Kijk dit: Lego Batman 2 wordt een sandboxgame


Eerlijk gezegd heb ik al sinds de eerste Lego Indiana Jones (die mij tegenviel) geen nieuwe Lego-spellen meer gespeeld, maar deze trailer voor Lego Batman 2: DC Super Heroes ziet er opvallend leuk uit. De formule mag dan bekend zijn, Traveller’s Tales geeft er een frisse draai door van Gotham City een GTA-achtige open wereld te maken. Volgens een persbericht bevat het spel maar liefst 1295 vierkante kilometers aan virtuele straten en gebouwen. (Hm, dat getal klinkt eigenlijk wel erg hoog. Ik vraag me af of ik het goed heb omgerekend. Deze site beweerde dat “500 square miles” hetzelfde is als 1295 vierkante kilometers).

Maar een Lego sandboxgame dus. Die combinatie klinkt precies lichtvoetig genoeg om mijn aandacht vast te houden. Een Lego-spel bevat gegarandeerd geen saaie verhaalscenes en de aanwezigheid van tientallen superhelden biedt genoeg mogelijkheden om van iedere missie iets speciaals te maken en zodoende het aantal achtervolgingen (hopelijk) tot een minimum te beperken. Lego Batman 2 zou zomaar de eerste sandboxgame kunnen zijn die ik helemaal uitspeel.

Mijn enige bezwaar tegen deze trailer is dat de poppetjes (voor het eerst in een Lego-spel!) kunnen praten. Het feit dat er geen specifieke films worden geparodieerd maakt het natuurlijk lastig om zonder woorden een verhaal te vertellen, dat snap ik best, maar toch ben ik er niet gerust op. De korte slapstick-scenes in andere Lego-spellen waren juist zo grappig omdat er niet in werd gepraat. Ik ben zo bang dat diezelfde scenes mét dialogen opeens heel flauw overkomen. De drie zinnetjes in deze trailer zijn wat dat betreft ook niet erg geruststellend.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe screenshots Lego Batman
Lees ook:Officiële Lego Batman trailer
Lees ook:Nieuwe plaatjes Lego Batman: The Videogame
Lees ook:Lego Batman: Catwoman & The Riddler gameplay video
Lees ook:Lego Batman bestaat echt

5 reacties op “Kijk dit: Lego Batman 2 wordt een sandboxgame

 1. Wormpaul

  Ik ben juist blij dat ze stemmen krijgen, vond vorige spellen (gespeeld: Starwars 1 t/m 6, Batman & Harry Potter 1 t/m 4) leuk maar die filmpjes verveelden soms ook wat bij gebrek aan stemmen.
  .
  Nu moest er absoluut vernieuwing komen in het genre en het is goed dat ze iets anders doen dan met een sandbox game maar laat de stad a.u.b. niet te groot worden!!
  .
  Een grote open wereld past prima bij een RDR / GTA game maar voor ene lego game zie ik liever een kleine open stand die wel zit met grappige details / uitdagingen / secrets e.d. en niet een stad waarin je 10 minuten met een auto kan rijden (minste onderdelen van Lego games altijd) in allemaal gebieden die niet heel bijzonder zijn of amper interactief..(zoals Lego hoort te zijn, interactief!)
  .
  Ga deze game absoluut in co-op met een goede vriend van me spelen (waar ik alle delen mee gespeeld heb) maar ondanks al m`n enthousiasme ben ik toch lichterlijk huiverig als ik teksten hoor over 500 square Miles….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Naam

   En als je je bedenkt dat die legopoppetjes anderhalve centimeter hoog zijn dan weet je al dat het ver lopen wordt van de ene naar de andere kant :p

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Nou ja, mijn ervaringen zijn dus alleen gebaseerd op Lego Star Wars II en Lego Indiana Jones. Ik heb daar om bijna ieder filmpje gelachen, maar ik kan me voorstellen dat de formule een beetje sleets raakt als je echt al die spellen hebt gespeeld. We zullen zien hoe het uitpakt. Ik hoop dat Traveller’s Tales ook leuke dialogen kan verzinnen. :)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  “Traveller’s Tales geeft er een frisse draai door van Gotham City een GTA-achtige open wereld te maken.”
  .
  Mis ik hier iets? Is iedereen vergeten dat Lego City (voorheen Lego City Stories) er aan zit te komen? En nog wel exclusief voor de 3DS en de Wii U. Ook dat wordt een sandboxgame dat wat weg heeft van Grand Theft Auto.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Oh ja, dis was ik inderdaad vergeten. ;) Maar Nintendo is dan ook niet echt scheutig geweest met informatie. Volgens mij zijn die 3 screenshots uit 2011 nog steeds het enige wat we van het spel hebben gezien.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.