Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 3


U weet natuurlijk net zo goed als ik dat de Manaurische Zee niet echt bestaat. Om het zichzelf makkelijk te maken heeft Nintendo een oceaan verzonnen. Begrijpelijk, niemand krijgt graag brieven van duik-enthousiastelingen dat dit niet klopt en dat daar helemaal geen Reuzenmantas voorkomen, maar dat maakt het wel lastig om te controleren of bepaalde dingen 'echt waar' zijn. Wat moest ik bijvoorbeeld denken toen ik vandaag aan boord kwam van onze mooie boot, de Gabbiano, en daar werd opgewacht door een pinguïn?

Het was zelfs een Afrikaanse pinguïn, volgens mijn assistente. Ik deed mijn best om niet in de lach te schieten. Natuurlijk Catherine, een pinguïn uit Afrika. Voor de grap heb ik het nog even opgezocht, in de veronderstelling dat Google me vierkant zou uitlachen. "Nul resultaten. Er leven helemaal geen pinguïns in Afrika, domoor. U zat zeker weer Endless Ocean te spelen?" Maar nee, tot mijn verbazing bestaan ze echt!

En het werd nog gekker toen Catherine met het beest begon te praten. Ze leek zelfs verbaasd dat ik dat niet kon. Hij vond het heel leuk op onze boot, vertelde hij, volgens haar, en de volgende keer zou hij al zijn vriendjes meenemen. Ik holde al bijna naar de telefoon om kaartjes voor Burgers' Zoo te reserveren (daar schijnen ze er een paar te hebben, ik wilde ook weleens met een pinguïn praten) toen ik me nog net op tijd realiseerde dat dit verhaal wel heel sterk begon te klinken. Pratende Afrikaanse pinguïns? Leuk geprobeerd Catherine, maar je zult heel wat vroeger op moeten staan om mij voor de gek te houden. Ik wed dat we die pinguin nooit meer terugzien!

- Het logboek van Kapitein Erik

Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 1
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 14
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 13
Lees ook:Wat is Afrika?
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 10

4 reacties op “Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 3

  1. Yannick

    Oh man,
    Ik weet niet wat ik nu van je moet denken hoor erik :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linkster

    natuurlijk weer erg leuk verhaal hoor!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ecco

    Ja pratende Afrikaanse penguins inderdaad. Je verstaat er geen woord van omdat ze alleen Swahili praten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.