Castle of Illusion Starring Mickey Mouse krijgt moderne remake


Eerst Duck Tales en nu dit? De tijd is blijkbaar rijp voor een reeks klassieke Disney-spellen met moderne graphics. (Laat de fantastische SNES-versie van Aladdin alsjeblieft de volgende zijn!) Deze keer zijn het de programmeurs van Sega die zich over hun eigen Mickey Mouse-spel uit 1990 mogen ontfermen. Het wordt net als Duck Tales geen exacte remake, maar een “reimagined experience” met semi-driedimensionale graphics. Het team heeft zelfs de oorspronkelijke regisseur opgetrommeld, die volgens PlayStation Blog stond te trappelen om eindelijk de definitieve versie van Castle of Illusion te maken. Alle ideeën die in 1990 om technische redenen nog niet mogelijk waren, worden nu wel in het spel gestopt.

Ik kan mij voorstellen dat jongere gamers niet begrijpen waarom het internet hier zo enthousiast over is, maar Disney-spellen uit de jaren ’90 zijn niet te vergelijken met de stroom zielloze kinderspelletjes die Disney later uitbracht voor de Game Boy Advance en de Nintendo DS. Titels als Duck Tales (1990) Aladdin (1994) en Chip & Dale Rescue Rangers (1991) kunnen zich meten met de beste platformspellen uit die tijd. En Castle of Illusion in het bijzonder, wordt door veel Mega Drive-bezitters nog steeds in één adem genoemd met Sonic the Hedgehog. Als Sega dit project niet verknalt is er genoeg reden om hier heel erg naar uit te kijken.

Castle of Illusion verschijnt later dit jaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer Sega’s Castle of Illusion-remake
Lees ook:Kijk dit: Epic Mickey, Power of Illusion in beweging (3DS)
Lees ook:Disney vraagt: welke Epic Mickey-hoes is mooier?
Lees ook:Screenshot: Epic Mickey op de 3DS wordt een ouderwets platformspel
Lees ook:Duck Tales-spel uit 1990 geremaked voor PSN, XBLA en Wii U

4 reacties op “Castle of Illusion Starring Mickey Mouse krijgt moderne remake

 1. Kikujiro

  Wat een prachtig spel vond ik dit destijds. Alleen een beetje kort. Mijn broer had destijds een Megadrive met dit spel en Altered Beast. Na Castle of Illusion heeft hij nog Fantasia gekocht. Dit spel heet er uiteindelijk toe geleid dat hij zijn Megadrive heeft ingeruild voor een NES met SMB 3, die toen net uit was

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Ik vind deze versie er een beetje klinisch uitzien.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gulzt

  Ooooh ja, prachtige herinneringen heb ik aan dit spel. Heel magisch. Ik vrees dat opnieuw spelen alleen maar afbreuk doet aan die herinnering.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  Tsja en ik had vroeger geen Mega Drive dus ik ken de reputatie van dit spel vooral van horen zeggen. Ik speelde bij een vriendje wel altijd Quackshot met Donald Duck waar ik destijds erg van onder de indruk was, maar als ik nu filmpjes terugkijk vind ik het er erg primitief uitzien. Ik was blijkbaar snel tevreden in die tijd. De levels van Castle of Illusion zien er op YouTube wel leuk uit!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.