Fez uitgesteld tot 2011


Ja ja, het klinkt zo vrolijk, maar ondertussen is dit “persbericht” (klik voor groot) Phil Fish’s sarcastische manier om aan te kondigen dat Fez voor de derde keer is uitgesteld. Deze keer tot minimaal 2011. Balen natuurlijk, maar zoals Phil zelf al zegt in dit (overigens erg interessante) artikel op Instruction Limit: “Making a game on your own: IT’s HARD.” Fez is natuurlijk niet echt al vijftien jaar in ontwikkeling, maar wel al bijna drie. Naast heel veel technische problemen worstelt het team ook met het ontwerpen van levels die zowel leuk zijn in twee als drie dimensies. Al stelde Phil ons laatst ook gerust door te verklappen dat de tot nu toe vrijgegeven trailers en screenshots hooguit 5% vertegenwoordigen van wat Polytron inmiddels al heeft uitgewerkt aan levels en spelmechanismes.

Omdat er altijd wel één of twee lezers zijn die nog nooit van Fez hebben gehoord, hieronder nog maar een keer de trailer. Waarschuwing: kan ervoor zorgen dat 2011 opeens nog akelig ver weg lijkt.


[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer: Super Mario Maker for 3DS
Lees ook:Nieuwe trailer voor oud-Japans actiespel Sumioni
Lees ook:Vier nieuwe Uncharted trailers
Lees ook:Kojima en Nomura ondersteunen PS3, ondanks kritiek
Lees ook:Genji 2 heet voortaan…

Eén reactie op “Fez uitgesteld tot 2011

  1. Starstruck

    Gaaf!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.