Kijk dit: first-person Sonic the Hedgehog

firstpersonsonic
Hm, dit was minder spectaculair dan ik had gehoopt. “First-person Sonic the Hedgehog” klinkt als een idee dat adembenemende videobeelden zou moeten opleveren (ik zie een soort kruising voor me tussen WipEout en Mirror’s Edge) maar het resultaat is opvallend tam. Waarschijnlijk vooral omdat Sonic in dit filmpje nooit de kans krijgt om zijn karakteristieke snelheid te bereiken. Zelfs de looping wordt hier genomen in een wandeltempo.

Het is dan ook niet gemaakt door Sega, maar door de hobbyisten van Machinima. Waarschijnlijk door een ander spel te modden met Sonic the Hedgehog-graphics. Het ziet er wel erg mooi uit. In ben benieuwd of first-person Sonic in de handen van een echte ontwikkelaar wel zou werken. Misschien een ideetje voor Sega als ze klaar zijn met hun eigen veelbelovende Sonic-spel voor 3DS en Wii U.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Een bekend gebit in Next Gen Sonic The Hedgehog
Lees ook:Sonic the Hedgehog 4 uitgesteld, nieuwe trailer
Lees ook:Video: Sonic the Hedgehog 4′s mijnlevel
Lees ook:Kijk dit: melige Sega commercial uit 1993
Lees ook:Sega werkt aan een nieuwe 2D Sonic The Hedgehog

2 reacties op “Kijk dit: first-person Sonic the Hedgehog

  1. otherotter

    Cool, dit heb ik altijd gezien in mijn fantasie toen ik 8 was. is je trouwens op gevallen dat het niet helemaal first person is. is maar goed ook. anders zou je met het springen (en dan rondjes draaien helemaal gek worden).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ja dat zou de speelbaarheid niet ten goede komen. Aan de andere kant is het voor spelers die nog nooit een 2D Sonic hebben gespeeld misschien wel lastig te begrijpen wat er precies gebeurd in die tunnels. Misschien zou de camera op die momenten even moeten uitzoomen. Net als bij de Metroid Prime-scenes waar Samus in een balletje verandert.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.