Nieuwe smartphone-game van Katamari-bedenker

Kijken op YouTube
Trailer van Woorld, een nieuw spelletje van Katamari Damacy-bedenker Keita Takahashi. Het ziet er leuk uit, maar helaas is het alleen speelbaar op telefoons waar Google’s nieuwe Tango-technologie is ingebouwd (een speciale camera voor augmented reality-toepassingen). Daar bestaat er momenteel nog maar eentje van, dus de meeste mensen hebben voorlopig pech.

Met Woorld kun je een fantasiewereld bouwen in je eigen huiskamer. Maak sneeuwpoppen, bloemen, wc-potten, robots, piramides, regenwolken en andere Takahashi-achtige ongein. Het leuke is dat al die voorwerpen daarna tot leven komen en op elkaar reageren. Ontdek iedere dag nieuwe dingen en probeer alle geheimen te vinden.

Die Tango-technologie ziet er trouwens wel indrukwekkend uit. De telefoon meet eerst je kamer op, inclusief de locatie van alle meubels, en daarna bewegen virtuele voorwerpen echt driedimensionaal door de ruimte. Ook over je tafel en achter stoelen langs enzo. Knap gemaakt.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Een ontdekkingsspel waarin je schilderijen maakt
Lees ook:De miniatuurwerelden van puzzelspel GNOG
Lees ook:Online spelletje: Grow Cube
Lees ook:Nieuwe trailer Darksiders, al bijna uit en lijkt op Zelda
Lees ook:Voor Superman spelen in vlieg/schietspel Megaton Rainfall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.