Nintendo’s gratis Zelda-cadeautje nu in de eShop


Vanaf vandaag is The Legend of Zelda: Four Swords: Anniversary Edition beschikbaar in Nintendo’s eShop. Dat is Link’s multiplayer-avontuur zoals het een paar jaar geleden werd toegevoegd aan de Game Boy Advance-port van A Link to the Past. De nieuwe versie is identiek aan dat spelletje, op deze drie verschillen na:

  • Nintendo heeft een singleplayer speelstand toegevoegd. De levels zijn duidelijk gemaakt om samen te spelen, maar met een paar kleine aanpassingen (er loopt een computergestuurde Link met je mee voor puzzels met dubbele schakelaars) kunnen eenzame spelers het mini-avontuur toch ervaren.
  • Er zijn drie bonuslevels, gebaseerd op beroemde locaties in A Link to the Past, Link’s Awakening (zie screenshot) en de eerste Legend of Zelda. Inclusief retrographics en chiptunemuziek. Ik heb ze nog niet eens gespeeld maar ik vind het nu al de leukste levels.
  • De Anniversary Edition is gratis! Een cadeautje van Nintendo aan alle DSi- en 3DS-bezitters. Deze keer niet eens om een prijsdaling te compenseren, maar gewoon om te vieren dat Zelda 25 jaar bestaat. Dat is nog eens sympathiek.

Er is objectief gezien genoeg op Four Swords aan te merken (het avontuur duurt opvallend kort, multiplayer kan alleen offline en je wordt gek van alle (honderden!) schatkistjes die je onderweg moet openen), maar nu het gratis is ben je gek als je deze game niet downloadt. De Anniversary Edition is een vermakelijke Zelda Lite om op je gemak in één middag uit te spelen.

(En als je toch in de eShop bent, overweeg dan ook eens om Super Mario Land 2 te kopen voor 4 euro. Niet zo’n klassieker als sommige andere 2D Mario-avonturen, maar nog steeds een van de beste Game Boy-spellen. Bevat bovendien een paar van de vreemdste locaties die Mario ooit heeft bezocht. Denk aan een gezonken duikboot, de binnenkant van een walvis en een gigantische Mario-robot).


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Gelimiteerde 3DS met Zelda-opdruk aangekondigd
Lees ook:2008 was het eerste Zelda-loze jaar van deze eeuw
Lees ook:Nostalgische Nintendo-standbeeldjes gebaseerd op klassieke illustraties
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer Legend of Zelda – Skyward Sword
Lees ook:Uitverkoop in de Nintendo eShop

Eén reactie op “Nintendo’s gratis Zelda-cadeautje nu in de eShop

  1. Zaaltje

    Ik zal m vanmiddag eens downloaden, was alweer helemaal vergeten dat we die kregen ;)

    Ook een andere tip voor een download is art style pictobits en Mario’s picross.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.