Nintendo kondigt Labo aan: interactieve bouwplaten voor de Switch

Kijken op YouTube
Nintendo’s nieuwste uitvinding heet Nintendo Labo. Kartonnen bouwplaten waarmee je interactieve “Toy-Cons” kunt maken. Dat zijn speciale controllers die, zodra je er twee Joy-Cons in hebt geschoven, samenwerken met de meegeleverde software voor de Switch. Denk aan een echt werkende piano, een op afstand bestuurbare auto, een hengel om virtuele vissen te vangen, en zelfs een compleet robotpak waarmee de robot op het televisiescherm al jouw bewegingen kopieert.

Als je nu zoiets hebt van: “wat kinderachtig, daar ga ik echt niet mee spelen,” dan ben je waarschijnlijk ouder dan twaalf en hoor je niet bij Nintendo’s doelgroep. Labo is specifiek bedoeld voor kinderen, en ik kan me voorstellen dat die het geweldig gaan vinden. Knutselen is sowieso leuk, en als je creaties dan ook nog tot leven komen wordt het helemaal magisch. 70 Dollar (of 80 voor het robotpakket) is wel een beetje duur voor kartonnen bouwplaten die waarschijnlijk al na een paar dagen beginnen te scheuren en kreukelen, maar voor zolang het duurt: erg leuk.

Nintendo Labo is vanaf 27 april verkrijgbaar in heel Europa. Wie de nieuwe spellen al eerder wil ervaren kan zich inschrijven voor een van de gratis workshops bij het NEMO Science Museum in Amsterdam (op 16, 17 en 18 maart). Let wel: volwassen begeleiders kunnen zich inschrijven, maar het is de bedoeling dat je naar de workshop komt met je eigen kinderen en/of jonge neefjes en nichtjes.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Wii Fit uitpakvideo
Lees ook:Voordelen van in Europa wonen
Lees ook:Hoe ouders hun kinderen kunnen volgen op de Switch
Lees ook:Transformers die transformeren in Street Fighter II helden
Lees ook:Sega maakt een arcadespel met echt zand

4 reacties op “Nintendo kondigt Labo aan: interactieve bouwplaten voor de Switch

 1. Kikujiro

  Wel veel geld inderdaad, maar dan krijg je wel meer dan één bouwpakket, toch? Waarom zijn ze niet gaan samenwerken met LEGO? Net iets degelijker dan karton.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het zijn 2 pakketten. Het robotpakket bevat alleen dat robotpak + bijbehorend spel voor 80 dollar (prijzen in euro’s nog niet bekend), en het mixpakket bevat alle andere bouwplaten + bijbehorende software voor 70 dollar.

   Bij een samenwerking met Lego zouden de Toy-Cons inderdaad veel degelijker zijn, maar met zoveel losse steentjes vrees ik dat je de prijs van een pakket dan wel meteen mag verdriedubbelen. Lego is van zichzelf al niet bepaald goedkoop. ;)

   We zullen zien hoe lang die bouwplaten in de praktijk meegaan. Misschien valt het mee.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    Ik persoonlijk was helemaal om, vooral dat robot spel. Dat is volgens mij meer een echt spel IPV weer een minigame collectie.

    De prijs is wel wat aan de forse kant. En als je pak scheurt dan kun je natuurlijk altijd met ducktape je eigen mech weer in elkaar tapen…

      /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  Ziet er naar uit dat ik weer eens vreselijk onderschat heb hoe veel je nou precies met die Joy-Con kan!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.