Indiegame The Messenger lijkt op Ninja Gaiden met tijdreizen

Kijken op YouTube
Wat als Ninja Gaiden voor de NES geen simpel actiespel was, maar een uitgebreide open wereld vol puzzels en geheimen? The Messenger begint weliswaar als een lineair 8-bit spelletje dat bijna precies hetzelfde speelt als Ninja Gaiden, maar halverwege ontdekt de ninja een manier om naar de toekomst te reizen… naar een 16-bit vervolg op zijn eigen spel waarin alle levels met elkaar zijn verbonden. Ondertussen verzamelt hij ook steeds meer vaardigheden (een double jump, een grappling hook, een Ninja Gaiden-achtige wall climb) om nieuwe gebieden te bereiken. Het klinkt allemaal erg veelbelovend, en volgens gamesjournalist en retrogames-kenner Jeremy Parish is The Messenger hard op weg om echt een Heel Goed Spel te worden. Hij noemt de besturing nóg beter dan de echte Ninja Gaiden, en vergelijkt de ambitieuze structuur van het spel met de populaire indiegame Shovel Knight. Eentje om in de gaten te houden!

The Messenger verschijnt later dit jaar voor pc en minimaal één spelcomputer. (Nog niet bekend welke).

Neo-games.blog forum

Lees ook:PlayStation 3 krijgt Ninja Gaiden Sigma 2
Lees ook:Ninja Gaiden 3 bestaat
Lees ook:Nieuwe Ninja Gaiden Sigma trailer
Lees ook:Ninja Gaiden DS filmpje
Lees ook:Ryu, be always brave… 8-bit Ninja Gaiden papercraft

3 reacties op “Indiegame The Messenger lijkt op Ninja Gaiden met tijdreizen

 1. Gulzt

  Totaal ongerelateerd, maar ik ben nog erg benieuwd naar een blog over jouw VR-ervaring :-) (en heb je mijn mailtje van vorige maand gezien?)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Mailtje? Die heb ik helemaal niet gezien. Ik zie hem ook niet staan in de spam-folder, maar daar wordt alles na 30 dagen automatisch gewist. Vreemd.

   Ik heb door omstandigheden niet zoveel gespeeld de laatste tijd, maar ik weet ook niet of mijn blog veel toe zou voegen aan alle andere 1e ervaringen met VR op het internet. Erg indrukwekkend, gevoel van schaal is overweldigend, af en toe wel misselijkheid, etc. ;) Maar ik ben zeker nog wel van plan om meer PSVR-spellen te gaan spelen! Het blijft supermooi.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gulzt

    Scheelde me typen, het is nogal een gedoe op de Playstation zelf ;-) maar niet meer zo heel relevant inmiddels.

    Ik speel met enige regelmaat Thumper in VR, mijn nieuwe favoriet :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.