Vechten tegen de klok in Sine Mora


“Each stage is played against a tight time limit, but the clock is extended with every kill you make. Equally, every hit taken reduces the time available. Run out of time and you’re dead. In Sine Mora, time and health are sides of the same coin.”

Eurogamer legt uit hoe het element ‘tijd’ in Sine Mora is verwerkt. Ik wil niet zeggen dat ontwikkelaar Grasshopper de timer bewust geheim heeft gehouden, maar dit is wel de eerste keer dat ik er iets over lees. Er wordt een verklaring voor gegeven in het verhaal (iets over tijdreizen en een onstabiele “time mass”), maar het klinkt vooral als een tof spelmechanisme. Sine Mora dwingt spelers om constant in beweging te blijven en risico’s te nemen. Immers: vijanden ontwijken is niet genoeg, je moet ze ook vermoorden om te voorkomen dat je tijd opraakt. Een ingenieuze power-up om in slow-motion te vechten zou iedere andere shoot’em up te makkelijk maken, maar is hier perfect in balans omdat de timer er niet door wordt beïnvloed. Het hele level vertraagd spelen is dus nooit een optie.

In de rest van Eurogamer’s recensie klinkt Sine Mora vooral als een ontzettend hardcore shoot’em up. De Story Mode uitspelen is nog maar het begin, het échte doel is het halen van een zo hoog mogelijk score. In een speciale oefenstand kun je (delen van) levels eindeloos herspelen tot je alle obstakels en aanvalspatronen uit je hoofd hebt geleerd. Allemaal met als doel die ene perfect run te maken waarin de score multiplier nooit wordt onderbroken.

Sine Mora zou aanvankelijk verschijnen voor XBLA én PSN, maar sinds Microsoft aanbood het spel te financieren is het een Xbox 360 Exclusive geworden. De game is nu verkrijgbaar.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Suda51′s nieuwe spel is een shoot’em up
Lees ook:Kijk dit: shoot’em up Sine Mora op de hoogste moeilijkheidsgraad
Lees ook:Kijk dit: Grasshopper Manufacture’s mysterieuze shoot’em up Sine Mora
Lees ook:Star Soldier R heeft maar twee levels
Lees ook:Cave Story WiiWare DLC: Hard Mode & Time Attack :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.