Nieuwe trailer Sega’s Castle of Illusion-remake


Voor iedereen die vroeger (net als ik) moest opgroeien zonder Master System of Mega Drive heeft Sega dit handige filmpje gemaakt. Regisseur Takashi Yuda blikt terug op de ontwikkeling van de originele versie van Castle of Illusion uit 1990, en ondertussen proberen de andere teamleden onder woorden te brengen wat dat spel zo speciaal maakte en hoe zij dat hebben vertaald naar de remake die later dit jaar verschijnt voor PlayStation 3 en Xbox 360.

 • Het zal wel heiligschennis zijn om dit te zeggen, maar wat ziet de originele versie er eigenlijk gewoontjes uit. Ik weet dat dit spel te boek staat als een klassieker, maar waarom eigenlijk? Voor een buitenstaander lijkt Castle of Illusion in deze trailer net een standaard platformer met een trage wandelanimatie. Misschien is dit zo’n titel die pas “klikt” als je hem zelf speelt. Het ziet er voor een spel uit 1990 trouwens wel opvallend goed uit. Stiekem vermoed ik dat de populariteit ook een beetje aan die graphics is te danken.
 • Ik kan me daar wel iets bij voorstellen, want ik ervaar precies hetzelfde bij de 2013-versie van Castle of Illusion. Ook die ziet eruit als een braaf platformspelletje zonder grote verrassingen, maar o wat zijn de graphics mooi. Het is alsof je kijkt naar een ouderwetse Disney-tekenfilm. Met zulke fraaie omgevingen heeft een spel al bijna geen speciale gimmicks meer nodig. Zolang de besturing een beetje klopt wordt deze speelbare tekenfilm vast een magische ervaring voor alle Disney-fans.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Castle of Illusion Starring Mickey Mouse krijgt moderne remake
Lees ook:Screenshot: Epic Mickey op de 3DS wordt een ouderwets platformspel
Lees ook:Super Mario Maker – Castle Crush DKC 2
Lees ook:Kastelenbouw-game Castle Story nu echt in ontwikkeling
Lees ook:Kijk dit: Epic Mickey, Power of Illusion in beweging (3DS)

5 reacties op “Nieuwe trailer Sega’s Castle of Illusion-remake

 1. benny

  Ik verwar dit altijd met World of Illusion, die mij eigenlijk nog leuker lijkt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. The Dude

   World was grafisch een stuk mooier en had 2-player co-op (Castle was uitsluitend single-player). Dus wat dat betreft erg leuk. Maar qua bediening was World nog wat “zweveriger” dan Castle al was.

   Misschien wel de beste Disney-game op de Mega Drive (waar je zelden iemand over hoort, aangezien hij uitkwam toen de PS1 al een jaar op de markt was) is ‘Donald in Maui Mallard’. Niet alleen erg goeie animaties, maar héél strak qua gameplay. Een échte platformer.

     /   Beantwoorden  / 
   1. The Dude

    Correctie: de PS1 was al een jaar in Japan uit, in Europa 2 maanden.

      /   Beantwoorden  / 
 2. The Dude

  Je vermoeden klopt wel een beetje hoor Erik. Het was een prima platformer, maar de voor die tijd mooie graphics maakte hem bijzonder. De 8-bit versie speelde preciezer en sneller en was wat mij betreft superieur aan z’n mooiere broertje.

  Wat de 16-bit versie betreft heeft de timing ook geholpen denk ik. In Japan kwam op dezelfde dag Super Mario World voor de Super Famicom uit, maar in Amerika en Europa heeft Castle of Illusion nog resp. 9 en 17 maanden voorsprong gehad op 16-bit Mario. Als Amerika en Europa gelijk met Japan de SNES en bijbehorende SMW had gehad, dan had Castle of Illusion minder aandacht gekregen in de games-media. Ik stel me voor dat het zeker een system-seller is geweest voor SEGA.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat klinkt als een logische verklaring. Ik herinner me nog dat mijn NES opeens heel primitief leek toen de eerste Mega Drive-reclames op tv verschenen. Als ik er toen 1 had gekocht was Castle of Illusion vast ook mijn eerste spel geweest.
   .
   Het is jammer dat al die Disney-spellen nooit naar de Virtual Console of de retro-afdeling van de PlayStation Store komen. Als voorbereiding op de remake had ik deze toch weleens willen spelen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.