Animal Crossing: Wild World FAQ

Omdat ik heb gemerkt dat veel mensen met dezelfde vragen zitten over dit spel leek het me nuttig om de antwoorden daarop (voor zover ik die weet) te verzamelen in een faq. So without further ado…

* * * De FAQ * * *

Inhoudsopgave:
(Door met Ctrl + f te zoeken naar #1, #2, #3 etc kun je precies het antwoord vinden waarnaar je zoekt).

#1 Wat is een FAQ nou weer?

#2 Kun je met de Amerikaanse versie nou wel of niet met Europeanen online op Wi-Fi?

#3 Hoe kun je een Amerikaans spel importeren?

#4 Leuke naam, maar waarom heet jouw dorp Costanza?
#1 Wat is een FAQ nou weer?

De letters F.A.Q. staan voor Frequently Asked Questions. Wat zich laat vertalen als: "Veelgestelde vragen". Omdat het voor iedereen een beetje vermoeiend is om keer op keer dezelfde antwoorden te geven en te lezen staan alle vragen die steeds terug blijven komen hier onder elkaar. Opdat mensen die met vragen zitten eerst de FAQ kunnen lezen om te kijken of hun vraag daar misschien al beantwoord is.

Zo is de FAQ bedoeld, maar in de praktijk werkt het haast nooit op die manier. Mensen stellen hun vraag toch liever zelf, zodat dezelfde vragen meestal gewoon terug blijven keren. En dat is verder ook geen ramp. Vragen staat vrij, en als ik tijd heb wil ik ook best antwoord blijven geven. En de FAQ die groeit meestal uit tot iets dat gewoon leuk en interessant is om te lezen. Er staan altijd wel een paar vragen tussen waar je zelf nog niet eens op was gekomen maar waar je eigenlijk wel het antwoord op zou willen weten.

#2 Kun je met de Amerikaanse versie nou wel of niet met Europeanen online op Wi-Fi?

Dat weet op dit moment nog niemand. Er bestaat een hardnekkig gerucht dat het niet mogelijk zou zijn om via de Wi-Fi Connection contact te maken tussen Amerikaanse en Europese versies van het spel. Maar dit gerucht is niet van Nintendo zelf afkomstig, en omdat de Europese versie nu nog niet bestaat heeft niemand het nog kunnen uittesten. Het lijkt mij persoonlijk onwaarschijnlijk dat er zo’n beperking wordt ingebouwd. Het is niet logisch, en andere Wi-Fi Connection spellen hebben er ook geen last van. Maar zolang Nintendo geen definitief antwoord op de vraag geeft weet niemand het zeker en durf ik dus ook niks te garanderen. Importeren op eigen risico!

#3 Hoe kun je een Amerikaans spel importeren?

Daar zijn verschillende online winkels voor. Een paar goede en betrouwbare zijn:
Lik Sang
Videogames Plus
Play Asia
Om te voorkomen dat je invoerrechten moet betalen over je pakketje valt het altijd aan te raden om te kiezen voor verzendig via gewone airmail! Onze ervaring is dat pakketjes die via een snellere koerier worden verzonden een grote kans hebben om er tussenuit gepikt te worden bij de douane, terwijl standaard airmail bijna altijd door de steekproeven heen glipt.

Betalen kan met een creditcard. Maar als je die niet hebt kun je ook gebruik maken van Paypal. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heb je geen creditcard nodig om Paypal te gebruiken. Via de optie add funds kun je geld van je eigen bankrekening overschrijven naar je paypal-account, en het dan vervolgens gebruiken om wereldwijd te betalen.

Als je het minder ver van huis wilt zoeken kun je ook altijd kijken op sites als eBay of Marktplaats. Als je het niet erg vindt om ietsje meer te betalen wordt er daar ook altijd wel een exemplaar van Animal Crossing aangeboden door een Nederlandse verkoper.

#4 Leuke naam, maar waarom heet jouw dorp Costanza?

Costanza is vernoemd naar het personage George Costanza uit de comedy-serie Seinfeld. Misschien wel de grappigste serie ooit gemaakt, en George is in de meeste afleveringen het leukste karakter. Prachtig om te zien hoe hij zich druk kan maken om de meest onbenullige dingen. Zijn driftbuien zijn legendarisch! Een hoogtepunt is wat dat betreft die ene aflevering waarin iemand George tijdens een vergadering belachelijk maakt. En pas de volgende dag als het al veel te laat is bedenkt hij zich de perfecte tegen-opmerking om zijn plaaggeest terug te pakken. Dus reist hij met het vliegtuig al die kilometers terug en zet exact dezelfde situatie weer in scene om zijn tegen-opmerking te kunnen maken. Echt een klassieker.

Vragen?
Opmerkingen?
Ergens een foutje gezien?
Laat het hieronder maar weten.

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 141
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 318
Lees ook:US en EU versies Animal Crossing zijn online compatible
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 342
Lees ook:Boze Kirby

41 reacties op “Animal Crossing: Wild World FAQ

 1. remkje

  ik ken die serie helemaal niet en mn pa ook nie :S noujah hij lijkt me wel lol ik d8 altijd dat je dorpje constanTa heette kom ik er een week geleden achter dat het constanZa is slim huh?
  ik heb een vraag:
  kun je zelf ook zo’n hokeymasker/helm opdoen? en kunnen bewoners ook ineens een petje opdoen net zoals met kleren?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Adam

  nee wel kleren maar hoofdeksels doen ze niet ik heb het geprobeerd met afrohaar

    /   Beantwoorden  / 
 3. remkje

  ahhh das jmmr ik zie alfonso al met zo’n afro kapsel haha :P noujah je kunt ook niet alles hebbben ;)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rens

  Eeh, Erik, je moet het maar eens updaten!
  Beetje leeg!

    /   Beantwoorden  / 
 5. erik

  Welke vragen zou je hier dan bijvoorbeeld graag beantwoord willen zien worden? Opzich sta ik best open voor uitbreiding van de faq.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Djmartino

  ehh nu is al wel bekend dat amerikaans en Europees kompatibel zijn of zit ik nu fout

    /   Beantwoorden  / 
 7. remkje

  Nee je zit niet fout maar erik moet dit nog eens updaten denk ik ;)
  Ehh welke vragen hier nog meer tussen zouden kunnen staan…
  Ik heb geen idee eigenlijk..
  Veel mensen vragen wel hoe dat met wifi nou eigenlijk werkt.
  Misschien kun je daar wat mee?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Sinnardocode

  hahah ik dacht dat he tcostanza heette vanwege een spelfout van een naam die in de Godfather 1 of 2 voorkwam…

    /   Beantwoorden  / 
 9. meike

  nou we weten nu iig wel dat er met europa EN amerika contact can worden gemaakt via wifi xD

    /   Beantwoorden  / 
 10. Yara

  wat is jou code ?????????

    /   Beantwoorden  / 
 11. Lisa Termeulen

  Geachte meneer/mevrouw ik had een vraag over bellen(geld) hoe kan je die verdienen? ze zeggen bijvoorbeeld dat je dingen kan verkopen bij Nook’s Cranny bij een doos maar die kan ik helemaal niet vinden. En hoe kan je op een andere manier geld verdienen?
  Alvast bedankt

  Lisa Termeulen

    /   Beantwoorden  / 
 12. remkje

  Nounou wat chic :)
  erik reageert nu even niet dus zal ik het maar doen ;)

  Je hoeft het helemaal niet bij een doos te verkopen maar je moet gewoon met tom nook praten en de bovenste optie, daar sleep je de dingen die je wilt verkopen naar het scherm (als je het ziet snap je wel welke ik bedoel) en klikt (ik weet even niet meer wat er staat maar je ziet wel welke knop) en voila! Je krijgt er bells voor ;)
  Sucses ermee en ik hoop dat je het niet erg vind dat ik de vraag heb beantwoord :)

    /   Beantwoorden  / 
 13. oscar

  kan je eigenlijk nog wat doen met klavertjesvier en halo`s?

    /   Beantwoorden  / 
 14. merel

  heey
  wilt er iemand met mijn een vriendschaps code uitwisselen
  groetjes merel

    /   Beantwoorden  / 
 15. midas

  wat is eigenlijk je naam en van de stad en van je friendcode ik wil wel een keer langs komen in je huis mail me ofzo

    /   Beantwoorden  / 
 16. brent

  heb je codes voor de animal crossing wild world dat je opeens 10,000 bells hebt ofzoiets want ik wil graag de final upgrade van tom nook zijn winkel en ik wil dat dat snel gebeurt oke

    /   Beantwoorden  / 
 17. viktor

  ”ik ken die serie helemaal niet en mn pa ook nie :S noujah hij lijkt me wel lol ik d8 altijd dat je dorpje constanTa heette kom ik er een week geleden achter dat het constanZa is slim huh?
  ik heb een vraag:
  kun je zelf ook zo’n hokeymasker/helm opdoen? en kunnen bewoners ook ineens een petje opdoen net zoals met kleren?”

  seinfeld is heeel populair hoor!!! maar het is amerikaans en volgens mij wordt het nu niet uitgezonden in nederland

    /   Beantwoorden  / 
 18. Emanuelle

  Als je 10.000 bellen wil verdienen in een keer, moet je….. ZEG IK LKKR NIEJT!!

    /   Beantwoorden  / 
 19. midas

  kun je een topic maken waar in je voorstel om door op de wii te gaan dan kun je zien hoeveel mensen dat willen en hoeveel het jammer vinden als je niet doorgaat

    /   Beantwoorden  / 
 20. pascal leroi

  zijn hier ook codes zoals in de cube versie?

    /   Beantwoorden  / 
 21. basioh

  hu?

    /   Beantwoorden  / 
 22. Marloes

  Hoe verdien ik in een korte tijd heel veel geld? Is daar een code voor ofzo?
  Want ik wil mijn huis afbetalen mr ja… Ik ben niet zo goed in geld verdienen..
  Weet iemand een code ofzo?

    /   Beantwoorden  / 
 23. Femke boltjes!!!!!!!!!!!!!!!¿¿¿¿¿/////?????

  heey, geldcodes gaan zo, ga naar tom nook en zeg: MkNN5Hgg&7GnnSDm dan krijg je 100.000 bells!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Femke boltjes

   hoi werkt dat echt?

     /   Beantwoorden  / 
 24. dolly

  hoe weet je hoe een vriend online is??

  heeft iemand een code waarmee je 1mil of gelt verdienen

  ik hoop het ben bij mijn 6 huis kost 960000 bels veel hoor

    /   Beantwoorden  / 
 25. dolly

  hoe weet je hoe een vriend online is??

  heeft iemand een code waarmee je 1mil of gelt verdienen

  ik hoop het ben bij mijn 6 huis kost 960000 bels veel hoor

    /   Beantwoorden  / 
 26. dolly

  hoe neem je musiek op dat je het in je huis kan zetten want kan ik niet heb met hond gepraat en luisteren maar heb hem nu niet??

  wie helpt me??

    /   Beantwoorden  / 
 27. dolly

  in je huis zetten klavertjes en halo s?? weet niet wat het zijn en wil je mijn vriend zijn??

  groeten dolly

    /   Beantwoorden  / 
 28. Carlo

  Als je muziek wil moet je naar die hond dan voer je de naam van de muziek In (goed gespeld) dus bijvoorbeeld K.K. Rock

  Dan ga je op een stoel zitten en dan Klaar

    /   Beantwoorden  / 
 29. ap

  je dorpje heet helemaal geen costana of zoiets. mijn dorpje heet gewoon singstar!

    /   Beantwoorden  / 
 30. SannieJJ

  Ik heb een vraagje,,
  Ik speel dit spel nog maar net dus daarom weet ik er nog niet zoveel van,,
  Kan iemand mij vertellen hoe ik aan geld kom? Ik wil namelijk wel dingetjes kopen maar hoe doe ik dit, ik heb namelijk geen geld,

    /   Beantwoorden  / 
 31. erik

  - Aan bomen schudden en het fruit dat er af valt verzamelen. Dat kun je dan voor geld verkopen aan Tom Nook.

  - Met dat geld koop je een vishengel (hopen dat hij die vandaag te koop heeft) en ga je vissen vangen in de rivier en in de zee.

  - Vissen verkoop je vervolgens ook weer aan Tom Nook.

    /   Beantwoorden  / 
 32. vince

  heeft iemand die codes?

    /   Beantwoorden  / 
 33. Selle

  Ik weet een manier om gratis je huis te laten upgraden zou ik maar zeggen.
  ga naar tom nook en praat met hem, ga daarna naar de able sisters en maak je eigen design en maak hem de kleur welke kleur je huis moet hebben, van de eerste kleuren waaruit je kan kiezen. en kleur hem helemaal die kleur, en draag het dan als shirt EN paraplu. zorg dan dat je een appel en een sinassappel hebt en verkoop die aan tom nook. LET OP je moet wel de laatste Tom nook hebben! dan moet je naar je eigen huis gaan en hem helemaal leeg maken. dan stuur je nog een brief naar de eerste persoon die in je dorpje woont en boven aan staat en zegt ” I wish that i had a big house ” dan save je en zet jouwn ds uit. als je dat gedaan hebt moet je jouwn ds zetten op jouwn verjaardag. dan verzend je jouwn brief en gaat weer terug naar tom nook. dan komt er een uitroepteken boven zijn hooft als je zijn winkel ingaat en dan zegt hij! ( in het nederlands vertaalt) oh! blabla( de persoon naar wie je jouwn brief hebt gestuurt) heeft jouwn huis laten vergroten, ik zou hem maar dankbaar zijn! HET WERKT ECHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nintendo-Girl-Yarah

   Lijkt me sterk. Je DS bevat geen Nedelrandse taal, en als het zou werken zou het allang op heel veel Animal Crossing fansites staan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. G.Basioh

    hoe bedoel je bevat geen nederlandse taal, hij vertaalde dat net XD

      /   Beantwoorden  / 
 34. Dawari

  http://www.animal-crossing.nl/KKslider.html

  Hier vind je een lijst met alle liedjes (requests) die je aan de hond kan vragen. Kies een en typ et vervolgens in je spel (als de hond het vraagt). Hij begin dat lied te spelen, dan krijg je het lied mee (in je zak zie je dan een muzieknootje staan).

    /   Beantwoorden  / 
 35. maarten

  ik snap er niks van:

  met dat upgraden he?
  hoe krijg je een appel en een sinasappel?
  en hoe kun je je eigen desgin dragen?
  en waar moet je die brief heen sturen?

  met dat muziek?
  waar is die hond waar jullie het over hebben:S?

    /   Beantwoorden  / 
 36. Yvonne

  Kan iemand mij vertellen hoe ik die cadeautjes die bij de mail zitten kan openen? Ik heb ze geremoved naar mijn pckets, maar nu kan ik ze niet openen.

  Graag een reactie naar mijn emailadres: [email protected]

  Alvast bedankt.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Victoria

  Ik heb dat spel van Animal crossing:wild world via het computer gedownload dus kan ik er niks van weten van die ″spelregels″dus alstublieft!mogen jullie zeggen wat die zekere VRIENDSCHAPSCODE is?

  groetjes,Victoria!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Speel je het spel ook op je computer via een emulator? In dat geval werken Friend Codes sowieso niet. Als je het met een flashkaartje op een officiële Nintendo DS speelt zou het wel moeten werken. Ik weet het niet meer precies, maar volgens mij kun je die code krijgen door te praten met de twee wachters naast de toegangspoort van je dorp.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.