PlayStation TV komt in november, kost 100 euro


Het is officieel: de PlayStation TV (voorheen Vita TV) ligt vanaf 14 november in de Nederlandse winkels voor €99,99. Dit zijn de twee belangrijkste functies van Sony’s mini-console:

 • Speel Vita-spellen in het groot op je televisie. De PlayStation TV heeft een opening voor Vita’s piepkleine spelcassettes en kan via de PlayStation Store ook (bijna) alle spellen downloaden. Op het PlayStation Blog staat een laaaaaaange lijst met alle compatible titels. Voornamelijk Minis en PSone-klassiekers, maar het oogt toch best indrukwekkend. Vergeet ook niet dat je met een PlayStation Plus abonnement (die je misschien toch al had voor je PS3 of PS4) iedere maand 2 gratis Vita-spellen mag downloaden.
 • Sluit je PlayStation 4 draadloos aan op een extra televisie. De PlayStation TV maakt verbinding met je PS4 zodat alle spellen rechtstreeks naar het andere toestel streamen. Zo kun je vanuit je slaapkamer een PS4 bedienen die bijvoorbeeld in de woonkamer staat.

Het grootste nadeel van de PlayStation TV: het apparaat heeft maar 1GB intern geheugen. Wie van plan is om veel spellen te downloaden zal dus ook een dure Vita Memory Card moeten aanschaffen. Houd er bovendien rekening mee dat de PlayStation TV wordt verkocht zonder controller. Hij is compatible met DualShock 3 én DualShock 4, maar als je die nog niet hebt mag je nog eens 60 euro bij de aanschafprijs optellen.

Kijken op YouTube

Lees ook:Speel Vita-spellen op het grote scherm met Vita TV
Lees ook:Zo duur zijn de geheugenkaartjes van de PlayStation Vita
Lees ook:Een verlate launchtrailer voor Escape Plan op de Vita
Lees ook:Remote Play in alle PlayStation 4-spellen
Lees ook:Gaat de PlayStation Vita Remote Play wel echt ondersteunen?

4 reacties op “PlayStation TV komt in november, kost 100 euro

 1. Piratus

  Als ik een playstation tv koop heb ik dan een goedkoper psvita? of hoe zit dat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja min of meer. Het is de hardware van de Vita zonder scherm. Helaas betekent dat ook dat spellen die gebruik maken van de touchscreens er niet op werken… en dat is wel zonde. Nu ik die lijst nog eens goed bekijk zie ik dat spellen als WipEout 2048, Tearaway en Gravity Rush er niet op staan. Dat zijn toch een beetje de smaakmakers op de Vita.

     /   Beantwoorden  / 
 2. davince

  Toevallig niet PS3 compatible? ;-)
  In de basis een fraai apparaat, echter duurt het nog wel 2-3 jaar voordat ik een PS4 in huis haal.
  Ik loop bewust wat achter, dat scheelt een hoop geld. Ik zit sinds een jaar vol in de PS3 en onlangs een XBOX 360 aangeschaft, dus kan voorlopig nog vooruit ;-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik denk alleen met het handjevol PS3-spellen dat Remote Play ondersteunde voor de PSP. Die optie zit nog steeds in de gewone Vita, dus ik neem aan dat het ook werkt op dit apparaat. Maar dat zijn echt maar een paar titels helaas.

   En gamen met een paar jaar vertraging scheelt inderdaad veel geld. Ik wou dat ik zo veel zelfbeheersing had. ;)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.