Zelda: Skyward Sword is Wii Sports Resort in een avonturenspeljasje


Dus wat is de unieke factor die van Skyward Sword een “key turning point in Zelda’s long history” gaat maken, zoals Shigeru Miyamoto dat zo mooi verwoordde? Niet de epische verhaallijn, de celshaded graphics of een verrassende nieuwe setting, maar toch weer die besturing. Echt een Wii-spel dus. Nintendo’s nieuwste poging om gaming toegankelijker te maken geeft je in één hand de Wiimote als zwaard, en in je andere hand de nunchuck als Link’s schild. Maar dat is nog niet alles. Boogschieten doe je door de controllers vast te houden als een pijl en boog, en voor het eerst kan Link in dit spel bommen over de grond rollen door een lage werpbeweging te maken. Een beetje alsof hij een bowlingbal gooit. En toen drong het tot me door: Nintendo heeft gewoon alle onderdelen van Wii Sports Resort omgezet in Zelda-items. Een boomerang werpen voelt ongetwijfeld hetzelfde als een frisbee gooien en Link heeft een metalen insect dat korte stukjes kan vliegen door zachtjes de controller te kantelen. Ik moet zeggen dat ik enthousiaster ben dan ik had verwacht. Skyward Sword ziet er vermoeiend uit, maar het wordt wel leuk om mezelf voor het eerst sinds Ocarina of Time weer eens nieuwe technieken aan te leren. Zelfs Miyamoto heeft op het podium nog zichtbaar moeite met een paar simpele vijanden. Als dat geen overtuigend bewijs is dat dit weer een uitdagende Zelda wordt dan weet ik het ook niet meer. Bekijk hieronder het Zelda-gedeelte van Nintendo’s E3 presentatie.

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: de nieuwe Zelda speelt zich af tussen de wolken
Lees ook:Kijk dit: drie nieuwe filmpjes van Legend of Zelda: Skyward Sword
Lees ook:Hoe Skyward Sword eruit zou zien op de Game Boy
Lees ook:Waarom zijn deze Skyward Sword-screenshots zo donker en flets?
Lees ook:Wapens upgraden in Zelda: Skyward Sword

8 reacties op “Zelda: Skyward Sword is Wii Sports Resort in een avonturenspeljasje

  1. Kikujiro

    Zdeg Roggeveen, wat doe jij hiet berichtjes te posten, terwijl er op het forum van alles te doen is? Boefje!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linkster/G.Tom

    Prachtig, ik ben nu al helemaal gek op de graphics.

    @ Niels: AWESOME!

      /   Beantwoorden  / 
  3. 16 feet Pauly Wauly

    beetje jammer van die buggy demo (die blijkbaar op de showfloor ook zo slecht draaide), dat was het down moment van de Nintendo persconferentie, even hield ik me hart vast of het nog wel goed zou komen. Maar alles was al snel vergeten toen reggie in sneltreinvaart alle lijpe exclusieve old school shizzle titels aankondigde :D .

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Tot nu toe heeft Nintendo nog nooit een spel afgeleverd (en al helemaal geen Zelda!) waar de besturing niet goed werkt. Dat is het gedeelte dat altijd wordt geperfectioneerd, dus daar maak ik me geen zorgen over. :) In de thuisversie reageert de Wiimote perfect, dat weet ik 99,9% zeker.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Epke

    Ik wordt hier nou niet echt blij van…. Ik wil lekker met de controller in de hand achterover op de bank/stoel deze game wegspelen. Als het echt op de manier moet van arm naar achteren halen bij het boogschieten moet je waarschijnlijk voor de tv staan. Daarbij vind ik het stijltje niet zo mooi, daarmee bedoel ik vooral de bomen en de grond enzo, niet de monsters/link.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Perry

    Ik zit een beetje in dubio, aan de ene kant ben ik allang blij dat er weer een nieuw Zelda avontuur aankomt!

    Maar zoals Epke al gezegd heeft, ik wil lekker relaxed op de bank met een joypad in mijn handen een Zelda spelen..

    Ook een storende factor is dat de Wii er niet echt bepaald prachtig uitziet op mijn HD tv..

      /   Beantwoorden  / 
    1. 16 feet Pauly Wauly

      moet je een componenten kabel kopen voor je Wii :D dan ziet het er beter uit!? ik had hetzelfde probleem, het zag er eerst echt uit als lage resolutie 486 DX 66/2 zonder videokaart pc graphix. LOL

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.