Flower, Sun, and Rain (oud spel van Suda51) komt naar DS


Heftig! Het verhaal van dit spel klinkt als een kruising tussen de film Groundhog Day en een aflevering van The Twilight Zone. Stel je dit eens voor: jij speelt een huurmoordenaar met de naam Sumio Mondo. Je komt aan op een tropisch eiland en checkt in bij het hotel Flower, Sun, and Rain. Je opdracht is om een tijdbom onschadelijk te maken. En die bom ligt verstopt op een vliegtuig dat over een paar uur zal vertrekken.

Maar onderweg naar het vliegveld komt Sumio constant andere hotelgasten tegen die hem beginnen lastig te vallen met hun kleine alledaagse problemen. Ongemerkt raakt Sumio zo verstrikt in alle klusjes die hij voor hen moet opknappen dat hij de bom helemaal vergeet. Terwijl hij is afgeleid stijgt het vliegtuig op met de bom nog aan boord, ontploft, en stort neer op het eiland.

En DAN wordt het verhaal pas echt vreemd…

De volgende ochtend wordt Sumio wakker in het hotel en ontdekt tot zijn verbazing dat er nog niks is gebeurd. Hij is nog niet naar het vliegveld vertrokken, het vliegtuig is nog niet opgestegen en de bom is nog niet ontploft. Blij met die tweede kans wil Sumio alsnog proberen zijn opdracht uit te voeren maar weer wordt hij opgehouden door alle hotelgasten die hem net zo lang bezighouden totdat de bom opnieuw ontploft, net als de vorige dag. En net zoals toen wordt hij de volgende dag wéér wakker in het hotel en krijgt hij wéér een kans om de ramp te voorkomen.

Naarmate dezelfde dag zich vaker blijft herhalen merkt Sumio ook dat zijn hotelkamer er steeds vreemder uit begint te zien, als een teken dat hij langzaam zijn grip op de realiteit verliest. Zal het hem lukken de explosie tegen te houden voordat hij helemaal gek wordt?

Suda51 en zijn studio Grasshopper zijn bij ons vooral bekend van Killer7 en binnenkort No More Heroes, maar in Japan heeft Grasshopper al veel meer spellen uitgegeven. Waaronder in 2001 dus dit Flower, Sun, and Rain voor de Playstation 2. Het is geen actiespel zoals de eerdergenoemde titels, maar een avonturenspel waarin Sumio vooral raadsels moet oplossen. Zijn belangrijkste hulpmiddel is daarbij een koffer met de naam "Katherine" die codes kan kraken.

Zoals alles waar Suda51 zich mee bemoeit klinkt het allemaal erg vreemd, maar een avonturenspel lijkt wel een prima manier om één van zijn bizarre verhalen mee te maken.

Er komt volgend jaar dus een remake voor de Nintendo DS. En zoals altijd begint nu het lange wachten en het HOPEN dat het spel ook buiten Japan verschijnt. Koop binnenkort allemaal massaal No More Heroes om die kans te vergroten!

Grafisch zag FSR er uit als een primitieve versie van Killer7. Bij vlagen best sfeervol, maar toch ook wel ERG kaal. De DS zal in ieder geval weinig problemen hebben om deze graphics te emuleren.

Lange trailer (met mooie muziek!)

Live-action introfilmpje

En een alternatief introfilmpje met ook al erg fraaie muziek

Nieuws gevonden via Insert Credit, maar het verhaal van het spel haalde ik uit de uitgebreide Wikipedia-entry.

Zie ook:
- Rising Star en Suda51 reageren op "censuur" No More Heroes
- Master! We're in a tight spot!

Lees ook:Kotaku’s Split Second impressies
Lees ook:Flower, Sun, and Rain uitgebracht in Europa
Lees ook:Dat is even slikken: eerste DS-trailer Flower, Sun and Rain
Lees ook:Eerste trailer van Suda51′s Killer is Dead
Lees ook:Maakt u zich geen zorgen, er is niets mis met de Xbox360

5 reacties op “Flower, Sun, and Rain (oud spel van Suda51) komt naar DS

  1. Daniel

    lijkt me wel vet, aangezien ik van plan ben ook no more heroes te kopen. Vooral dat verhaal wel, doet me denken aan één of andere film die ik ooit es gezien heb..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lottie

    Mm, nogal verwarrend, maar opzich wel een leuk idee.

    Fijne kerstdagen Erik!

      /   Beantwoorden  / 
  3. pingu 007

    Groundhog day vond ik wel een leuke film. Dit ziet er ook wel grappig uit. Oh ja, fijne kerstdagen nog iedereen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. oscar

    Je moet er maar opkomen…

      /   Beantwoorden  / 
  5. MNC

    Op het eerste moment dacht ik: WTF Erik, Groundhog Day? Na het lezen werd het iets duidelijker :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.