Zo zien de Ghostbusters eruit op de Wii

Is dat even schrikken. Ik had de Wii-versie van Ghostbusters eigenlijk niet meer gevolgd sinds de eerste wazige plaatjes. Terwijl het Ghostbusters-spel voor de PlayStation 3 en Xbox 360 er tamelijk realistisch uitzag, zou ontwikkelaar Red Fly (Mushroom Men) het voor de Wii over een hele andere boeg gooien. Hoewel deze versie was gebaseerd op hetzelfde script koos Red Fly voor een frisse tekenfilmstijl. Eentje die overeind zou blijven naast de realistische High Definition graphics van de grote broer. Dat beloofden ze althans. In de praktijk blijkt het meer weg te hebben van een low-budget PlayStation 2-platformspel. Spoken vangen met de Wiimote spreekt nog steeds tot de verbeelding, maar er valt ook heel wat te zeggen voor een spel waarin Bill Murray er daadwerkelijk uitziet als Bill Murray.


Ter vergelijking: Ghostbusters op de Xbox 360 en PlayStation 3.

[games.blog forum]

Lees ook:Een nieuw Ghostbusters-spel voor PSN en XBLA
Lees ook:Eerste Ghostbusters Wii trailer
Lees ook:Nieuwe Ghostbusters game in de maak?
Lees ook:Murray, Ramis en Aykroyd schrijven Ghostbusters 3… de game!
Lees ook:Eerste screenshots Ghostbusters 3 game

14 reacties op “Zo zien de Ghostbusters eruit op de Wii

  1. otherotter

    haha ik ben blij dat ik mijn wii heb ingeruild voor een ps3,… voelde me door de wii niet meer serieus genomen,.. de ps3 heeft met: fallout, little big planet, flower, noby noby boy, wel laten zien dat gamen nog tof is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Fallout en Flower zijn inderdaad super. Zodra ik bij Flower (bijna) alle trophies heb, download ik Noby Noby Boy.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      LittleBigPlanet? Op de één of andere manier had ik ingeschat dat jij dat niks zou vinden. :p Het concept vind ik nog steeds erg tof maar de uitwerking is zo verschrikkelijk ontoegankelijk. En puur als platformspel stelt het ook weinig voor imo.
      .
      Voor de rest heb je met de PS3 wel een wijs besluit genomen denk ik. Al zullen jullie die Wiimote nog gaan missen bij jullie projecten. ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Ik moet trouwens zeggen de dat de motion sensors van de Dual Shock 3 best wel aardig werken in een spel als Flower (dit is dan ook volgens mij zo’n beetje het enige PS3 spel dat op een fatsoenlijke manier van de motion sensing capciteiten van deze controller gebruik maakt).

          /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    het leuke is dat ik in een previeuw heb gelezen dat je bij de PS3 en 360 strafpunten krijgt als je de omgeving kapot schiet. Bij de Wii juist niet wat het dus het ultime “sloop alles in het hotel met een ghostbuster” spel gaat worden. Ik kijk juist extra uit naar deze Wii titel. Spoken schieten met de Wii-afstandsbediening, en spokenvallen werpen met een nunchuck (BJ maakt een korte slingerbeweging met zijn linker hand).
    .
    Ghostbusters Wii is juist een van de toppers waar ik ditjaar naar uitkijk. De stijl spreekt me erg aan. We weten dat de Wii geen HD graphics kan dus ach daar ben ik al overheen…
    .
    De PS3 en de 360 versie lijken me ook tof omdat het er zo geweldig utiziet (op plaatjes hoe ziet het er bewegend uit (niet opgenomen van een TV scherm maar echt op je eigen TV)).
    .
    En eerlijk is eerlijk als de character wel de orginele stemmen hebben en het verhaal is gelijk aan de PS3 en de 360 versie, ach WTF heerlijk toch ik hoop op een meer spelers co-op mode (online als het kan) eerst met 4 personen een spook opjagen als het spook gelocked is stopt een speler met zijn spookstraal en werpt hij zijn val. Spook gevangen, klaar op naar het volgende spook in het huis(level) zo kan je 4 spoken vangen voor je naar het GBHQ terugmoet. Daar kan je met Wiimote bewegingen (polsdraaien) je spook in de vault stoppen net als in de film.
    .
    Wat kan mij het schelen dat het er minder goed utiziet. Als ze me de hier boven beschreven actie bieden koop ik er een extra Wii voor als het moet.
    .
    Ik hoop dat deze titel een waardige opvolger is voor mijn Real Ghostbusters 2 (NES) spel wat mijn bestet Ghostbusters spel is tot nu toe.
    .
    En je ik ben een echte Ghostbusters fan (ik heb de C64 versie nog orgineel liggen op tape hier ergens :) )

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      “het leuke is dat ik in een previeuw heb gelezen dat je bij de PS3 en 360 strafpunten krijgt als je de omgeving kapot schiet. Bij de Wii juist niet wat het dus het ultime “sloop alles in het hotel met een ghostbuster” spel gaat worden.”
      .
      Kijk, dat is dan wel weer erg leuk. Die scene in de bibliotheek (het youtube-filmpje over de wii-versie) deed me aan Eledees denken, nog steeds mijn ultieme ’sloop alles’ spel.
      .
      “De stijl spreekt me erg aan. We weten dat de Wii geen HD graphics kan dus ach daar ben ik al overheen…”
      .
      Toen ik las over ‘cartoony graphics’ moest ik denken aan celshading en een spel dat misschien een beetje de kant op zou gaan van de Ghostbusters tekenfilmserie. Dit vind ik er gewoon ongeïnspireerd uitzien. Het probleem is niet dat de graphics technisch achterhaald zijn, maar meer al die lege ruimtes en de Ghostbusters zelf die helemaal nergens op lijken.
      .
      “Daar kan je met Wiimote bewegingen (polsdraaien) je spook in de vault stoppen net als in de film.”
      .
      Haha, al die polsbewegingen ben ik inmiddels wel een beetje op uitgekeken. HET grote voordeel van de Wii-versie zou voor mij het makkelijke richten zijn. Ik heb een enorme hekel aan cursors over het scherm schuiven met een controlstick. Stiekem hoop ik dat het richten op de PS3 automatisch gaat of met een Metroid Prime achtig lock-on mechanisme. Als je daar echt handmatig moet richten ga ik nog eens goed nadenken welke versie me het meeste trekt.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Ricardo

      Volgens mij kijk je verkeerd meneertje.

      Euh….waarom is dan een HDTV te koop in de winkel (is al zeer moeilijk te krijgen nadat alles in HD is)

      Dus, ik weet niet of je verstand van heeft!!!

      Even langs Pearle.

      MzzL > WiiGamer.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        ehhhhmmmmm…
        .
        .
        laatmaar…
        .
        .
        zucht…

          /   Beantwoorden  / 
      2. Erik

        Wat? Ik heb die reactie nu 3x gelezen maar ik zie gewoon niet wat hij nu eigenlijk wil zeggen (misschien moet ik ook even langs Pearle). HDTV’s moeilijk te krijgen?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Berend Jan

          ik dacht dat het aan mij lag…

            /   Beantwoorden  / 
    3. Ricardo

      Huh, je zegt wat niet klopt over de Wii…

      Waarom is er een HDTV kabel te koop (niet voor jan lul) Dus, ik zou je zinnetje maar even verbeteren.

      Ach, de meeste (jij ook) gamers van de Wii weten niks van.

      Kijk maar op 25 juni de ultieme game van het jaar “The Conduit” zeg maar dag tegen die geflopte xdoos > eentje was weer terug naar MM gebracht (krassen op de schijf hahahaha) en PS3 tja, die de ook goed zijn werk.

      Voor je het besef heb moet je wel goed nadenken voortaan.

      MaZZelS > WiiGamer.

        /   Beantwoorden  / 
  3. G.Gulzt

    Geen concurrentie voor Luigi’s mansion dus zo te zien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      WIIMAKE voor die game die game is echt geniaal, wat kort maar ik vond het briljant…

        /   Beantwoorden  / 
  4. thomas

    wahah, zo kan je het beter bij je supernintendo houden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.