EA en Endemol komen met Virtual Me


Toen Joop van den Ende hoorde dat mensen tegenwoordig meer tijd online door brengen dan voor de televisie aarzelde hij geen seconde en belde meteen de grootste spellenmaker die hij kende (Electronic Arts) om samen iets op te zetten dat "het gat opvult tussen het traditionele televisie kijken en videogames." Ik vind het nu al vermoeiend klinken maar we hebben het hier wel over Endemol en EA, twee bedrijven die doorgaans erg goed weten wat de grote massa graag wil.

En de grote massa wil blijkbaar graag Playstation Home. Dat is tenminste het eerste waar ik aan moest denken toen ik las over Endemol's "Virtuel Me" project.

"Het online programma stelt gebruikers in staat om hun eigen avatars te creëren. Met deze "griezelig levensechte cyber-klonen" kunnen gebruikers elkaar vervolgens ontmoeten en het opnemen tegen andere gamers in een digitale omgeving.

Met hun avatars kunnen gebruikers ook deelnemen aan virtuele versies van Endemol's hitseries zoals Fame Academy, Deal or No Deal, Fear Factor en Operacion Triunfo."

Dat klinkt allemaal alsof het eerder in het gat tussen tv-kijken en gamen zal vallen dan dat het iets overbrugt. De grote kracht van Playstation Home is dat er een connectie is met échte videogames op de Playstation 3.

De kracht van Virtual Me zou kunnen zijn dat er een connectie is met echte tv-programma's… maar in plaats daarvan worden gebruikers afgescheept met virtuele versies. Geen échte prijzen en geen échte fifteen minutes of fame dus. Hoe lang blijft het gemiddelde Endemol-concept dan nog leuk?

Bron: GamesIndustry

Zie ook:
- Speelgoedfabrikant baalt van Nintendo Wii
- Adverteren in games heeft weinig zin

Lees ook:PlayStation Home begint morgen
Lees ook:Home laat me nog niet binnen
Lees ook:F-Zero, Half-Life 2 en meer spellen vastgelegd op fraaie retro-posters
Lees ook:Virtuele kledingverkoop in Home een groot succes
Lees ook:Playstation Home: welkom terug aan de top Sony

3 reacties op “EA en Endemol komen met Virtual Me

  1. Linkster

    mwah… lijkt me niet zo veel aan

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nintendo-Girl-Yarah

    De meeste Nederlanders denken alleenmaar aan Playstaion! (Playstion is de het stomste merk van aaaaaaalesss of Sony ook goed!?! Erik, welke games merk vind jij het beste? (Mijne is Nintendo duh…)

      /   Beantwoorden  / 
  3. mark

    ik hoop op de wii (kannal

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.