Dit is een nieuwe Dragon Quest IX trailer

In Japan is Dragon Quest een fenomeen. Van geen enkel ander spel worden zoveel exemplaren verkocht. Je denkt misschien: ‘dat is leuk voor Japan, maar Dragon Quest is niks voor mij,’ maar daar heb je het mis! Vorige week nog riep Nintendo’s algemeen directeur Satoru Iwata dat hij er persoonlijk voor gaat zorgen dat ook de rest van de wereld de aantrekkingskracht van Dragon Quest begrijpt:

Mensen zeiden dat Brain Training nooit aan zou slaan buiten Japan, en kijk eens hoe goed dat ons is gelukt. Nu wil ik dat meer mensen begrijpen wat het is dat Dragon Quest zo speciaal maakt.

Dus in dat licht: laten we de nieuwste trailer van Dragon Quest IX eens bekijken. Als het aan Iwata ligt is dit het spel dat iedere DS-bezitter volgend jaar moet kopen. Aan de mooie plaatjes zal het in ieder geval niet liggen, dit is de schattigste RPG die ik ooit heb gezien.

Zie ook:
- Wat is Big Bang Mini en waarom had ik er nog nooit van gehoord?
- Officiële Amerikaanse Retro Game Challenge trailer

[games.blog forum]

Lees ook:Dragon Quest X naar de Wii
Lees ook:Dragon Quest IX komt op 23 juli
Lees ook:Eerste screenshots Dragon Quest V remake
Lees ook:Dragon Quest Monsters: Joker – video preview
Lees ook:Nieuwe trailer Dragon Quest XI (PS4/3DS)

10 reacties op “Dit is een nieuwe Dragon Quest IX trailer

  1. Stone

    Ik hoop dat voor de bouwvak de us versie beschikbaar zal zijn. dan import ik er meteen twee. samen met een maatje in co-op hier door heen spellen wordt voor mijn een heel nieuwe ervaring.

    zal wel even wennen zijn met zijn twee spellen, ik doe gemiddeld 85 uur over een 100 jrpg en hij 120. hij zal echt achter elk bosje willen kijken of er niet iets ligt, en ik wil gewoon de main story volgen.

    maar het lijkt mijn heerlijk dat we gewoon allebei met een warior/healer(of magier) rond lopen en ons eigen ding doen en elkaar helpen bij lastige gevechten.

    vraag mijn alleen af hoever je van elkaar af kan komen. en wat er gebeurt als een van de twee een keypoint in het verhaal activeert. wordt de ander dan automatisch daar hen gezapp? of krijgt hij het filmpje gewoon niet te zien? of ziet hij wel het filmpje maar is hij daarna weer waar hij was voor het filmpje?

    ik verheug mijn er in ieder geval erg op!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Maikeru

    Ziet er cool uit, maar wat me wel opvalt is dat in het door jouw geplaatste plaatje heel veel characters uit Dragon Ball Z te herkennen zijn. Zo zie ik Gohan, Trunks, Vegeta, Bulma in een oog op slag. Goed de ontwikkelaars zullen wel met elkaar te maken hebben ofzo…

    In de trailer viel het dan wel weer mee overigens :S

      /   Beantwoorden  / 
  3. Daniel

    Haha ik dacht al dat ik de enige was die er zoveel Dragonball Z-personages in zag.. ik dacht; zal wel een bepaalde vorm van tekenen zijn ofso :P

      /   Beantwoorden  / 
  4. kiara

    ik dacht even dat het dragonball was :p
    maar dat is niet de eerste keer bij dragon quest.
    ik teken graag dragonball personages en diegene tekent juist dezelfde als de tekenaar van dbz :p
    zou dat misgien diezelfde tekenaar zijn?
    Maar het spel lijkt me leuk :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. nynke

    ik vind zulke spellen heel erg dom,
    maar dit spel ziet er erg leuk uit

      /   Beantwoorden  / 
  6. G.Gulzt

    @Marikeru haha zelfs, Hercule Satan zie je bij het raam :-)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Pauly Wauly

    in de trailer zit alleen tien zonder derde oog ;_) haha. niet dat ik een enorme dbz fan ben :P want het is een beetje goede tijden slechte tijden voor kids ;) . of zo beetje lost achtige shite, dat het zo uitstel uitstel uitstel bla bla is, uitstel brengt afstel zeg ik maar altijd.

    Maar ik ben nog een beetje sceptisch over dit spelletje, en ik moet nog altijd prof. Layton halen. maar goed het duurt ook nog effe voor deze uitkomt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. DK

    deed me denken aan dragon ball en aan de game stijl van final fantasy
    zelfde soort filmpjes
    dan heb ik het wel over de ds versies

      /   Beantwoorden  / 
  9. Berend Jan

    tjaaa leuk hoor. Ik vind de stijl geniaal daar niet van maar ehhh, neuhh spellen waarin ik 100 uur moet steken kan ik niet meer spelen. In heb te weinig tijd daarvoor. Er moeten meer spellen komen voor de hardcore kleine spellen speler :)

    Maar het ziet er leuk uit IMHO..

      /   Beantwoorden  / 
  10. Ruben

    De personages uit dit spel en de personages uit DBZ lijken zoveel op elkaar omdat ze door dezelfde tekenaar gemaakt zijn. Verder ziet dit spel er wel tof uit, een lekker groot avontuur op de DS, daar ben ik wel aan toe. Sinds Phantom Hourglass is er niet echt een goed groot DS-avontuur geweest… In de gaten houden dus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.