Virtual Boy-spellen op de 3DS? “Something like that could happen.”


Gamespot: Is there any interest in bringing Virtual Boy games to the 3DS?

Shigeru Miyamoto: Well, that’s not my exact plan, but something like that could happen. I can say that in my photo album on my Nintendo 3DS, there is a photo of a Virtual Boy. So that says that I do have a Virtual Boy at my disposal. (Laughs).”

Dus de grootste primeur in Gamespot’s interview met Miyamoto is dat Nintendo’s topontwerper min of meer bevestigt dat de Wii U niet veel krachtiger wordt dan de PS3/Xbox 360 (I don’t know that we would be able to sit here and say that it’s going to necessarily dramatically outperform the systems that are out now), maar toch trok vooral dit citaat mijn aandacht. Ik kan het zelf ook niet verklaren, maar ik ben blijkbaar geobsedeerd door het opnieuw spelen van dat handjevol geslaagde Virtual Boy-spellen. Leuk die nieuwe hardware, maar wanneer komt Wario Land 3D? Miyamoto kiest zijn woorden zorgvuldig. De eerste keer dacht ik dat er stond “nee, er zijn geen plannen”, maar als je goed kijkt zie je dat er eigenlijk staat: “dat is niet precies wat ik van plan ben, maar zoiets zou wel kunnen gebeuren.”

Dus wat zou “something like that” betekenen? Remakes? Ingekleurde versies? Officiële uitgaves van destijds-geschrapte-maar-al-wel-afgeronde-spellen als Bound High en Dragon Hopper? Het is in ieder geval hoopgevend dat Miyamoto de Virtual Boy nog niet is vergeten.

(Oh, en goed nieuws van die Wii U. Bescheiden hardware betekent ook een bescheiden prijskaartje).

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe 3DS had bijna geen verbeterd scherm gehad
Lees ook:Mutant Mudds: pixels, sprites en 16-bit graphics op de 3DS
Lees ook:De nooit uitgebrachte DS Lite met grotere schermen
Lees ook:Hoe eenvoudig is het om een Mii te maken?
Lees ook:De stem van Mario heeft een Instagram-account

3 reacties op “Virtual Boy-spellen op de 3DS? “Something like that could happen.”

  1. Berend Jan

    Ik wil Wario Land 3D ook, en die 3d star fox kloon red dinges… die was ook best tof…
    .
    Blij dat ik van mijn 3DS af ben (nutteloos stuk stopopvangend rood lelijk plastic) maar die 3d ervaringen van Wario Land waren echt wel gaaf. En het kan ook door de vertaling vertaling komen. Eerst vanuit Japans naar Engels en dan van Engels in het NL zodat in mijn hoofd er “JA DAT GAAN WE DOEN” staat…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Gemeenste 1 april-grap van het jaar! Het zou zo’n goed idee zijn, maar toch ben ik bang dat het nooit gaat gebeuren. Zelfs niet als Kevin Costner echt zou gaan lobbyen bij Reggie. :’(

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.