Inafune’s Mighty No. 9 komt naar alle spelcomputers


Heeft iedereen dit al gezien? Twaalf seconden gameplay van Mighty No. 9, met een driedubbele waarschuwing van regisseur Keiji Inafune dat het gaat om “early footage” met “placeholder art” en tijdelijke animaties. Met andere woorden: het echte spel wordt veel mooier, maar dit mini-filmpje bewijst wel dat Inafune inderdaad een klassiek platformspel wil maken. Geen vernieuwende gimmicks of RPG-elementen, maar gewoon een ouderwetse ren-en-schietspel in de stijl van Mega Man. (Voor wie het niet weet: Keiji Inafune is de ex-Capcom-medewerker die het personage Mega Man in 1987 bedacht).

De Kickstarter voor dit project was een gigantisch succes. Inafune vroeg om 900.000 dollar en kreeg uiteindelijk bijna 4 miljoen. Dit project was blijkbaar precies waar Mega Man-fans al die tijd op zaten te wachten. Het extra geld wordt voornamelijk gebruikt om het spel naar ieder denkbaar platform te porten. Mighty No. 9 zou oorspronkelijk alleen verschijnen voor pc en Mac, maar is inmiddels dus ook bevestigd voor PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, PS Vita en 3DS. Niemand kan straks om deze nieuwe blauwe robot heen.

  • Nu begint het lange wachten; de verwachte releasedatum van Mighty No. 9 is pas in de lente van 2015.
  • Ik benieuwd wat er met de echte Mega Man gebeurt als Capcom van dit succesverhaal hoort. Blijft het bij een gastoptreden in Super Smash Bros., of zou er al gebrainstormd worden over Mega Man 11?

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer Keiji Inafune’s Mighty No. 9
Lees ook:Nieuwe trailer Mighty No. 9
Lees ook:Weer een Mega Man-achtig spel van regisseur Keiji Inafune
Lees ook:ReCore van Keiji Inafune en voormalige Metroid-programmeurs
Lees ook:Mighty No. 9 + Azure Striker Gunvolt = Mighty Gunvolt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.