Donkey Kong ’94 NU in de (3DS) Virtual Console


“Thanks Erik voor de DK’94 tip. Inmiddels heb ik hem gekocht en gespeeld. Bij de eerste 4 levels dacht ik inderdaad ook even…is dit nu briljant? Maar dat wordt die zeker! Fijne aanvulling op de verzameling.”

Nog steeds één van mijn favoriete reacties op games.blog, van bezoeker davince. Want gamers enthousiast maken voor een nieuwe Mario Kart of Zelda is geen kunst, maar iemand overhalen om een vergeten parel als Donkey Kong ’94 aan te schaffen, dáár houd ik een warm gevoel aan over. Sinds vandaag staat DK’94 ook in de 3DS eShop. Voor 4 euro maar. Iedereen zou deze klassieker verplicht moeten downloaden, maar helaas presteert Nintendo het gewoon wéér (via een suffe trailer en slecht gekozen screenshots) om het spel te presenteren als een opgepimpte port van het Donkey Kong-arcadespel. Ja okee, de eerste vier levels zijn inderdaad precies dat, maar daarna ontvouwt zich een compleet nieuw avontuur dat Nintendo makkelijk had kunnen verkopen als Super Mario Land 4. Dat is niet overdreven, hij is gewoon écht zo goed. De levels zijn uitdagend, Mario is leniger dan ooit (veel van de nieuwe moves die Mario 64 zogenaamd introduceerde zaten hier ook al in) en de eindbaasgevechten met Donkey Kong zijn iedere keer weer ontzettend creatief. Davince moest er vorig jaar een retro beurs voor afstruinen, jij hoeft alleen maar op “software kopen” te klikken. Heb je een 3DS? Mis dit spel dan niet!


Kijken op YouTube

Als je trouwens nog nooit een Virtual Console GameBoy-spel hebt gedownload, bekijk dan ook dit filmpje (via Nintendoblog). De emulator die Nintendo heeft gebouwd overtreft al mijn verwachtingen. Met de juiste instellingen lijkt het alsof je speelt op een echte GameBoy. Het batterijlampje werkt echt (hij wordt dof als de accu van je 3DS bijna leeg is), er is een blur filter voor die authentieke wazige look en dankzij het 3D-effect lijkt het scherm daadwerkelijk een paar milimeter achter het glas te liggen. Nintendo I ♥ you!


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Maak kennis met Super Kong, de Super Guide-aap
Lees ook:Zie Donkey Kong 3DS spelen in Tropical Freeze
Lees ook:Donkey Kong Country: Tropical Freeze aangekondigd voor Wii U
Lees ook:Ontwerpschetsen voor Donkey Kong Country
Lees ook:Nieuwe beelden Donkey Kong Country: Tropical Freeze

8 reacties op “Donkey Kong ’94 NU in de (3DS) Virtual Console

 1. Jeffrey

  Die game boy (bij het ingedrukt houden van select bij het opstarten) is wel vet! Is dat trouwens bekend gemaakt door Nintendo zelf, of is het een of andere raster egg?

  Ik wacht nog altijd op de prepaid kaartjes :(

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het is in ieder geval besproken in Iwata Vraagt, dus heel erg geheim is het niet. Ik heb zelf nog geen Game Boy-spellen gedownload, dus ik weet niet of de optie ook nadrukkelijk wordt aangegeven. Net als jou wacht ik nu op de puntenkaartjes. Eind deze maand, had Nintendo beloofd. Het zal mij benieuwen!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    Het staat ook in de digi handleiding, maarja wie leest dat nu…

      /   Beantwoorden  / 
 2. Ap0c

  Wow dit vind ik nou echt geweldig want ik mocht vroeger nooit een gameboy en daardoor deze mario gemist. :) kan ik nu alsnog doen. Kan niet wachten tot ik die puntjes ergens kan scoren!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mark

  ah, Donkey Kong ’94.. :)

  Daar begon mijn liefde voor Nintendo mee. Fantastisch spel !

    /   Beantwoorden  / 
 4. davince

  Tjonge ik kreeg rode oortjes bij het lezen van dit item! Het doet me deugd dat ik blijkbaar iets heb terug kunnen geven na die fijne tip. Met DK’94 zit ik nu bij level 5-5 en ligt de GBA nog steeds trouw op mijn nachtkastje. Mijn tijd is schaars dus ik doe er lang over ;-)

    /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Haha, net zo goedkoop als de download-versie dus. Geen geld voor zo’n mooi spel. Misschien kom ik ook eens kijken. Ik schrijf de data iig in m’n agenda.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.