Verander je DS in een Korg Synthesizer


KORG DS-10 kwam een paar dagen geleden uit in Japan en veel Japanse muzikanten gingen er meteen mee aan de slag. Bekijk hieronder een paar YouTube-filmpjes om te zien wat er allemaal mogelijk is. En voor wie geen flauw idee heeft wat een KORG DS-10 nu weer is: stel je Jam Sessions voor, maar dan met de geluiden van een synthesizer in plaats een akoestische gitaar.

Korg is ook één van de grootste synthesizer-producenten ter wereld en KORG DS-10 is een officieel gelicenseerd product. Het is nadrukkelijk géén spel (het ziet er ook allesbehalve toegankelijk uit – dat wordt spelen met de handleiding op schoot), maar het verandert je DS wel in een goedkope, nogal beperkte, maar toch wel erg spannende Korg-synthesizer met een paar leuke mogelijkheden. Voor de experts: two patchable virtual synths with two oscillators each, a drum machine, a sequencer, and a full range of effects. In oktober verschijnt DS-10 in Amerika dankzij Xseed, dezelfde mensen die ook al bezig zijn Game Center CX te vertalen.

Officiële trailer/demonstratie.

Tot vier DS'en met vier exemplaren van het spel kunnen ook via local Wi-Fi aan elkaar worden gekoppeld om samen te werken als één extra krachtige synthesizer.

Justin Timberlake – Like I Love You

Nog een leuke demonstratie. Blijkbaar 'schrijf' je de melodieën gewoon op het touchscreen.

Donkey Kong Remix.

Eén van de demo-songs die Korg ter inspiratie in het spel heeft gebouwd. Volledig gecomponeerd in KORG DS-10.

Iemand demonstreert een paar effecten.

Saria's Song

Zie ook:
- Retrogamers, verheugt u! Game Center CX komt naar Amerika
- Nieuwe demonstratie Jam Sessions

[games.blog forum]

Lees ook:Korg DS-10 Plus aangekondigd in Steve Jobs-stijl
Lees ook:Er komt nog meer Game Center CX
Lees ook:Nieuwe demonstratie Jam Sessions
Lees ook:Trailer: Retro Game Challenge in het Engels!
Lees ook:Verkoopcijfers Amerika: DS populairder dan alles

17 reacties op “Verander je DS in een Korg Synthesizer

  1. Janush

    Ben echt benieuwd naar deze software. Heb m gister besteld en zou er binnen 5 dagen zijn. Iemand anders die er nog mee aan de slag gaat? Gulzt? Roland?

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Zelfs al ben ik volstrekt a-muzikaal, hier wil ik toch wel even mee prutsen. Ik wacht alleen wel op de Amerikaanse release, ik zal vast alle Engelstalige hulp nodighebben die ik kan krijgen. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Janush

    Interface is in het engels alleen de handleiding niet. Die kan ik wel een keer downloaden ergens. Of ik koop een kopie van jou :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. anner

    als ie nou niet heel duur zou zijn wil ik m ook wel hebben, gewoon… voor de heb

      /   Beantwoorden  / 
  5. Roland

    ik zat gisteren met mijn band in de oefenruimte en de bassist die normaal één van de twee korgs voor zijn rekening neemt had dit mee op zijn DS.

    het is natuurlijk stukke minder dan een echte Korg, maar er zijn een aantal zeer leuke effecten mee te creeeren en via de audio-out van je DS kan je hem aansluiten aan je versterker/monitoren, kwalitatief zeer sterk geluid vergelijkbaar met een echte korg.

    voor het systeem dat wordt gedemonstreerd in het 4e filmpje kan je erg leuke dingen mee doen. je ‘schrijft’ niet echt de melodieen op je touchscreen, je stelt eerst een noot of klank in, vervolgens stel je een horizontaal en verticaal effect in (versnelling van een klik-break of toon-hoogte bijvoorbeeld) en die twee kan je dan combineren door horizontaal met je pen over het beeld te gaan, of in een sinus-golf, whatever. helemaal links ondering is dan 0-0 (wat wil zeggen, van beide effecten niet, zodat je de toon hoort zoals je hem hebt ingesteld) helemaal rechts bovenin is 100-100, beide effecten zijn zoveel mogelijk van toepassing.

    leuk speeltje die wij serieus toe gaan voegen aan het geluid-arsenaal van onze band.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Roland

    anders heb ik ff typ-tyfus..
    (“je kan ze combineren door diagonaal over het scherm te gaan met je pen”)

    ben trouwens geen korg-expert of zo.. veel dingen die je er mee kan doen zijn voor mij ook latijn..

    de grootste handicaps in vergelijking met een echte korg zijn natuurlijk dat je niet een echt keyboard hebt en dat je maar 1 “hand” tegelijk kan gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Dat is echt cool Roland! Je had er een filmpje van moeten maken, gratis reclame voor je band op games.blog. ;)

    “via de audio-out van je DS kan je hem aansluiten aan je versterker/monitoren, kwalitatief zeer sterk geluid vergelijkbaar met een echte korg.”

    Ik heb me al vaker over de audio kwaliteit van de DS. Zeker voor iedereen die de GBA nog heeft meegemaakt is het wonderbaarlijk wat de DS allemaal kan produceren. Via oordopjes uiteraard, of aangesloten op een versterker zoals jullie deden.

    ” helemaal links ondering is dan 0-0 (wat wil zeggen, van beide effecten niet, zodat je de toon hoort zoals je hem hebt ingesteld) helemaal rechts bovenin is 100-100, beide effecten zijn zoveel mogelijk van toepassing.”

    Fascinerend… alsof je iedere keer zelf een instrument kan maken en (wat ik dan vooral interessant vind) het ook echt live kan bespelen, improviseren, etc.

    “de grootste handicaps in vergelijking met een echte korg zijn natuurlijk dat je niet een echt keyboard hebt en dat je maar 1 “hand” tegelijk kan gebruiken.”

    Tja, het blijft natuurlijk maar een DS, maar toch voor veel mensen een erg leuke manier om kennis te maken met een synthesizer zonder honderden euro’s uit te hoeven geven. :)

    Hebben jullie ook al eens muziek gemaakt met Electroplankton? ;) Veel minder serieus dan Korg natuurlijk, maar toch… soms als je er middenin zit produceert het best mooie klonken. Vooral het spelletje met de vier ronddraaiende schijven (de naam ontschiet me) levert sfeervolle ambient op.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Roland

    nee.. electroplankton zegt me niets, haha
    wat is dat dan?

    we hebben er een filmpje van gemaakt, meen ik, maar wel een beetje schraal (met n oude telefoon) als ie daar goed op te horen is zet ik hem wel op t forum..

      /   Beantwoorden  / 
  9. Janush

    Vet hoor Roland. Ik kijk al uit naar het Korg DS-10 topic in het formum waar de vetste sounds en tracks worden uitgewisseld ;) (je hebt zelf ook een ds toch?)

    En Erik: Electroplankton vond ik een beetje te lineair. Helaas geen patronen waar afgeweken van kon worden, meerdere sporen of opname mogelijkheden… maar kan wel interessant worden in combinatie met de korg, dus kijken of die nog voor weinig op de kop getikt kan worden ;)

      /   Beantwoorden  / 
  10. Kars

    wauw vet, een draagbare synthesizer! Ik wist dat ik nog wat miste in mijn leven;) Deze ga ik zeker halen als hij hier uitkomt!

      /   Beantwoorden  / 
  11. otherotter

    cool zeg,.. ik had al een variant op de ds van de homebrew versie. die is ook erg cool,. maar ben ook niet erg musicaal dus kon niet echt iets vets maken,.. maar daar kon je bijvoorbeeld ook geluiden met opnemen met de microfoon.
    er zijn nog wel meer vette homebrew dingen.
    Colours (echt goed tekenprogramma, slaat op als png en heeft druk gevoeligheid)
    DSmaps(google maps op je ds)

    erg vet dat de ds dat ook allemaal doet.

      /   Beantwoorden  / 
  12. erik

    “Colours (echt goed tekenprogramma, slaat op als png en heeft druk gevoeligheid)
    DSmaps(google maps op je ds)”

    Voor zulke dingen zou ik bijna ook flashcard aanschaffen. Onvoorstelbaar dat er na al die tijd nog steeds geen officieel tekenprogramma voor de DS is verschenen. Bob Ross voor de Wii was achteraf best een slecht idee, maar op de DS (met drukgevoeligheid? wow) moet het nog steeds prima kunnen werken.

      /   Beantwoorden  / 
  13. stu

    ik heb ‘m al :P
    ik heb ook een flashkaart (m3 ds real)
    het is niet aleen een voordeel dat de spellen gratis zijn , je hebt zo ook nog veel eerder

      /   Beantwoorden  / 
  14. erik

    En als extra bonus beroof je ook nog eens een paar hardwerkende ontwikkelaars van hun inkomen! ;)

      /   Beantwoorden  / 
  15. oscar

    :P
    ik gebruik mijn R4 (zelfde als M3) alleen voor muziek op mn DS en om homebrew mee te spelen,
    heeel soms op “echte” spellen mee te spelen
    ik vind de meeste spellen geen €50,- waard >_

      /   Beantwoorden  / 
  16. [Alpha]-0mega-

    Dat zwarte scherm waar je met je stylus overheen kan glijden om melodieën te creëren is gewoon een KAOS pad (Zo heet de functie ook in het programma zelf.)
    KAOS pads zijn ook los verkrijgbaar en zijn ook zeer populair :p.

    Er is ook een ander muziekprogramma (homebrew) beschikbaar dat NitroTracker heet, het werkt dan weliswaar niet hetzelfde als een synthesizer maar je kan er alsnog hele leuke dingen mee doen.

    Enige wat me wat minder lijkt is als de DS link geen single-card support (heb KORG wel maar ik heb de ”multiplay” nog niet aangeraakt).

      /   Beantwoorden  / 
  17. bandsxbands

    Purchasing memory is such a chore… You have to search online for prices, filter through which ones are genuine, step out and walk around a bunch of stores,compare prices, finally buy your memory, and then fervently pray that the price doesn’t fall in the next month or so.I’ve been done in by some ridiculous price drops in the past… especially this one time when I bought a Micro SD card for my DS flashcard at what was apparently a steal, only to later see that it had dropped five bucks in a week.(Submitted using FPost for R4i Nintendo DS.)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.