Arcaderacer uit 1989 is geen computerspel


Een paar jaar geleden schreef ik op deze site over een groep Duitsers en hun radiografisch bestuurbare WipEout racebaan. Op het wagentje was een kleine camera gemonteerd, zodat het voor spelers achter het computerscherm leek alsof ze echt op een futuristisch parcours reden. Ik vond het een van de origineelste ideeën die ik ooit had gezien.

Maar zo origineel was het dus niet. Gamingblog Kotaku vond vandaag een filmpje uit 1989 (!), waarin Sega precies hetzelfde deed maar dan op veel grotere schaal. Deze racebaan nam een hele zaal in beslag, en er konden maar liefst 8 radiografisch bestuurbare autootjes tegelijk over racen. Spelers zaten ondertussen in verbouwde arcadekasten, waardoor het leek alsof ze een computerspel speelden met (zeker voor die tijd) onvoorstelbaar mooie graphics.

Inmiddels bestaat Sega Super Circuit niet meer, maar het filmpje ziet er 26 jaar later gewoon nog steeds futuristisch uit. Ik wil een miniatuurversie om thuis te spelen!

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Een Mario Kart-racebaan van papier-maché
Lees ook:Mijn radiografisch bestuurbare Yoshi
Lees ook:Kung Fu vs. iedereen. Plus Megaman gaat heel vaak dood
Lees ook:Het Mario Kart bordspel
Lees ook:Stunten met speelgoedautootjes in VR-spel Tiny Trax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.