De Angry Video Game Nerd bespreekt ‘s werelds eerste spelcomputer

De Angry Video Game Nerd bespreekt de Magnavox Odyssey, een spelcomputer uit 1972. Meer retro dan dit wordt het niet. Het apparaat is nog ontworpen door Ralph Baer zelf (‘the father of videogames’) en officieel de allereerste spelcomputer die ooit is uitgebracht. Zelfs Pong kwam later op de markt. Helaas is de Angry Nerd al een paar jaar over zijn hoogtepunt heen, maar even doorbijten loont deze keer de moeite. Het is ronduit fascinerend om de Odyssey in actie te zien. Alle spellen (met aansprekende titels als ‘game 1′, ‘game 2′ en ‘game 3′) bestaan uit twee bewegende stippen. Spelregels moest je er zelf bij denken en de graphics werden los meegeleverd als plastic sheets die je over het scherm kon plakken. Ja jongens, wees maar blij dat jullie toen nog niet geboren waren.

[games.blog forum]

Lees ook:Angry Videogame Nerd speelt Virtual Boy
Lees ook:Over Double Dragon 3 en YouTube filmpjes
Lees ook:De Angry Videogame Nerd bespreekt Dragon’s Lair
Lees ook:Computerprogramma breekt wereldrecord Ms. Pac-Man
Lees ook:Nieuw: een potje Snake spelen op YouTube

11 reacties op “De Angry Video Game Nerd bespreekt ‘s werelds eerste spelcomputer

  1. Shitbull55

    *buigt voor de Odyssey*

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    de vectrex had ook plastic schermpjes die je voor het scherm moest plaatsen en daar heb ik me toch heel goed mee vermaakt kleurloos betekend niet altijd lelijk en stom :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Maar de Vectrex verscheen tien jaar later en was al een stuk geavanceerder. Ik bedoel, het zijn niet die plastic sheets die de Odyssey zo primitief maken (ik vind het eigenlijk best een creatieve oplossing :D ). Het lijkt me vooral lastig dat er niets wordt geregistreerd. Doelpunten merkt het spel niks van, binnen de lijntjes blijven bij dat ski-spel is ook meer een doel dat je jezelf moet stellen en bij dat kat-en-muis spel is cheaten wel héél verleidelijk. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. DK

    lijkt me een leuk ding voor een opa van 80 jaar oud want hij is daar mee op gegroeid
    en die man met zijn schit is erg irietand!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Berend Jan

    Dat haunted house spel lijkt me nog best vermakelijk. Leuk idee dat je moet verstoppen enzo alleen jammer dat je jezelf ook niet ziet dan :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. G.Gulzt

    Ja die turdnerd was niet bepaalt een succes.. afgezien van de kinderachtige humor van de nerd is het nogsteeds een boeiende recensent :)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Afello

    Ben eigenlijk wel benieuwd waar jij vindt dat de AVGN’s hoogtepunt eigenlijk was? Persoonlijk zou ik, ondoordacht, zeggen: toen ik Zero Punctuation ontdekte, maar ik denk toch dat het z’n Halloween en Texas Chainsaw Massacre afleveringen waren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Shitbull55

      Zero Punctuation is erg leuk, maar valt óók in herhaling. Ik denk persoonlijk dat het gewoon erg moeilijk is om het internet tevreden te houden ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  8. Berend Jan

    ik vind zijn ghostbuster spellen serie revieuw best leuk daarna werd het mehhhh.
    .
    ik kijk tegenwoordig happy videogame nerd die speelt leuke hidden spellen die je vergeten bent maar die wel heel leuk zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  9. Erik

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik de AVGN de laatste tijd niet meer zo heb gevolgd. Ik vind hem op zijn best als hij gewoon een spel bespreekt zonder verdere ongein (want dat kan hij goed – zijn commentaar is vaak grappig en de video’s geven een duidelijk beeld van hoe het is om die games te spelen en wat er allemaal mis mee is). Zodra er echter andere personages meedoen waarmee hij hele toneelstukjes opvoert vind ik het meteen minder leuk (en de nerd-turd was wel héél irritant!). Ik weet niet vanaf welke video hij precies begon te veranderen, maar ik weet wel dat hij het steeds meer doet. Het hoogtepunt ligt dan waarschijnlijk vlak voordat hij daarmee begon. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  10. Pauly Wauly

    Ja jongens, wees maar blij dat jullie toen nog niet geboren waren.

    nou ik denk dat we toen wel allemaal met meikevers en stukjes touw speelde ipv videospelletjes :D wat niet weet wat niet deert he ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.