Veroorzaakt de 3DS krassen bij zichzelf?


Komt deze foto je bekend voor? Heeft jouw 3DS ook last van dunne verticale strepen op het bovenste scherm? Grote kans dat het nu nog een vettige aanslag is die je makkelijk weg kunt poetsen, maar volgens een groep gedupeerde gamers op het populaire NeoGAF-forum kunnen de strepen uitgroeien tot krassen. Een snelle zoektocht op Google bewijst dat zij niet de enigen zijn. Op tientallen sites wordt al geklaagd over een ontwerpfout van de 3DS die krassen zou veroorzaken op het bovenste scherm.

Het probleem is het opstaande randje rondom het onderste scherm. Die komt bij een dichtgeklapte 3DS in aanraking met het bovenste scherm. Dat zorgt eerst alleen voor vettige streepjes, maar als er wat meer druk op de 3DS wordt gezet (bijvoorbeeld omdat je hem vaak bij je hebt in je broekzak/jaszak/rugzak) kunnen er permanente krassen ontstaan. Daar zou op andere spelcomputers nog mee te leven zijn, maar juist op een 3D-scherm lijkt het door de dieptewerking alsof ieder krasje en vuiltje hinderlijk voor het beeld zweeft.

Precies om dit probleem te voorkomen heeft Nintendo ook al twee zachte rubberen uitsteeksels gemonteerd in de hoeken van het bovenste scherm, maar die zijn blijkbaar net niet dik genoeg. Raar, voor een bedrijf dat al acht jaar dichtklappende handhelds produceert. Grote kans dat er bij de 3DS Lite meer ruimte tussen de twee schermen wordt gelaten. Ondertussen zouden huidige 3DS-bezitters bijvoorbeeld een brillenpoetsdoekje of een AR-kaart tussen hun dichtgeklapte 3DS kunnen stoppen. Of is dit probleem zo groot dat Nintendo binnenkort weer gratis oplossingen (zoals het rubberen beschermhoesje voor de Wii-remote) gaat versturen?

[g.forum]

Lees ook:Microsoft noemt Kassa-uitzending over Xbox 360 “flauw”
Lees ook:Je Xbox 360 veroorzaakt krassen? Bel Kassa!
Lees ook:Nintendo’s 2DS heeft stiekem één groot scherm
Lees ook:EA’s veelbelovende DS platformgame, de trailer
Lees ook:De twee schermen van Epic Mickey: Power of Illusion

17 reacties op “Veroorzaakt de 3DS krassen bij zichzelf?

 1. Kars

  en daarom wacht ik op de 3DS-lite:)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  Fakkels en hooivorken paraat op naar Nieuwegein…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kikujiro

  Beste oplossing is een stukje zeemlap te gebruiken. Ik gebruik het al jaren (zowel voor het scherm van mijn DS als de PSP). Werkt zelfs beter dan een brillenpoetsdoekje (aan de zeem hecht zich namelijk veel moeilijker (hard) vuil, zoals kruimels o.i.d.).

    /   Beantwoorden  / 
 4. Zaaltje

  Ik heb nog niet eens vettige lijntjes op het bovenste schermpje gezien, dus nergens last van hier.
  Maar als je er nu al krassen op hebt dan doe je toch iets niet goed lijkt me..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   het zijn mensen die hun 3DS gewoon gebruiken. Zonder hoesjes en of beschermplakkers ergens op… Als je voorzichtig bent dan heb je er minder last van wel heb ik ook vettige lijntjes op mijn topscherm af en toe maar niets wat poetsen met mijn tshirt niet kan verhelpen…
   .
   .
   Stukje zeem ??? goede tip…

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Ik heb ook al gesuggereerd zien worden dat er misschien maar één fabriek is die de rubberen stootkussentjes per ongeluk een halve milimeter te kort heeft gemaakt ofzo. M.a.w.: dan hebben niet alle 3DS-bezitters er last van. Maar als je de pech hebt dat die twee schermen elkaar raken doe je als gebruiker verder niets verkeerd. Je moet er toch vanuit kunnen gaan dat je je 3DS gewoon kunt dichtklappen zonder hem te beschadigen? Lijkt me niet meer dan logisch. Maar goed, ik ga dan ook maar eens op zoek naar een hele kleine zeemlap.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    Koop er gelijk 2 je verprutst er altijd 1…
    .
    Het punt is gewoon dat ik een apparaat van 250 koop die dit mogelijk gaat doen. Erg slechte zaak imho…

      /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja dat is ook een oplossing, maar ik heb een hekel aan schermbeveiligers. Had ooit een setje gekocht voor mijn originele DS Phat, maar zelfs toen ik ze met veel moeite zonder luchtbellen had aangebracht bleven ze me storen. Misschien verbeeldde ik het me wel, maar het scherm zag er in mijn ogen minder helder uit. Eigenlijk onzin natuurlijk, maar ik ergerde me meer aan die plastic laagjes dan aan eventuele krasjes. Toen één hoekje van de bovenste beveiliger na een paar weken ook nog begon los te laten heb ik ze er allebei afgerukt en in de prullenbak gemikt. Oeh wat voelde dat lekker. ;)
   .
   Sindsdien één klein krasje opgelopen op het bovenste schermpje, maar die valt me nauwelijks op.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zaaltje

    Ik heb precies hetzelfde, houd totaal niet van plakkertjes! Echter als het 3D effect zeer sterk wordt beinvloed door de krassen is het misschien wel noodzakelijk..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Haha, ik moet zeggen dat die instructievideo’s wel briljant zijn. Ik dacht dat er aan het aanbrengen van een sticker niet zoveel viel te innoveren maar ik had het mis! :D Het is even werk met al die flapjes en krabbertjes, maar dan zit ie wel kaarsrecht op het scherm. Slim bedacht hoor.

       /   Beantwoorden  / 
 5. Jeremu

  Ik had Nintendo hier al een mail overgestuurd, enige wat ze vermelden is dat je de 3DS mag opsturen ter reperatie, maar op de vraag hoe dit verholpen kan/gaat worden werd niet geantwoord.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Kiara

  Ja ik heb dit jammer genoeg ook :( het viel me op toen ik in de game mania stond te spelen onder een groot lamp licht. Kzag ineens de schrammen goed en vind dit echt niet leuk dus steek ik altijd een zakdoekje tussen mijn 3ds dat helpt wel. :o

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.