Kijk dit: spellen treden buiten de televisie met Illumiroom


Aanschouw de toekomst volgens Microsoft. Op de gadgetbeurs CES onthulde de Xbox-fabrikant deze week het project “Illumiroom” waarmee computerspellen buiten de televisie kunnen treden. Het idee is simpel: eerst scant een Kinect je kamer en daarna worden er extra graphics geprojecteerd op de muur om je televisie heen. Dankzij de scan houdt de projector rekening met kasten en andere meubels zodat het beeld niet wordt vervormd. Er zijn zelfs trucjes mogelijk als sneeuwvlokken die eerst over de muur dwarrelen en daarna blijven liggen op de vloer en op andere horizontale vlakken.

Bekijk het filmpje hieronder voor een korte demonstratie. Illumiroom werkt zo te zien het beste in kleine doses. De first person shooter die over de hele muur wordt geprojecteerd ziet eruit als een goedkope (en letterlijk misselijkmakende) gimmick, maar zodra er alleen af en toe een laserstraal uit het scherm vliegt is het effect verrassend overtuigend. Ik ben ook erg gecharmeerd van de hierboven genoemde sneeuwbui en dat trucje waarbij de hele kamer lijkt te vibreren is helemaal te gek. In de juiste handen biedt dit systeem beslist leuke mogelijkheden.

Illumiroom staat niet gepland voor de Xbox 360 en Microsoft heeft ook nog niets gezegd over hun volgende spelcomputer. Voorlopig hebben we dus alleen een leuk filmpje. Nu maar hopen dat beamers al voldoende in prijs zijn gedaald om er standaard een in te bouwen bij de volgende generatie Kinect-camera’s.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Bekijk IDEO Labs’ verbluffende 3D immersion technology
Lees ook:The future is coming on…
Lees ook:Nieuwe Kinect-hack geeft spelers superkrachten
Lees ook:Draadloze bereik Wii U-controller waarschijnlijk beperkt tot één kamer
Lees ook:Super Mario Bros. als levende graffiti

4 reacties op “Kijk dit: spellen treden buiten de televisie met Illumiroom

 1. Kikujiro

  Gaaf… mooi om te zien dat er bij MS ook (innovatief) wordt nagedacht en ‘out of the (X)box’ (pun intended) wordt gedacht. Less is more gaat hier inderdaad wel op. De subtiele lichteffecten en de vibrerende kamer maken bij mij de meeste indruk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gulzt

  Wat een goed idee!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Das

  Ziet er gaaf uit. Ben benieuwd hoe goed het werkt in verschillende kamers (de muur achter mijn tv loopt bijvoorbeeld schuin af.)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Inno Vation

  Microsoft is een video vrijgegeven, waarin RoomAlive getoond wordt. In deze opvolger van Illumiroom wordt middels projectoren, de beelden door de hele kamer verspreid.
  .
  http://youtu.be/-N1PL3BAW8c
  .
  Erg onder de indruk ben ik nog niet, maar het is ook maar een experiment.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.