen uit de toon vielen, maar als je op het kleine plaatje links boven klikt, zie je ze wel realistisch.
          .
          http://www.zeldadungeon.net/wp-content/uploads/2011/07/0J1Cq1.jpg
          .
          Maar ik moet zeggen dat deze graphics mij wel aan staan. Het probeert niet te lijken op een soort “Crysis”, maar het heeft nog steeds die cartoony feel.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.