Twee nieuwe Wario Ware spellen voor Nintendo DS


Nintendo heeft de spellen aangekondigd waarmee de nieuwe DSi Ware downloadservice wordt gelanceerd. De interessantste titel (naast draagbare versies van de Art Style spellen uit het Amerikaanse en Japanse Wii Winkelkanaal) is een gloednieuwe Wario Ware waar Nintendo's vaste Wario Ware-team op dit moment aan werkt. Wario Ware: Photograph is speciaal ontworpen met de camera van de DSi in gedachten. De minigames lijken wel een beetje op Sony's EyeToy-software: jouw silhouet wordt weergegeven in het spel en je speelt het door je gezicht en handen te bewegen. Dat kan dan ook alleen in de buurt van een tafel of buro waarop je de DSi kunt neerzetten.

Daarnaast casht Nintendo ook meteen in op het verwijderen van de GameBoy Advance opening door minigames die je voorheen gratis kreeg bij de eerste Wario Ware (GBA) aan te bieden voor twee dollar per stuk.


Een stuk interessanter is de andere nieuwe Wario Ware die nog gewoon wordt uitgegeven op een DS cartridge (en dus ook beschikbaar is voor mensen zonder DSi). Met Wario Ware: Myself kan iedereen zijn eigen microgames ontwerpen door zelf graphics te tekenen, de gameplay aan te passen en muziek te componeren. Het resultaat kan meteen daarna op de DS worden gespeeld, maar er staat ook een Wii Ware-download in de planning waarmee de op de DS-ontworpen minigames op het grote scherm gespeeld kunnen worden. Leuk!

Het zou helemaal leuk zijn als al die zelf-ontworpen minigames vervolgens ook online met andere spelers gedeeld kunnen worden, in LittleBigPlanet-stijl, maar we hebben het nog steeds over Nintendo, laten we vooral niet te hard van stapel lopen.


Hoe dan ook: twee nieuwe Wario Ware-spellen! Met alweer frisse nieuwe ideeën! Op de flauwe GameCube-aflevering na heeft Wario Ware nog nooit teleurgesteld, ik verheug me erop.

Zie ook:
- De grote officiële Dragon Quest IX trailer
- De grote Kingdom Hearts 358/2 Days trailer vol dramatiek en liefdesverdriet

[games.blog forum]

Lees ook:Toffe Konami-code microgame in Wario Ware: Myself
Lees ook:Byte Hell 2000
Lees ook:Maak je eigen graphics en muziek in Wario Ware: Made in Ore
Lees ook:Rhythm Heaven trailer online
Lees ook:Leuke Wario Ware: Smooth Moves demonstratie

9 reacties op “Twee nieuwe Wario Ware spellen voor Nintendo DS

  1. Kikujiro

    Leuk! Toch wel één van mijn favoriete GBA spellen. Die multiplayer minigames op de GBA waren best wel leuk om te doen eigenlijk. Wel raar dat ze een Wario Ware maken die alleen op de DSi te spelen is. Ik vraag me af hoe goed de DSi zal gaan verkopen, inmiddels moet toch iedereen zo’n beetje wel een DS hebben, zou je denken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Als ze maar genoeg van dit soort leuke downloadspelletjes aankondigen zullen de mensen uiteindelijk wel weer overstag gaan denk ik. Eén Wario Ware-spel is natuurlijk nog geen reden om een nieuwe handheld aan te schaffen, maar wat als er over een paar maanden ook een nieuw “… Training” spel verschijnt? Of iets schattigs met Pikachu in de hoofdrol? Of een episodic Zelda-spel voor die downloadservice? ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Shitbull55

    Óf dat je pizza kunt bestellen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Ik lees net dat er bij de launch al 200.000 DSi’s zijn verkocht.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Oscar

    ik ga er een kopen als hij in europa uit is :-P

    en het is bureau ;-) geen buro :-P

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    Ter aanvulling:

    Alle naslagwerken vermelden alleen bureau. Buro komt relatief vaak voor in eigennamen, maar als ‘gewoon’ woord heeft bureau de voorkeur.

    De officiële spelling is altijd bureau geweest. Buro heeft ook nooit in het Groene Boekje gestaan, ook niet in de periode 1954-1995, toen veel woorden naast een ‘voorkeurspelling’ een ‘toegelaten spelling’ kenden. Wel nam het woordenboek van Verschueren buro op in de achtste druk (1979) met de vermelding “niet-officiële spelling van bureau”, maar voor zover na te gaan, is dit het enige woordenboek dat dat deed.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Max

    Wacht, 2 dollar per minigame? Of 2 dollar per spel?
    Want 2 dollar per minigame is toch belachelijk duur? Kan je toch beter de originele versie kopen, niet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.