Indiegame Terraria naar PS3 en Xbox 360, eerste trailer


En hier is dan de eerste trailer voor de consoleversie van Terraria. De populaire (1,6 miljoen verkochte exemplaren!) indiegame komt volgend jaar naar Xbox 360 en PlayStation 3. De makkelijkste manier om dit spel te omschrijven is als een platte versie van Minecraft. Terraria dropt spelers in een willekeurig gegenereerde omgeving waar ze naar hartelust kunnen graven en bouwen. Het verschil met Minecraft is dat die omgeving eruitziet als een ouderwetse 16-bit platformer. Inclusief de gevarieerde vijanden en eindbazen die je vroeger ook tegenkwam in zulke spellen. (Al worden die, net als in Minecraft, pas actief na zonsondergang).

Deze trailer wekt op sommige momenten de indruk dat de consoleversie iets driedimensionaler is geworden, maar die indruk klopt niet. Deze nieuwe versie is in principe gelijk aan de pc-versie uit 2011. Alle scenes waarin de wereld lijkt te bestaan uit meerdere laagjes zijn dus alleen voor de sier toegevoegd aan de trailer. Terraria ziet er nog steeds zo uit als de platte gameplay-beelden die hier gelukkig ook voorbij komen. Op het einde van de trailer wordt vervolgens nog wel iets geroepen over nieuwe content, maar wat dat precies inhoudt is nog niet bekend.

De Xbox 360- en PS3-versies van Terraria staan gepland voor begin 2013.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Terraria spin-off Otherworld aangekondigd
Lees ook:Breng Minecraft naar de echte wereld met speciale App
Lees ook:De geschiedenis van Minecraft in 6 minuten
Lees ook:Kijk dit: buitenaardse soep maken met Pixeljunk Inc.
Lees ook:Een standbeeld van jezelf bouwen in Minecraft… met Kinect

2 reacties op “Indiegame Terraria naar PS3 en Xbox 360, eerste trailer

 1. Randolph

  Hopelijk wordt je inventory wel wat groter, als je namelijk eenmaal een aantal uurtjes in je game hebt zitten, zit alles eigenlijk al helemaal vol. En je hebt het nodig, je moet de meeste van die dingen bij je dragen wil je overleven. Daardoor kun je maar even minen, en dan moet je weer terug. Dat is wat jammer. Dus, grotere inventory of een andere oplossing.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Geen idee, sorry. Ik heb nog nergens iets gelezen over een aangepaste inventory, maar wie weet. (Was er in het spel geen optie om een grotere inventory te bemachtigen als upgrade?).

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.