Nintendo verbetert de Classic Controller

Onder de naam ´Classic Controller PRO´ heeft Nintendo stiekem een nieuwe controller toegevoegd aan hun Japanse lijst met accessoires. Het lijkt net een gewone Classic Controller, maar er is een hele serie verbeteringen doorgevoerd die er in essentie op neerkomen dat Nintendo de PlayStation-controller nadoet. De Classic Controller PRO heeft twee handgrepen voor meer comfort, de bizarre [ZL] en [ZR] knoppen zijn vervangen door twee fatsoenlijke triggers (achter de schouderknoppen), het snoer komt er nu uit aan de bovenkant zoals bij iedere normale controller, de controlsticks liggen wat verder uit elkaar zodat ik eindelijk Geometry Wars Galaxies kan spelen zonder mijn duimen tegen elkaar te botsen. En tot slot is de mysterieze middelste knop gesneuveld waarvan toch niemand wist waar dat ding nu eigenlijk toe diende.

Ik wil er één, dat mag duidelijk zijn. De enige vraag is wanneer de Classic Controller PRO onze kant op komt. (Misschien wel nooit, gezien deze sneaky manier van aankondigen).

[games.blog forum]

Lees ook:Amerikaanse hoes Monster Hunter Tri + zwarte Classic Controller
Lees ook:Geometry Wars: Retro Evolved 2 onderweg
Lees ook:Waren ze maar echt: SNES- en NES-edities van de Classic Controller
Lees ook:Geometry Wars naar Wii en DS
Lees ook:Namaak-retro-classic-SNES-controller te koop voor de Wii

4 reacties op “Nintendo verbetert de Classic Controller

  1. Berend Jan

    ik ben dus niet de enige die zich serieus heeft afgevraagd waar die middelste knop voor was. Het is een soort van vasthoud ding beugel geval ofzo. Deze ziet er veel beter uit dan de controller die ik heb liggen maar ik ga het voorlopig niet kopen (omdat een japan only ding is ten eerste) en ten 2e ik heb die Z1 en Z2 knoppen nog nooooit gebruikt in een game dus ach. En geometry wars moet ik nog een keer kopen denk ik ik hoor er veel goeds over…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik denk dat we er nooit meer achter gaan komen, maar Nintendo moet er toch ooit een functie voor in gedachten hebben gehad. Anders stop je zo’n raar ding niet in je controller. Het lijkt inderdaad bedoeld om iets aan de controller vast te klikken, maar wat? Een rumblepak? Een Sixaxis-achtige motion sensor? Jammer dat er geen Iwata Asks bestaat over de classic controller, daar zou het vast aan bod komen.
      .
      Geometry Wars ziet er opzich leuk uit, maar is voor mij echt onspeelbaar helaas. De ‘Wii-manier’ (je schip besturen met de controlstick en richten door op het scherm te wijzen) krijg ik niet onder de knie, en de controlsticks van de huidige Classic Controller zijn gewoon akelig. Het is niet alleen dat mijn duimen tegen elkaar botsen, maar je speelt ook onder zo’n rare hoek dat ik voor ‘omhoog’ voor mijn gevoel ‘schuin omhoog’ moet drukken. Met afstand mijn minst gespeelde Wii-spel… ik kan er gewoon niet mee overweg. :(

        /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Nog een website om in de gaten te houden is de sterrencatalogus op de Nintendo website. Sinds vandaag (of gisteren) zijn ineens alle AC items van de site gehaald, bovendien is van de ene op de andere dag alles uitverkocht (inclusief de Mario Galaxy CD’s, die ze in eerste instantie aan de straatstenen niet kwijt raakten).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Hm vreemd inderdaad. Misschien zijn die soundtracks opgestuurd naar een ander land omdat Nederlanders blijkbaar geen belangstelling hadden? Of is er een centraal Europees depot?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.