Woohoohoo! Alriiiiiiiight! Mon dieeeeeeeeeu! Yeeesssaaa!


Charles Martinet, Sam Kelly, Deanna Mustard, Kenny James, Caety Sagoian of Mercedez Rose. Eén van die zes mensen is de malloot verantwoordelijk voor de bizarre keelgeluiden die moeten doorgaan voor Funky Kong's ehm… stem. Er heeft ook nog een hele waslijst Japanse voice-actors meegeholpen aan Mario Kart Wii, maar het gegil dat Funky uitstoot klinkt overwegend Amerikaans.

Ik zou er niet zo'n probleem van maken, ware het niet dat die hippe aap waarschijnlijk de beste coureur is in het hele spel. Vanmiddag was hij er ineens (ik weet eerlijk gezegd niet wat ik precies heb gedaan om hem te unlocken, zodra ik Mario Kart opstartte werd Funky automatisch toegevoegd) en het was liefde op het eerste gezicht. Holy shit kids! Nu pas snap ik waarom Swiiman altijd zo snel is, hij rijdt vast de hele tijd met Funky Kong.

Time Trial met Funky op Moonview Highway was zelfs één van mijn beste Mario Kart-ervaringen ooit. Funky trapt het gaspedaal toch altijd al lekker diep in, maar die baan is helemaal zalig dankzij alle boostpads op de weg. Tijdens perfecte rondjes – als je helemaal in the zone zit, feilloos tussen het verkeer slingert en alle boostpads weet mee te pikken – ben je min of meer non-stop aan het boosten. Wat een kick! Het leek F-Zero wel! Alleen houdt Captain Falcon tijdens het racen zijn mond, terwijl Funky Kong zich verplicht voelt om het bij iedere sprong, turbo én valpartij luidkeels uit te gillen. En dat met een stem die klinkt alsof hij aan een heet strijkijzer heeft gelikt. Toad is definitief van de eerste plaats in de meest-irritante-dingen-top-drie gestoten.

Het grote Mario Kart Wii Friend Codes topic

Lees ook:Maak kennis met Super Kong, de Super Guide-aap
Lees ook:Diddy Kong Racing DS video review
Lees ook:Europese Mario Kart Wii trailer
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar

22 reacties op “Woohoohoo! Alriiiiiiiight! Mon dieeeeeeeeeu! Yeeesssaaa!

  1. Roland

    hé erik!

    je hebt funky kong gekregen omdat je 4 expert staff ghosts hebt vrijgespeeld. je hebt waarschijnlijk een avondje zitten time trailen, als je dan de eerste veel te langzame nintendo-ghost zwaar overtreft, krijg je een tweede. de “expert”. 4 daarvan leveren je funky kong, nog een paar daarvan leveren je de “Torpedo Bike” op, de combinatie van die motor met funky kong levert de maximale snelheid op volgens Gulzt… dan ga je pas snel.

    Beloningen van TT krijg je pas als je opnieuw op je license klikt helemaal in ‘t begin, dus waarschijnlijk de eerst volgende keer als je MK opstart.. waarom dat is weet ik ook niet.

    Ik vind z’n stem wel vet, als ie dan de hele baan loopt te blehren dan weet je dat je iets goed doet.. namelijk constant bezig zijn met zoveel mogelijk snelheid creeëren dmv wheelies, drifts, turbo’s en tricks.. WAHHOE!!!

    ps. als wil je weten hoe je alles unlockt kan je kijken op de link hier onder, als je alles zelf uit wilt zoeken en vinden staat hieronder een gigantische spoiler..

    http://wiinintendo.net/2008/04/10/mario-kart-wii-how-to-unlock-everything/

    hè wat is t alweer laat.. huiswerk, blegh!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kevin S

    Nee geef mij maar Rosalina en de ‘bloemetjeskart’ xD

      /   Beantwoorden  / 
  3. [GBL] Nick

    Ik gebruik Funky ook, en IMHO werkt hij het beste met de bowser bike. Zal trouwens mijn tijd voor moonview eens opsturen, probeer die eens te verbeteren (is niet zo heel goed, dus dat zou moeten lukken…)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Koen

    WOOOHOOOHOOOOO!! :D

    Funky Kong rocks

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Ik heb Funky Kong nog niet, maar is zijn stemmetje nog erger als het stemgeluid van de Mii’s?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Shitbull55

    Funky tekening!

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Ik heb nog niet zoveel met de Mii geraced, kan me die stem niet direct voor de geest halen, maar… Funky Kong MOET bijna wel irritanter zijn. ;)

    ” je hebt waarschijnlijk een avondje zitten time trailen, als je dan de eerste veel te langzame nintendo-ghost zwaar overtreft, krijg je een tweede. de “expert”.”

    Ja, dat ontdekte ik toevallig ook. Op het moment dat je een tijd haalt die snel genoeg is komt het heel even één keer in beeld. Daarna is er geen enkele manier meer om te zien of je de “gewone” ghost hebt of de “expert” ghost. Zonde dat er niet met bijvoorbeeld een sterretje wordt aangegeven welke ghosts allemaal expert zijn .

    Maar goed, ik had zelf niet meegeteld maar ik heb er dus blijkbaar 4 vrijgespeeld. Cool. Leuk dat Time Trial ook dingen kan unlocken in deze mario kart.

    “Ik vind z’n stem wel vet, als ie dan de hele baan loopt te blehren dan weet je dat je iets goed doet..”

    Haha! Ja, zo kun je van elk nadeel wel een voordeel maken. Jij optimist!

    “Ik gebruik Funky ook, en IMHO werkt hij het beste met de bowser bike.”

    Hey die gebruik ik ook! Prima bike wat mij betreft. Lekker snel, wel traag opstarten maar niet zó traag als sommige karts, en hij kan hele scherpe bochten maken als het moet. Ik ben benieuwd naar die tijd! (of misschien heb je hem al gestuurd, heb de wii vandaag nog niet aan gehad).

      /   Beantwoorden  / 
  8. Kikujiro

    Leuke tekening trouwens. Pulp Fiction “The Gimp”-style!

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    ” Pulp Fiction “The Gimp”-style!”

    Hehe, precies. If only! Wat zou het dan heerlijk rustig racen zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Gulzt

    Ter toelichting op Rolands “quote”.
    Ik heb inderdaad gezegd dat Torpedo & Funky Kong de snelste combinatie is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het de beste allrounder is.

    Op een baan als Luigi Circuit breek je echt geen wereldrecords als je op de bowserbike rijdt, vanwege de flauwe bochten is snelheid het enige wat telt en rijdt je dus op torpedo. Maar de banen met wat meer bochtenwerk vereisen al snel de Bowserbike.

    Korte banen met veel dubbele bochten gaan het snelst met the flameflyer kart (ghost valley 2 bijvoorbeeld). Terwijl een baan waarbij je constant moet driften (N64 DK jungleway (ofzo)), heb je meer aan baby-daisy op de.. sha hoe heet dat ding, die haai achtige kanonskogel. Vanwege de lang(st)e mini-turbo.

    Zie de wereldrecord replays voor deze referenties..

    Enne.. in itemraces is het hebben van een lage acceleratie vaak funest. Je kan weliswaar de grootste afstand creeëren tussen jou en je tegenstander maar met elk item tegen (en elk stuurfoutje) wordt je zwaar gestraft.

    Ik raad voor online itemraces dan ook zeker de combinatie FunkyKong+wariobike aan, en anders (mijn favoriet) Baby-Daisy op de magikruiser.

    Nog relatief snel maar kan goed tegen een stootje.

      /   Beantwoorden  / 
  11. [GBL] Nick

    Erik de tijd is verstuurd! ik heb per ongeluk ook dk snowboard naar je gestuurd… (kijk er maar eens naar, ik ben (samen met swiiman) hard op weg naar een Wereld top10 tijd)

      /   Beantwoorden  / 
  12. Daniel

    Erik, even een vraagje, speel jij met het stuur of met een controller?

      /   Beantwoorden  / 
  13. Janush

    Hehe lache. Ik erger me ook dood aan die aap (Mii is ook echt erg) dus zet liever een plaatje op als ik ga rijden. Misschien heb ik iets gemist maar maak je die tekeningen zelf? ze zijn echt hylarisch XD

      /   Beantwoorden  / 
  14. Zaaltje

    Haha ja, toen ik funky kong net had dacht ik ook hoe sommige mensen er de hele tijd mee kunnen karten :)

    Ik heb me nu ook over de ergernig heen gezet en negeer het geluid van die aap gewoon ;)

    btw een super tekening man!!

      /   Beantwoorden  / 
  15. Robin

    En ik maar de hele tijd met het waanidee geleeft dat de courreur niks uitmaakte, maar tussen sommigen zit een aardig groot verschil =O.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Ralph

    Erik, ik heb je ook mijn tijd van Moonview Highway gestuurd. Ik had hem net iets sneller dan Nick maar dan met Peach en de Mach Bike.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Robin

    Ik heb zojuist volgens mij een servercrash meegemaakt op mario kart.

    Het begon met een normale vote, met 11 spelers. Toen de race echter begon, duurde het heel lang voordat de countdown begon. er waren toen nog maar 4 spelers. Het was opzich al vreemd dat 7 spelers gedisconnect waren, maar toen ik (op mijn schermpje) eerste was geworden, waren in de puntenuitreiking alle 11 spelers weer terug, en ik was 2e!

    Daarna waren er nog 6 spelers, ik stemde voor dry dry ruins, en die werd gekozen, maar op het moment dat de naam begon te knipperen veranderde die in coconut mall…. We begonnen ook daadwerkelijk op coconut mall te racen, maar toen de race was afgelopen waren er opeens 10 mensen in de puntuitreiking. de nieuwe “mensen” heetten allemaal “player” en ze hadden allemaal als totaal aantal punten het aantal dat ze net hadden gewonnen (1 , 36 ,72 etc.) 1 van die 4 was zelfs 5de geworden, en éen van de echte racers was 6de?

    toen kreeg ik het: “you’re disconnected from the other players” schermpje.

    Erg bizar, maar echt waar…

      /   Beantwoorden  / 
  18. [GBL] Nick

    @ralph: strakke tijd! maar waar pak jij in hemelsnaam je voordeel? In het begin ben je ruim langzamer dan ik (jij zit een behoorlijk stuk achter de vrachtwagen bij de 1e boost, terwijl ik er voor zat) en ik zie je daarna niet echt sneller gaan, dus waar pak je die 2 seconden (als ik dat weet, kan ik weer gaan schaven aan mn tijd)?

      /   Beantwoorden  / 
  19. erik

    “Baby-Daisy op de magikruiser.”

    Ugh, Baby-Daisy. Ik zal het eens proberen, maar dan moet ik me wel eerst over mijn afkeer voor het personage heenzetten. ;)

    “Erik de tijd is verstuurd! ik heb per ongeluk ook dk snowboard naar je gestuurd… (kijk er maar eens naar, ik ben (samen met swiiman) hard op weg naar een Wereld top10 tijd)”

    Hoe kunnen jullie allemaal al zo goed zijn geworden in amper twee weken tijd!? :p Hele strakke tijd, op allebei die banen. Ik ga me eerst concentreren op Moonview… ik heb het idee dat ik daar tenminste nog een minieme kans heb om je te verbeteren. ;)

    “Erik, even een vraagje, speel jij met het stuur of met een controller?”

    Nog steeds het stuur. Wereldrecords ga ik toch niet verbreken, ik heb besloten om gewoon te racen zoals ik er het meeste plezier aan beleef. :p

    “Erik, ik heb je ook mijn tijd van Moonview Highway gestuurd. Ik had hem net iets sneller dan Nick maar dan met Peach en de Mach Bike.”

    Hm, die moet ik vanavond ook even bekijken dan. Thnx!

    Het verbaast me dat juist deze tekening mensen opvalt. Ik vind hem vreselijk. ;) De vorige twee waren veel beter gelukt en toen kraaide er geen haan naar. Maar zo gaat het meestal. Iedereen heeft altijd een andere mening over mijn tekeningen dan ikzelf.

      /   Beantwoorden  / 
  20. [GBL] Nick

    Je tekeningen zijn gewoon altijd briljant hoor! :D Als je trouwens toch een keer zonder stuurtje wil spelen, kan ik je de t-wireless (gc) controller van thrustmaster aanraden. De controller kost €20 (bij Bartsmit), is draadloos, heeft een knoppenindeling als de classic controller en heeft een speciale ‘mapping’ knop, zodat je zelf kan instellen welke knop wat doet. (ik gebruik hem zelf voor TT)

      /   Beantwoorden  / 
  21. Luc

    wat is nu eigenlijk je meest-irritante-dingen-top-drie?

      /   Beantwoorden  / 
  22. Roland

    wat mij betreft staan blauwe schilden en die kut-blooper er in! wat erger ik me aan hoe lang dat inkt blijft hangen zeg! en het haalt ook niets uit, je gaat er niet slechter van rijden of zo, het is gewoon zwaar irritant!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.