Bedenker van Mega Man maakt spel over blauwe robot


Keiji Inafune is een illustrator/spelontwerper die in 1987 het personage Mega Man bedacht. (En later ook de spelseries Onimusha en Dead Rising). Een paar jaar geleden vertrok Inafune bij Capcom om zijn eigen studio Comcept op te richten, toen hij opeens zin kreeg om weer een ouderwets tweedimensionaal Mega Man-avontuur te maken. Dat is lastig, want alle rechten zijn uiteraard nog steeds in handen van Capcom.

De oplossing waar Inafune mee op de proppen kwam heet Mighty No. 9: een spel over een blauwe robot die de wapens van verslagen eindbazen overneemt en zelf bepaalt in welke volgorde hij de levels speelt. Stiekem gewoon een nieuwe Mega Man dus, maar zo aangepast dat Capcom’s advocaten er niets tegen kunnen beginnen.

  • Om volledige artistieke vrijheid voor zichzelf te garanderen wil Inafuna zijn nieuwe spel rechtstreeks laten financieren door de fans, via Kickstarter. De campagne is nu al een groot succes: het streefbedrag van 900.000 dollar was binnen één dag ingezameld. Mighty No. 9 komt dus in ieder geval naar de pc. Nu maar hopen dat ook de stretch goal van 2.500.000 dollar wordt gehaald; in dat geval verschijnt het spel ook voor PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U.
  • De afbeelding boven deze tekst is geen screenshot, maar alleen een illustratie die laat zien wat Inafune ongeveer voor ogen heeft: een ouderwets 2D spel met moderne driedimensionale tekenfilmgraphics.
  • De woorden “Mega” en “Man” worden zorgvuldig gemeden, maar ondertussen zit het wervingsfilmpje vol met subtiele en minder subtiele verwijzingen naar Inafune’s beroemdste creatie. De wolkenkrabber, het blauwe t-shirt, de roze geverfde hond, Inafune die op het einde zijn pet op een bankje laat liggen… fans gaan hier een hoop plezier aan beleven.
  • De verwachte releasedatum van Mighty No. 9 is “lente 2015″. Een exemplaar reserveren kan door de Kickstarter-campagne te steunen met minimaal 20 dollar. Als het zover is krijg je dan een downloadcode voor je favoriete platform.

[g.forum]

Lees ook:Inafune’s Mighty No. 9 komt naar alle spelcomputers
Lees ook:Nieuwe trailer Keiji Inafune’s Mighty No. 9
Lees ook:Weer een Mega Man-achtig spel van regisseur Keiji Inafune
Lees ook:Capcom kondigt Mega Man 11 aan
Lees ook:Mighty No. 9 + Azure Striker Gunvolt = Mighty Gunvolt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.