Rondleiding door de eShop op de 3DS


Korte demonstratievideo van de eShop op de 3DS. Je eerste indruk is misschien dat het er rommelig en onoverzichtelijk uitziet (waarom hebben “Mario” en “Donkey Kong” in hemelsnaam hun eigen vakjes naast vanzelfsprekende categoriën als “Virtual Console” en “Bestsellers”?), maar je hoeft maar even terug te denken aan het winkelkanaal om te beseffen dat Nintendo juist grote verbeteringen heeft doorgevoerd:

  • Trailers en screenshots! Ook van reguliere 3DS-spellen!
  • Demo’s!
  • Beoordelingen van andere gebruikers!
  • Een balkje om rechtstreeks zoektermen in te voeren!

Het is als alsof het winkelkanaal en het Nintendokanaal zijn samengevoegd en een klein beetje overzichtelijker gemaakt. Nog steeds niet perfect maar wel een flinke stap in de goede richting. Eerder vandaag deed het gerucht de ronde dat de eShop pas later via een firmware update zou worden toegevoegd, maar in een reactie op Eurogamer spreekt een persvoorlichter dat keihard tegen. De eShop is al meteen beschikbaar op de dag van de lancering. Ik ben benieuwd met hoeveel content. Super Mario Land en Link’s Awakening op dag één in de Virtual Console lijkt me een mooi begin.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Pokémon Snap in winkelkanaal, koop hem zelf of geef hem kado!
Lees ook:StarTropics in Amerikaanse Virtual Console
Lees ook:PS3 firmware 2.41 nu online
Lees ook:Sinds gisteren ondersteunt Wii ook toetsenborden
Lees ook:Huh? Super Mario All-Stars naar de Wii?

4 reacties op “Rondleiding door de eShop op de 3DS

  1. Jeffrey

    Ziet er goed uit. Donkey kong + Mario vakjes zijn volgens mij gewoon reclamedingen, en worden eens in de zoveel tijd vernieuwd. In de app store van Apple is dit ook, daar staat er de ene week een vakje voor creativiteit-apps, en de andere week is het weer een ander lijstje.

    De browser komt wel later via een software-update las ik, plus nog iets… maar dat ben ik vergeten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Zaaltje

    Volgens mij hadden ze dat woensdag zelfs nog gezegd dat deze e-shop niet bij de launch er al op zou zitten..
    Nintendo noemt volgens mij ook zelf dat het Nintendo-kanaal en Wii-winkelkanaal samen een kanaal vormen op de 3DS. Kunnen ze dan voor de Wii ook niet een update uitbrengen? :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      Hij staat niet standaard op de 3DS volgens mij. Maar kan wel gelijk bij de launch gedownload worden. Beetje rare keuze van nintendo maar als je spellen wil gaan downloaden dan kan je ook wel de store downloaden…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Het voordeel voor Nintendo is natuurlijk dat ze dan tot aan de launch aan de Store kunnen blijven sleutelen. Om hem standaard op iedere 3DS te installeren zou hij nu al zo’n beetje klaar moeten zijn.
        .
        Maar ik begrijp wat je bedoelt. Hopelijk zijn ze zo slim om wel alvast een “klik hier om de eShop te downloaden”-icoontje in de 3DS te zetten. Anders krijg je straks weer dat maar 30% van de gebruikers überhaupt van het bestaan weet.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.