Animal Crossing dagboek – dag 71

O wat zijn die insecten op bomen lastig te vangen! Als ik er dan met engelengeduld (een kwartier langzaam rondsluipen om ze niet aan het schrikken te maken) eentje gevonden heb, weet hij nog steeds de hele tijd te ontsnappen. Om ze te vangen met je schepnetje moet je toch echt heel dicht in de buurt komen. En dan vliegen ze weg.

Bij Animal Crossing op de gamecube was dat wel de juiste techniek. Omdat je daar een controlstick had kon je ook heel voorzichtig sluipen. In deze Animal Crossing op de Nintendo DS is dat bijna onmogelijk met de vierpuntsdruktoets. Je kunt alleen maar normaal lopen of rennen. Misschien moet ik nu ook een nieuwe tactiek verzinnen om insecten te vangen? Een kamikaze-aanval misschien. Zo snel op ze afrennen met het schepnetje dat ze geen kans krijgen om weg te vliegen!

Bekijk het hele Animal Crossing dagboek
Wat is Animal Crossing: Wild World eigenlijk?
Het grote Animal Crossing Dagboek archief

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 29
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 70
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 28
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 112
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 8

27 reacties op “Animal Crossing dagboek – dag 71

 1. mumu

  Misschien zijn het dezelfde insecten als de sneeuwbalrollers :D
  De Dung-Beetle^^v
  Nee? :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik

  Nee, deze zijn veel groter. Dung beetles zijn maar een paar zwarte pixels. Bij deze beesten kun je echt duidelijk de contouren zien. Het zijn gigantische insecten, in het echte leven zou ik er doodsbang voor zijn. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 3. mumu

  ik ben nu al doodsbang :D

    /   Beantwoorden  / 
 4. Torrero

  Ontzettend leuk dit dagboek :)

  Ik hoop alleen dat je niet té veel verklapt :O

    /   Beantwoorden  / 
 5. Bartold

  Wat maakt dat eigenlijk uit, dan weet je eigenlijk wel een beetje wat je kan doen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Torrero

  Ja dat snap ik, maar het verassingseffect, wat juist één van de leuke dingen in het spel is, is dan weg ;)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Erik

  Tsja. Ik weet niet zo goed wat ik daar op moet zeggen. :p Natuurlijk worden er wel dingen verklapt als je dit dagboek gaat lezen. Dat is niet meer dan logisch. Het zal per persoon verschillen hoe erg dat is.

  Ik mag graag denken dat ik het spel wat meer tot leven breng door er op deze manier over te schrijven en ook door de illustraties. Ik kom op het internet ook mensen tegen die Animal Crossing een saai spel vinden waarin je alleen maar loopt te praten met dieren en voorwerpen verzamelt waar je niks aan hebt. Terwijl je je alleen maar een klein beetje hoeft in te leven om de charme van dit spel in te zien. Ik beschrijf het zoals ik het zelf ervaar, in de hoop dat andere mensen het misschien ook een beetje door mijn ogen gaan bekijken als ze het eenmaal zelf spelen.

  Maar hey, misschien heb jij een nog wel veel levendigere fantasie dan ik. :p Dan zou ik me kunnen voorstellen dat je dit dagboek inderdaad beter niet kunt lezen. Hoewel de verrassingen (in de zin van speciale gebeurtenissen) uiteindelijk maar een klein onderdeel zijn van het totaalpakket. Ik schrijf bijna nooit over de letterlijke gesprekken die ik voer met de bewoners, want dat is naar mijn idee veel meer “het hoofdgerecht” als je het over Animal Crossing hebt. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 8. Torrero

  Hey, thnx voor de uitgebreide reactie. Ik begrijp het nu wel en ik hoop dat het zal lukken. Ik zei al dat ik het ontzettend leuk vind hoe je dat doet met het dagboek en de plaatjes. Je hebt mij in ieder geval al overgehaald het te gaan kopen. :)

    /   Beantwoorden  / 
 9. Bartold

  ik speel het nu oowk weer op de gc (ondertussen wacht ik op de acww die ik het het importeren ben) Was best lang gestopt maar daar heb ik nu spijt van. Ow sorry dat ik een beetje laat reageer op het vertrek van Bob, maar ik vind het oowk erg voor je, want bij mij in het dorp op gc wonen nu Sven een grappig geitje, die woont er trouwens al vanaf het begin, en Puddles een heel schattig kikkertje die als eerste erbij is komen wonen. Ik zou het jammer vinden als hun 2 vertrekken.

    /   Beantwoorden  / 
 10. erik

  Hey bedankt Torrero! Dat is helemaal leuk om te horen! Wat tof dat je dankzij mij nu het spel wil kopen. :) Alvast heel veel plezier gewenst straks. Hopelijk hou je me op de hoogte wat je er zelf van vindt!

    /   Beantwoorden  / 
 11. erik

  Bartold. Ik heb het bijna een vol jaar gespeeld op de Gamecube. Maar nét niet helemaal. En het irritante is, ik kreeg het spel toen binnen over de post net 2 dagen na m’n verjaardag. Daarna heb ik het wel 10 of 11 maanden dagelijks gespeeld voordat ik m’n interesse kwijt raakte. En op m’n verjaardag heb ik er toen niet meer aan gedacht om even te gaan kijken in Yoghurt (zo heette mijn dorpje op de gamecube).

  Animal Crossing Wild World kreeg ik binnen ongeveer een maand na mijn verjaardag… dus ik heb eigenlijk nog nooit mijn verjaardag meegemaakt in Animal Crossing. En hoe leuk Wild World nu ook is, ik betwijfel of het spel me helemaal tot in November zal blijven boeien… maar we zullen zien.

  Oh en ja, bedankt voor je medeleven natuurlijk. Gelukkig ben ik er nu wel weer overheen hoor. Maar je moet wel goed op blijven letten. Gisteren stond Alfonso op het punt te vertrekken! Dus heel veel met hem gepraat en een brief met kado gestuurd.

  En nu is Alfonso dus gelukkig wel gebleven, maar vandaag had Gaston al zijn spullen ingepakt! (Mijn twee favoriete bewoners, vlak na elkaar… hoe is het mogelijk). Dus ik heb ook met hem staan praten, brief met kado gestuurd etc… nu maar hopen dat hij er morgen nog steeds woont. Anders komt er morgen een heel depressief stuk in het dagboek denk ik.

    /   Beantwoorden  / 
 12. sigurros

  tja, op de gamecube was de wereld opgedeeld in schermen. in elk scherm maximaal 1 insect en 1 vis. zodoende kon je elk scherm betrekkelijk eenvoudig scannen op beesten. maar animal crossing op deze nintendo bestaat nog maar uit 1 scherm met een ongelimiteerd aantal insecten en vissen. dan is het idd een stuk lastiger om zulke boominsecten op te sporen

    /   Beantwoorden  / 
 13. erik

  Precies Sigurrôse, ik heb de indruk dat er nu telkens maar één (1) zo’n insect zit in de hele spelwereld. Als die eenmaal is gevlogen kun je een gebouw binnen gaan om de situatie weer te resetten. Maar om hem te vinden tussen al die tientallen bomen is echt een ramp.

  Hopelijk komen ze straks in de lente en zomer wat vaker voor.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Fleur

  Hee iedereen! Ik denk dat ik toch maar ga wachten op de EU release datum, want dan kan je makkelijker online. Ik wil het risico niet nemen om een US versie te kopen, en er niet mee online te kunnen tegen Europese mensen. Niet dat ik WiFi heb hoor, maar ik heb een goede vriend! (He bart?)

    /   Beantwoorden  / 
 15. erik

  Hoi Fleur, ik kan je wel begrijpen. De europese releasedatum komt nu ook al zo dichtbij dat je er inderdaad wel op kunt wachten.

  Toen ik de amerikaanse versie kocht was het pas december, en toen leek 31 maart echt nog héél ver weg.

    /   Beantwoorden  / 
 16. dennis

  ha die erik

  ik vind het niet leuk dat bob is weggegaan maar is het ook mogelijk dat hij ooit weer terug komt?

    /   Beantwoorden  / 
 17. erik

  Dennis, dat weet ik eigenlijk niet. Ik heb me dat ook weleens afgevraagd. Zouden bewoners die je al eerder hebt gehad weer terug kunnen komen?

  Misschien worden bewoners die verhuizen weer gewoon op de grote stapel gegooid, en zodra je een nieuwe bewoner krijgt wordt er willekeurig eentje uit die stapel getrokken.

  Er zijn ongeveer 200 mogelijke bewoners, dus in dat geval is er een kans van 0,5% dat Bob nog een keer terugkomt.

  Maar misschien heeft Nintendo ook wel een beveiliging ingebouwd om ervoor te zorgen dat oude bewoners nooit meer terug kunnen keren. :( Want het zou natuurlijk raar zijn als Bob nu weer terugkomt, en hij reageert alsof hij mij nog nooit eerder heeft ontmoet. Dus ik vrees het ergste. Ik ben bang dat Bob nooit meer terugkomt.

    /   Beantwoorden  / 
 18. dennis

  da’s k*t vor je erik

    /   Beantwoorden  / 
 19. Mithrandir

  “Want het zou natuurlijk raar zijn als Bob nu weer terugkomt, en hij reageert alsof hij mij nog nooit eerder heeft ontmoet. Dus ik vrees het ergste. Ik ben bang dat Bob nooit meer terugkomt.”

  Zou er niet genoeg ruimte in de game memory zitten om van alle 200 characters iets te onthouden? zou wel cool zijn als Bob ooit terugkomt en dan verteld dat hij het dorp toch wel miste, en jou :)

    /   Beantwoorden  / 
 20. erik

  Zou er niet genoeg ruimte in de game memory zitten om van alle 200 characters iets te onthouden?

  Hm, daar heb ik nooit aan gedacht. Maar dat zou best kunnen natuurlijk. Onthouden welke personages niet terug mogen komen zou net zoveel geheugen in nemen als onthouden welke personages even een herkenningsboodschap moeten zeggen aan het begin.

  Alleen de allereerste keer dat je met iemand praat krijg je een speciaal introductie-gesprekje, daarna switchen ze meteen al over op de gebruikelijke koetjes en kalfjes.

  zou wel cool zijn als Bob ooit terugkomt en dan verteld dat hij het dorp toch wel miste, en jou :)

  Dat zou ongelooflijk cool zijn! :D Daar zou ik een weeklang niet over uitgepraat raken.

  De enige clue die ik heb dat het niet zo zou zijn is dat ik op de Gamecube in de zomer weleens een kampeerder (je weet nog? In de zomer zette dan af en toe iemand zijn tent op in je dorpje) in mijn dorp kwam. En dat was toevallig iemand die een paar maanden eerder als bewoner bij mij was vertrokken. Die vertoonde in ieder geval geen enkel teken van herkenning. Maar in die tent was natuurlijk wel een andere situatie dan gewoon een nieuwe bewoner in het wild.

  Damnit, al dat gepraat over Bob. :p Nu wil ik helemaal dat hij terug komt!

    /   Beantwoorden  / 
 21. Mithrandir

  Zoek zoveel mogelijk dorpjes met een Bob en bezoek die :P

    /   Beantwoorden  / 
 22. dennis

  kan je met die amerikaanse versie nou wel of niet met europeanen online op wifi?

  hoe kan je een amerikaanse importeren?

    /   Beantwoorden  / 
 23. erik

  Dennis, ik ben zo vrij geweest om je vragen op te nemen en te beantwoorden in een heuse FAQ die hopelijk vanaf vandaag steeds groter zal groeien.

  Kun je met de Amerikaanse versie nou wel of niet met Europeanen online op Wi-Fi?

  Dat weet op dit moment nog niemand. Er bestaat een hardnekkig gerucht dat het niet mogelijk zou zijn om via de Wi-Fi Connection contact te maken tussen Amerikaanse en Europese versies van het spel. Maar dit gerucht is niet van Nintendo zelf afkomstig, en omdat de Europese versie nu nog niet bestaat heeft niemand het nog kunnen uittesten. Het lijkt mij persoonlijk onwaarschijnlijk dat er zo’n beperking wordt ingebouwd. Het is niet logisch, en andere Wi-Fi Connection spellen hebben er ook geen last van. Maar zolang Nintendo geen definitief antwoord op de vraag geeft weet niemand het zeker en durf ik dus ook niks te garanderen. Importeren op eigen risico!

  Hoe kun je een Amerikaans spel importeren?

  Daar zijn verschillende online winkels voor. Een paar goede en betrouwbare zijn:
  Lik Sang
  Videogames Plus
  Play Asia
  Om te voorkomen dat je invoerrechten moet betalen over je pakketje valt het altijd aan te raden om te kiezen voor verzendig via gewone airmail! Onze ervaring is dat pakketjes die via een snellere koerier worden verzonden een grote kans hebben om er tussenuit gepikt te worden bij de douane, terwijl standaard airmail bijna altijd door de steekproeven heen glipt.

  Betalen kan met een creditcard. Maar als je die niet hebt kun je ook gebruik maken van Paypal. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heb je geen creditcard nodig om Paypal te gebruiken. Via de optie add funds kun je geld van je eigen bankrekening overschrijven naar je paypal-account, en het dan vervolgens gebruiken om wereldwijd te betalen.

  Als je het minder ver van huis wilt zoeken kun je ook altijd kijken op sites als eBay of Marktplaats. Als je het niet erg vindt om ietsje meer te betalen wordt er daar ook altijd wel een exemplaar van Animal Crossing aangeboden door een Nederlandse verkoper.

    /   Beantwoorden  / 
 24. dennis

  heel erg bedankt erik

    /   Beantwoorden  / 
 25. Chinedu

  ik heb er een crockoach op gevangen

    /   Beantwoorden  / 
 26. erik

  Ik ook, dat stond een paar dagen verder. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 27. superfm

  Heey erik, misschien een beetje een late reactie, en je bent al gestopt enzo (ik vind je dagboek trouwens helemaal top!) maar je kan die beeste vangen door met je stylus vlak voor je poppetje te drukken. je poppetje sluipt dan heel zachtjes, op het moment dat je denkt dat je er bent, sla je toe. werkt egt!:)
  superfm

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.