Mario Kart DS is briljant!

Ik heb vandaag bijna niks anders gedaan dan Mario Kart spelen. Dit spel is echt geweldig! De vorige delen uit de serie op de Gamecube en de Nintendo64 vielen mij persoonlijk een beetje tegen. Maar met dit nieuwe spel op de Nintendo DS is Mario weer helemaal terug. Op sommige momenten komt het zelfs dicht in de buurt van Super Mario Kart, het eerste deel uit de serie. En ik had niet gedacht dat ik dat ooit nog eens zou opschrijven.

Naar mijn idee waren de ontwerpers de afgelopen jaren een beetje de weg kwijt geraakt. In de vorige spellen vielen ze mij lastig met veel te lange banen die vol zaten met flauwe gimmicks, oppervlakkige controls, veel te veel rotzooi op de weg. Het powersliden (zijwaarts door de bochten slippen) waar de serie beroemd mee is geworden was ook veel te simpel gemaakt. Het waren opzich geen slechte spellen, maar dat pure, rauwe spelplezier van Super Mario Kart heb ik er nooit meer in kunnen vinden.
En juist dat spelplezier is nu weer helemaal terug! Het houdt mij al de hele dag aan de DS gekluisterd. Vooral de nieuwe banen zijn prachtig ontworpen. Eindelijk heeft men in de eerste plaats weer eens gekeken of ze leuk zijn om over te rijden. En niet alleen maar of ze wel creatief genoeg zijn en of er wel genoeg stampende dinosaurussen, cruiseschepen, spoorwegovergangen, drijfzand en kanonnen in gebouwd waren. Mooie, sober opgezette, banen als Shroom Ridge zijn een genot om te spelen

En zelfs als je later in het spel dan alsnog in een flipperkast moet rondrijden (letterlijk!), blijkt het baanontwerp gewoon te sterk om er door verstoord te worden. (Al die wijds opgezette bochten in die baan… zalig!) Wat een spel. Ik ga weer gauw verder.

Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Nog 36 dagen! Mario Kart Wii screenshots
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:Super Mario Kart Wii: Ghost Valley 2 video
Lees ook:Gametrailers’ belachelijke top 10 beste Mario Kart tracks

2 reacties op “Mario Kart DS is briljant!

  1. Ben

    Erik, de eerste berichten zien er goed uit en de illustraties maken het compleet. Heel veel succes gewenst met je blog.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.