Uniek: bewegend beeld van Mario Land voor Virtual Boy


Of het nu toeval is of niet, in de week dat Nintendo de 3DS aankondigde doken er voor het eerst bewegende beelden op van Mario Land voor de Virtual Boy. Dit spel stond in 1995 gepland als lanceertitel voor de Virtual Boy, maar Nintendo kreeg het niet op tijd af. Op het laatste moment werd toen Mario Clash uitgebracht, 99 driedimensionale kamers die eigenlijk waren bedoeld als bonuslevels voor Mario Land. Vier wazige screenshots waren de afgelopen vijftien jaar ons enige bewijs dat er ooit een spel bestond met de titel Mario Land VB. Tot vandaag dus. In een rommelig YouTube-filmpje van vijf minuten komt het legendarische spel een paar keer duidelijk in beeld. Inclusief een mysterieuze Zelda-achtige dungeon waar we Mario plotseling van bovenaf bekijken. Erg leuk ziet het er eigenlijk niet uit (wat is Mario groot en wat loopt hij langzaam), maar dit is dus wel de heilige graal voor Nintendo-fans: het enige Mario-spel waarvan we zeker weten dat het bestaat maar dat nooit is uitgebracht. Volgens de uploader bevat het filmpje ook beelden van Starfox voor de Virtual Boy, maar stel je daar niet teveel van voor. Erg veel meer dan een ronddraaiende Arwing is er niet te zien.

[g.forum]

Lees ook:Maar wat is Super Mario 4?
Lees ook:Angry Videogame Nerd speelt Virtual Boy
Lees ook:Super Mario Land 2 nu ook speelbaar in kleur
Lees ook:Donkey Kong Country Returns had bijna een Virtual Boy-level
Lees ook:Speed Mario Bros. is Mario op dubbele snelheid

4 reacties op “Uniek: bewegend beeld van Mario Land voor Virtual Boy

  1. bas

    Wauw! Altijd al willen hebben. Als ze zo gek waren het hier uit te brengen had ik het gekocht. Mooie beelden zeg!
    Trouwens – Wel eens van Super Mario’s Wacky Worlds gehoord? Bestaat zeker maar is nooit uitgebracht. In 1993 gemaakt door Novalogic voor de CD-i.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Haha, die omschrijving bij het filmpje ook:
    .
    “We stood in a lengthy line waiting to get our chance to see the VB games for the first-time
    in the U.S. Nintendo wasn’t allowing photography inside but I managed to pretend my camera wasn’t
    shooting by placing some dark wire tape over the recording light. So basically I went against their
    policy and I had to be very careful that the Reps didn’t see me recording.”
    .
    Echte undercover gamesjournalistiek. ;)
    .
    “Wel eens van Super Mario’s Wacky Worlds gehoord?”
    .
    Wel van gehoord ja, maar om eerlijk te zijn ben ik daar dan toch een stuk minder nieuwsgierig naar dan een onuitgebrachte Mario door Nintendo zelf. Maar idd, je hebt gelijk. Mario Land VB is niet helemaal de enige gecancelde Mario-game. (Je zou Mario 128 ook mee kunnen tellen, maar volgens mij was dat echt alleen een hele ruwe techdemo).

      /   Beantwoorden  / 
  3. simon

    ik las net op het altijd betrouwbare comment gedeelte van youtube dat de virtualboy rood gebruikte omdat dat minder energie koste voor de batterijen. ik had nog niet gedacht aan een virtual boy 2, maar de techniek is wel enorm verbeterd zeker met kleine beeld schermen en batterijen. die ribbel 3d beeldschermen hebben me namelijk nog nooit echt overtuigd. wie weet.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Ik vind Virtual Reality alweer bijna retro klinken. In de jaren negentig dachten we met z’n allen dat dat de toekomst zou zijn, maar tegenwoordig hoor je nooit meer iemand over die grote helmen. Zeker nu gamen veel meer mainstream is geworden komt dat gewoon niet meer aantrekkelijk over denk ik. Misschien over tien jaar als de techniek klein genoeg is om in een gewone zonnebril te passen. Voorlopig denk ik dat geen enkele ontwikkelaar (zeker Nintendo niet!) er zijn vingers aan durft te branden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.