Explodemon prototype video’s: geïnspireerd door Bangai-O, niet door Mega Man


“I find it funny when people say Explodemon is inspired by Mega Man, because it’s true in a way that people might not expect: some of Explodemon is how it is because I wanted the main character to be nothing like Mega Man!”

En dan te bedenken dat ik het een paar maanden geleden nog omschreef als Mega Man met een zelfvernietigingsknop. Ouch! Jonathan Biddle van Curve vertelt over de inspiratiebronnen van Explodemon. Inclusief de slechte voorbeelden (hij heeft een hekel aan Mega Man). We hebben lang niets meer van het spel gehoord – misschien wilde Curve wachten tot alle aandacht voor ‘Splosion Man was overgewaaid – maar de promotiemachine komt langzaam weer op gang. De interessantse inspiratiebron die Jonathan noemt is wat mij betreft Bangai-O. Van dat spel keek hij het risk/reward mechanisme af om Explodemon’s aanval krachtiger te maken naarmate hij dichter bij vijanden explodeert. Ook het terugkaatsen van raketten is duidelijk afgekeken van Treasure’s hectische actiespel. Bekijk het hieronder zelf in twee vroege prototype video’s. Deze filmpjes zijn gemaakt in 2005, toen Explodemon nog maar een eenvoudig Game Maker-project was (nu staat hij gepland voor XBLA, PSN en WiiWare). Het zag er nog niet zo flitsend uit, maar de diepgravende besturing was toen al veelbelovend.


Directe Link

Directe Link

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer 2,5D platformspel Explodemon
Lees ook:Bekijk de nieuwste trailer van Explodemon
Lees ook:Explodemon! lijkt op Mega Man met een zelfvernietingsknop
Lees ook:Dus dit heeft Mega Man zoal uitgespookt op de GBA
Lees ook:De eerste videobeelden van Bangai-O HD: Missile Fury

2 reacties op “Explodemon prototype video’s: geïnspireerd door Bangai-O, niet door Mega Man

  1. adsads

    aan die graphichs moet echt wat gedaan worden. het lijkt net een flash spelletje

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    De graphics zijn ook beter. ;) Deze filmpjes zijn van een hele vroege demo-versie. Inmiddels ziet het eruit zoals de screenshot bovenaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.