Computerspelletjes ook tijdens zomervakantie megapopulair

gamepad-1154813-mVolgens de laatste onderzoeken blijkt gamen een stuk populairder onder de jongeren te zijn dan buitenspelen. Dit verschilt natuurlijk wel per seizoen, maar over het algemeen houden jonge kinderen meer van een spelletje op een spelcomputer dan lekker buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Uit het onderzoek, gepubliceerd door Bol.com, blijkt dat buitenspelen in de zomer nog steeds de populairste bezigheid is. Toch wordt ook de spelcomputer tijdens de zomervakantie steeds populairder. Vroeger werden alleen de waterspeeltjes en voetballen ingepakt, nu zijn een Nintendo, Playstation en andere spelcomputers niet meer weg te denken op het ‘Ik ga op vakantie en ik neem mee..’ lijstje. Maar liefst 41 procent van de kinderen, al weer 20 procent meer dan vorig jaar, neemt een spelcomputer mee op vakantie. Naast de spelcomputer op de achterbank, blijven de cadeautjes voor onderweg ook nog steeds heel erg populair. Deze speciale achterbankcadeautjes hebben ook een verandering doorgemaakt, de speciale reisspelletjes hebben nu plaatsgemaakt voor computerspelletjes voor op de spelcomputer.

Het aanbod van spelletjes voor de console en de PC wordt steeds groter. Fantasie, race, vecht of bijvoorbeeld dierenspelletjes kennen eindeloos veel verschillende versies, levels en uitgaven. Het aanbod wordt daardoor ook voor de ouders op vakantie steeds ingewikkelder. Had mijn zoon nou al FIFA14 of speelt hij nog steeds FIFA12? Gamen is dus populairder dan buitenspelen, waardoor ook de (online) winkels met een steeds groter aanbod van computerspelletjes komen. Honderden leuke games voor console en PC zorgen ervoor dat de ouders rustig naar Zuid-Frankrijk kunnen rijden, zonder dat de kinderen maar één kik geven op de achterbank.