Super Mario Bros. als levende graffiti


Het originele NES-spel Super Mario Bros. als bewegende graffiti geprojecteerd op een muurtje, ergens in Duitsland. Oftewel: dit eindexamenproject van een student ‘Applied Science and Art’ weet de verbeelding behoorlijk te prikkelen. Met zeven minuten duurt het filmpje veel te lang en ik zou willen dat Andreas Heikaus een spannendere achtergrond had gekozen dan een lange rechte muur (levels hadden ook best “om het hoekje gevouwen” kunnen worden bij andere gebouwen – ik zie nog veel meer mogelijkheden voor deze techniek), maar het is supertof om hele levels in één oogopslag te zien. Inclusief verborgen kamers en ondergrondse pijp-verbindingen. Hoeveel jaar duurt het nog voordat we echt met augmented reality-brilletjes door de stad kunnen lopen die retrogames op de muren projecteren? (Dank aan Kikujiro voor de tip!)

[g.forum]

Lees ook:Bioshock 2 special edition posters bevatten geheime boodschap
Lees ook:De vele mogelijkheden van Super Mario Maker
Lees ook:Rittai Kakushi e Attakoreda, head tracking op je DSi?
Lees ook:Gratis update Super Mario Maker aangekondigd
Lees ook:De griezelig mooie graphics van Euclideon

9 reacties op “Super Mario Bros. als levende graffiti

  1. Epke

    Ik ben bang dat dit nep is.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Nep in welk opzicht? De maker heeft nooit beweerd dat dit iets anders is dan computergraphics die over filmbeelden zijn geplakt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      De maker misschien niet, jij wel :)
      Jij schreef:
      Het originele NES-spel Super Mario Bros. als bewegende graffiti geprojecteerd op een muurtje, ergens in Duitsland.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Ah juist, okee, ik snap hoe dat verkeerd geïnterpreteerd kon worden. Ik bedoelde niet met een dia-projector of zoiets. Hij heeft gewoon een muurtje gefilmd en daar later op zijn computer SMB overheen geplakt. Daar zijn we het allemaal over eens. ;)
        .
        Dat filmpje waar jij naar linkte was trouwens te gek! Ik kende al andere filmpjes met hetzelfde concept, maar dit was de indrukwekkendste. Erg mooi gemaakt. Jammer dat er niks games-gerelateerds in zat als excuus om hem op de blog te plaatsen

          /   Beantwoorden  / 
  3. Gulzt

    Vet zeg, en nog een goede speler ook.

    Maar ik geloof niet dat dit realtime projectie is. Dan zou het nooit zo helder zijn. Het filmpje suggereert dat ze gewoon in rustig tempo de gehele muur hebben gefilmd. Het filmpje is vervolgens ingeladen in 3D software, waarbij een slimme tool de muur als object toestaat. Dat “object” wordt vervolgens ingezet als 2D venster, waarop weer een ander filmpje kon worden geprojecteerd.
    Dat het hele level al te zien is, is mogelijk doordat ze ‘m meerdere keren hebben uitgespeeld (getuige de souplesse waarmee de speler het uitspeelt) en achteraf mario hebben uitgegumd. (absoluut veel werk!!)
    -
    De run die wij vervolgens zien daarvan hebben ze steeds frame voor frame gekeken waar hij overheen past. De speler rent in een zo vloeiend mogelijke beweging zodat het zo min mogelijk gepuzzel is. Da’s mijn mijn theorie dan hè ;-)

    Hebben jullie deze ooit gezien? ‘t heeft wel niets te maken met gamen, maar alles met levende graffiti.. En dit is wel echt! :-)
    http://vimeo.com/993998

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Basioh

      lolz, lekker nonchalant wit over alle grafiti gekleurd:P

        /   Beantwoorden  / 
  4. Epke

    Omdat het niet mogelijk is met graffiti de bewegingen zo vloeiend te maken, en vervolgens geen spoor van resten achter te laten. Dit is gewoon over elkaar heen geplakt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Inderdaad, heb je dat filmpje gezien waar ik naar link?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Epke

        Ja, dat was de reden waarom ik meteen al zei dat ik bang was dat het nep was (ik kende het filmpje al)

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.