Mario de populairste franchise


Zoals te zien valt in deze grafiek met softwareverkopen. In totaal zijn er van spellen met Mario in de hoofdrol het meeste verkocht.
Maar bij nadere inspectie moet dat beeld natuurlijk wel enigszins genuanceerd worden. Nintendo geeft zo ongelooflijk veel Mario-spellen uit dat dit resultaat haast onvermijdelijk is. Maar het is wel verspreid over de Gamecube, de DS en de Gameboy. Er is niet een Mario-spel dat er onmiddellijk tussenuit springt als populairste game van deze generatie.

Het valt direct op dat GTA en Madden op de Playstation 2 veel beter verkocht hebben dan alle Mario-spellen op de Gamecube. De totale verkopen van Madden op alle platforms komt zelfs zo dicht in de buurt van die van Mario dat ik haast geneigd zou zijn om die serie als de echte winnaar uit te roepen.

Verder valt op dat Zelda, bij elkaar toch goed voor zes titels op deze platforms, zo laag staat. Onbegrijpelijk!

Bron: Gaming Age forums

Lees ook:Welke Mario Kart heeft het best verkocht?
Lees ook:De honderdmiljoenste Nintendo DS is verkocht
Lees ook:In Japan verkoopt Mario Party DS beter dan Mario Galaxy
Lees ook:Met een Tanooki Suit op Yoshi door level 1-1 van SMB?
Lees ook:Kijk dit: een Doom-level van Lego

13 reacties op “Mario de populairste franchise

  1. Maikeru

    Kan niet anders dan het met je eens zijn, wat betreft madden, maar helemaal wat betreft Zelda, die lijkt me toch wel meer verkocht?? Misschien dan toch niet zo slim geweest van The Big N om The Wind Waker cell shaded te maken (voor velen toch een te kiddie look), alhoewel ik me er heel goed mee vermaakt heb. Twilight Princess zal wel een hoop goed maken denk ik (hoop ik).

      /   Beantwoorden  / 
  2. Moonblade

    Ik denk dat zelda veel hoger zou staan als
    - twilight niet uitgesteld was geweest
    - wind waker realistische graphics had in plaats van die cell shaded stijl die de mainstream markt afschrikt

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mithrandir

    “wind waker realistische graphics had in plaats van die cell shaded stijl die de mainstream markt afschrikt”

    Beetje onzinnig hoor. Wat Nintendo juist niet doet is doen wat de mainstream wilt, daarom hou ik ook zo van dat bedrijf ;) Overigens paste de stijl prima bij Zelda. Alle Zelda’s op OoT en MJ na (al was die al “meer kiddy”) waren cartoon-ish.

    Een grotere reden is de relatief kleine installed base van de GC, gebrek aan marketing, e.d.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    *Bedoelde MM, niet MJ

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    (Waar blijft die edit/account functie? :P )

    Misschien hadden ze brute onthoofdingen, mishandeling, sexueel getinte scenes enzo in the wind waker moeten gooien..had het nog beter verkocht ! :P

    Die hele mainstream gedachte dat alles realistisch moet zijn, echt bull, je speelt games om juist even buiten de echte wereld te staan.

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Beetje onzinnig hoor.

    Ik zie net op zijn site dat Maikeru de tweevoudig Europees kampioen karate is. Don’t mess with him. :p

    Ik persoonlijk vond Wind Waker het mooiste spel dat ik ooit gespeeld heb, en ook nog steeds mooier dan alle next gen titels die ik tot nu toe gezien heb. Die graphics waren echt zo perfect en zo af. Een 100% overzetting van de grafische stijl van ALTTP. Ik vind het nog steeds jammer dat Twilight Princess weer een hele andere (minder mooie in mijn ogen) look krijgt.

    Maar dat gezegd hebbende, denk ik dat het spel inderdaad minder goed verkocht heeft dan waneer het TP-achtige graphics gehad zou hebben. Niet dat ik het erg vind, we hebben nu tenminste één spel in die stijl en die pakt niemand ons meer af. :D

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mithrandir

    pppppps:

    Hoe kom je trouwens op 6 Zelda titels voor de GCN en GBA? Het zijn er toch maar 4 ofzo? Four swords gba + gcn, zelda tww en zelda the minish cap. Waarbij 4Swords GCN redelijk duur is voor mensen zonder 30 biljoen GBA’s in huis omdat je dan maar 1 game mode kan spelen. (Net als met FFCC). Eigenlijk maar 2 volwaardige Zelde games, 1 per platform.

    De Zelda LTTP en Zelda classis kan je toch niet echt meetellen, is voor een kleine doelgroep leuk voor de heb maar zijn geen nieuwe games.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    Ik had echt een ongelooflijke haast toen ik dit bericht zat te schrijven. Moest eigenlijk al weg zijn, maar het was nog niet af.

    Eén van de reacties bij de bron van dit bericht had het over 6 games, en dat heb ik eigenlijk klakkeloos overgenomen, snel op “plaats bericht” gedrukt en weggegaan.

    Pas later besefte ik me dat het eigenlijk niet klopt. Degene die het gezegd had heeft inderdaad ook de classics meegerekend. Beetje flauw, maar ja. De NES-delen zijn inderdaad alleen nog maar voor de heb leuk, maar ik denk dat ALTTP nog goed mee kan komen in deze tijd. Voor gamers die nog te jong waren om de SNES mee te maken is het wat mij betreft net zo’n waardevolle GBA-titel als The Minish Cap.

    Four Swords (GCN) zou ik ook gewoon meetellen. Je hebt aan de ene kant wel gelijk, maar ik heb me er in m’n eentje ook verschrikkelijk goed mee vermaakt. :) Het was anders dan andere Zelda’s, maar bijna net zo leuk!

    Als ik 2 minuten langer de tijd gehad zou hebben had ik er waarschijnlijk vier titels van gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Mithrandir

    Waarvan 2 echt volle titels imo :)

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Nou goed, zelfs al zouden het 2 titels zijn, dan staat Zelda nog steeds onder Harry Potter, Yu-Gi-Oh en Spongebob Squarepants. DAT is de echte tragedie hier. :p

      /   Beantwoorden  / 
  11. Mithrandir

    Om een voorbeeld te noemen, er zijn rond de 15 spongebob squarepants games uitgebracht op de genoemde platformen…

      /   Beantwoorden  / 
  12. Mithrandir

    en rond de 14 harry potters..

      /   Beantwoorden  / 
  13. mumu

    “Moest eigenlijk al weg zijn, maar het was nog niet af.”

    Waar moest je heen? :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.